Foxconn: Το μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στον κόσμο επανέρχεται στην κανονικότητα

foxconn iphone 14, Foxconn: Το μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στον κόσμο επανέρχεται στην κανονικότητα

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στον κόσμο είναι σε θέση να ξαναρχίσει τη λειτουργία του σχεδόν στη μέγιστη δυναμικότητά του μετά από εβδομάδες περιορισμένης παραγωγής. Αυτή η κατάσταση έπληξε την αλυσίδα εφοδιασμού της Apple, αναγκάζοντας την εταιρεία να αντιμετωπίσει δυσκολίες με τη διάθεση του iPhone 14 και -κυρίως- του iPhone 14 Pro σε μια δύσκολη περίοδο, με τις γιορτές προ των πυλών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Foxconn, ο μεγαλύτερος προμηθευτής της Apple, βρίσκεται στο 90% της μέγιστης δυναμικότητάς της στο κύριο εργοστάσιό της στην κινεζική πόλη Zhengzhou, όπως αναφέρουν εκπρόσωποι της εταιρείας. Όπως δήλωσε το στέλεχος της εταιρείας, Vic Wang, το τεράστιο εργοστάσιο αυτή τη στιγμή λειτουργεί με 200.000 άτομα προσωπικό.

Από την κυκλοφορία της νέας σειράς iPhone εμφανίστηκαν προβλήματα στην παραγωγή, καθώς τα lockdown στην Κίνα για την Covid-19 επηρέαζαν τη λειτουργία των εργοστασίων. Αυτά προκάλεσαν σοβαρό πλήγμα στην παραγωγή του iPhone 14 και του iPhone 14 Pro, με το τελευταίο να επηρεάζεται περισσότερο. Η Apple δημοσίευσε ένα δελτίο Τύπου τον Νοέμβριο λέγοντας ότι η παραγωγή του iPhone 14 Pro λειτουργούσε με «μειωμένη χωρητικότητα» και τότε το iPhone 14 Pro εκτιμήθηκε ότι θα κυκλοφορήσει σε αρκετές εβδομάδες, ακόμη και μήνα.

Η προσφορά του iPhone 14 Pro έχει αρχίσει να βελτιώνεται πλέον, με τους χρόνους αναμονής στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple στις Ηνωμένες Πολιτείες να δείχνουν μόνο μία έως δύο εβδομάδες για τις περισσότερες διαμορφώσεις.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νίκος

Παραγγελία σε μεγάλη αλυσίδα της Ελλάδος στις 4/10/22 και ακόμη δεν έχει έρθει το κινητό!!! 14 pro max 256 σε μωβ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.