Facebook: Θα αναπτύξει wristband για τον νοητικό έλεγχο συσκευών

Facebook, Facebook: Θα αναπτύξει wristband για τον νοητικό έλεγχο συσκευών

Η Facebook σήμερα ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε την CTRL-labs, μία startup εταιρεία με βάση τη Νέα Υόρκη η οποία αναπτύσσει τεχνολογία που επιτρέπει στους ανθρώπους να ελέγξουν υπολογιστές με το μυαλό τους.

Η CTRL-labs ιδρύθηκε το 2015 από τους Thomas Reardon και Patrick Kaifosh, ο πρώτος εργαζόταν στη Microsoft για 9 χρόνια. Η startup πρόσφατα εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 28 εκατομμυρίων δολαρίων από εταιρείες όπως η Amazon.

Facebook, Facebook: Θα αναπτύξει wristband για τον νοητικό έλεγχο συσκευών

Σύμφωνα με το CNBC, η Facebook πλήρωσε περίπου 1 δισ. δολάρια για την εξαγορά της CTRL-labs και η startup θα αφομοιωθεί στο τμήμα της Facebook Reality Labs που ως τώρα αναπτύσσει AR γυαλιά.

Ο αντιπρόεδρος του Facebook AR/VR, Andrew Bosworth, σε δημοσίευση του στο κοινωνικό δίκτυο, εξύμνησε την τεχνολογία του CTRL-labs και ανέφερε ότι ανοίγει νέες δημιουργικές δυνατότητες.

Ακόμη, ο Bosworth εξήγησε τι σκοπεύουν να κάνουν με την τεχνολογία αυτή. Το όραμα του Facebook είναι να δημιουργήσει ένα wristband το οποίο επιτρέπει στους ανθρώπους να ελέγχουν τις συσκευές τους.

Facebook, Facebook: Θα αναπτύξει wristband για τον νοητικό έλεγχο συσκευών

Οι νευρώνες του νωτιαίου μυελού στέλνουν ηλεκτρικά σήματα στους μυς των χεριών λέγοντας τους να κινηθούν με συγκεκριμένους τρόπους, όπως για παράδειγμα να κάνουν κλικ σε ένα ποντίκι ή να πατήσουν ένα κουμπί.

Το wristband θα αποκωδικοποιεί τα σήματα αυτά και θα τα μετατρέπει σε ψηφιακό σήμα το οποίο θα κατανοεί μία συσκευή. Έτσι με τη βοήθεια μικρών κινήσεων το βραχιόλι θα ανιχνεύει την πρόθεση του χρήστη, όπως για παράδειγμα το αν θέλει να μοιραστεί μία φωτογραφία με κάποιον φίλο του.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.