Facebook: Κυκλοφόρησε εργαλείο μεταφοράς φωτογραφιών στο Google Photos

Facebook, Facebook: Κυκλοφόρησε εργαλείο μεταφοράς φωτογραφιών στο Google Photos

Το Facebook παραμένει το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Επίσης, η πλατφόρμα έχει στην κατοχή της τα προσωπικά δεδομένα δισεκατομμυρίων χρηστών, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και αμέτρητες φωτογραφίες, ανά άτομο.

Το νέο εργαλείο μεταφοράς εικόνων

Καθώς το Facebook προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ της συλλογής και της προστασίας όλων αυτών των προσωπικών δεδομένων, κατά καιρούς δημιουργεί διάφορα εργαλεία. Το πιο πρόσφατο είναι ένα tool το οποίο επιτρέπει την αντιγραφή των φωτογραφιών που έχουν οι χρήστες απευθείας στο Google Photos.

Το εργαλείο μεταφοράς φωτογραφιών του Facebook είναι βασισμένο στο open source Data Transfer Project, στο οποίο έχουν συνεισφέρει η ίδια η εταιρεία καθώς και η Apple, η Google, η Microsoft και το Twitter.

Για την αντιγραφή ή μεταφορά των φωτογραφιών δεν απαιτείται η λήψη και το εκ νέου ανέβασμα. Αρκεί να συνδέσει η χρήστης τον λογαριασμό Google που διαθέτει με το Facebook και μετά να δώσει άδεια στην πλατφόρμα ώστε να μεταφέρει τις εικόνες απευθείας στο Google Photos.

Διαθεσιμότητα

Το Facebook δήλωσε ότι στο μέλλον το εργαλείο θα υποστηρίζει ακόμη περισσότερες υπηρεσίες και συσκευές, απλώς το Google Photos αποτελεί την πρώτη συνεργαζόμενη πλατφόρμα.

Επιπλέον, το εργαλείο είναι διαθέσιμο προς το παρόν μόνο στην Ιρλανδία. Η εταιρεία σχεδιάζει να διαθέσει ευρέως το εργαλείο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020.

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.