Facebook: Η τρομακτική λίστα δεδομένων παρακολούθησης ήρθε στο φως με το iOS 14.3

Facebook, Facebook: Η τρομακτική λίστα δεδομένων παρακολούθησης ήρθε στο φως με το iOS 14.3

Το iOS 14.3 προσφέρει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δεδομένα που παίρνουν οι εφαρμογές, με το Facebook να μας δίνει μία τρομακτική λίστα. Η ανακάλυψη ήρθε από τον Tom Warren της ιστοσελίδας The Verge, όπου ανέβασε στο Twitter το επίμαχο βίντεο που πραγματικά τρομάζει.

Όπως μπορούμε να δούμε, το App Store στο iOS 14.3 εμφανίζει όλα τα δεδομένα που χρησιμοποιεί το Facebook για να παρακολουθεί τους χρήστες του. Τα δεδομένα πάμε σε άλλες εφαρμογές διαφημίσεων, στους προγραμματιστές του Facebook για διαφημίσεις ή marketing, αναλύσεις, αλλά και άλλες λειτουργίες.

Βέβαια, το Facebook δε μένει μόνο στα δεδομένα των χρηστών, όπως email, όνομα και άλλα στοιχεία των προσώπων ή στοιχεία επικοινωνίας. Ιστορικό αγορών, πληροφορίες σχετικά με τα οικονομικά των χρηστών, ακριβής τοποθεσία, ιστορικό αναζήτησης και πλοήγησης είναι μόλις μερικά από τα δεδομένα που δε μένουν καν στην υπηρεσία, αλλά πηγαίνουν σε τρίτες εφαρμογές διαφημίσεων.

Η τρομακτική λίστα παρακολούθησης συνεχίζει και συνεχίζει, ενώ ακόμα πιο περίεργη είναι η κατηγορία “δεδομένα για άλλους σκοπούς”, όπου εκεί εμπεριέχονται τα πάντα, χωρίς να γνωρίζουμε ακριβώς που πάνε αυτά τα δεδομένα και αν μένουν όντως μόνο εντός της εφαρμογής του Facebook.

Βέβαια, με τη νέα πολιτική του App Store στο iOS 14.3 περιμένουμε να δούμε και άλλες τρομακτικές λίστες παρακολούθησης από μεγάλες εφαρμογές. Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να μην τα κοιτάνε όλα αυτά, όμως πρόκειται για πολύ σημαντικά δεδομένα για τις εταιρείες.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Νίκος Ζώης είναι φανατικός gamer με πολυεπίπεδη εμπειρία τόσο στα παλιά arcade όσο και στα σημερινά multi-player online games. Έχει πτυχίο λογιστή και είναι πατέρας ενός παιδιού το οποίο έχει βάλει σκοπό να κάνει gadgetάκια όπως ακριβώς είναι και αυτός!

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Συγνώμη αλλά εγώ δεν βλέπω κάτι καινούριο σε αυτό, η τουλάχιστον κάτι που πολύς κόσμος δεν γνωρίζει τουλάχιστον και δηλώνει ότι απλά δεν έχει να κρύψει κάτι. Το Facebook παρακολουθεί και όσους δεν έχουν προφίλ εκεί μέσω του like κουμπιού και του share που υπάρχουν σε όλες τις ιστοσελίδες που μπαίνουμε καθημερινά. Είναι ΠΟΛΥ αργά για να γίνει κάτι πάνω σε αυτό και αν γίνει θα είναι το απόλυτο τίποτα ουσιαστικά όπως έγινε με το σκάνδαλο Κέμπριτζ πριν 2 χρόνια η 3 δεν θυμάμαι ακριβώς πότε είχε συμβεί. Και αυτό το απόλυτο τίποτα το αποδεικνύει και το άρθρο παραπάνω….

Kakalos

Πολλοι ειναι αυτοι που δεν γνωριζουν. Και πρέπει να γνωριζουν. Εγω εχω σταματησει να το χρησιμοποιώ. Αυτο το δεν εχω να κρυψω τπτ δεν σημαίνει οτι πρεπει να δειχνω και στον αλλον τι κανω. Η ιδιωτικοτητα ειναι βασικη ελευθερία. Πρεπει τελικα οι ανθρωποι να αρχισουμε να προστατευομαστε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Reviews featured Hands-on TCL

TCL 50 SE Greek review: Η καλύτερη εισαγωγή

Το TCL 50 SE ταιριάζει απόλυτα σε όσους αναζητούν μια ολοκληρωμένη εμπειρία smartphone με υψηλής ανάλυσης οθόνη FHD+ NXTVISION 6,8″ και ρυθμό ανανέωσης 90Hz.

Smartphones Android featured Google

Android 15: Αυτά είναι τα smartphone που θα πάρουν την ενημέρωση

Η Google ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Android 15 φέτος και η πολυαναμενόμενη γιγάντια ενημέρωση θα φέρει σημαντικές καινοτομίες.

Gear Apple Apple Pencil featured

Apple Pencil: Μεγάλες αναβαθμίσεις στο νέο μοντέλο – Έρχεται με απτική ανάδραση

Η Apple εργάζεται πάνω σε ένα νέο Apple Pencil, το οποίο μάλλον θα έρθει με μερικά συναρπαστικά νέα χαρακτηριστικά.

Gear Apple featured iPad

iPad Pro: Τα επερχόμενα μοντέλα θα έχουν τα καλύτερα πάνελ OLED στην αγορά

Τα επερχόμενα μοντέλα iPad Pro της Apple θα διαθέτουν “μακράν τα καλύτερα πάνελ OLED για tablet στην αγορά”, σύμφωνα με την DSCC.