Freedom 251: Επίσημα με τιμή 4 δολ., οθόνη 4″ και τετραπύρηνο επεξεργαστή

Όχι δεν παραλείψαμε κάποια μηδενικά από πίσω, καλά διαβάσατε ότι το Freedom 251 είναι smartphone, το οποίο κοστίζει μόλις 4 δολ. Για να είμαστε πιο ακριβείς, η τιμή του είναι INR 251, που με την τρέχουσα ισοτιμία μεταφράζεται σε 3.27 ευρώ/ 3.65 δολ.

Το οικονομικότερο smartphone στον κόσμο ανακοινώθηκε από την Ringing Bells στην Ινδία, μια από τις μεγαλύτερες αγορές smartphones στον κόσμο και ταχύτατα αναπτυσσόμενες. Τι μπορείς να πάρεις στην Ινδία με μόλις 4 δολάρια;

Το Freedom 251 έρχεται με τετραπύρηνο επεξεργαστή 1.3GHz, οθόνη 4 ιντσών qHD IPS, μνήμη RAM 1GB και ενσωματωμένη μνήμη 8GB με δυνατότητα επέκτασης έως και 32GB μέσω κάρτας microSD. Ενσωματώνει κάμερα 3.2 Megapixel, εμπρόσθια κάμερα 0.3 Megapixel, τρέχει Android 5.1 Lollipop και έχει μπαταρία 1450mAh.

Από άποψη συνδεσιμότητας έχει 3G, WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth και GPS (καθόλου άσχημα για 4 δολάρια).

Η ανακοίνωση ενός τόσο οικονομικού smartphone ακολουθεί την πολιτική γραμμή του Πρωθυπουργού Narendra Modi, ο οποίος θέλει να δώσει κίνητρα σε μικρές και μεγάλες εταιρίες να κατασκευάζουν smartphones και άλλες συσκευές στην Ινδία.

Όπως αναφέραμε σε χθεσινό άρθρο, τα φθηνότερα smartphones μέχρι στιγμής κοστίζουν 22 και 29 δολάρια περίπου, πάνω από 5 φορές ακριβότερα από το Freedom 251.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 17 Φεβρουαρίου 2016 18:58

Σχόλια

  • τι λεγατε μερικοι μερικοι οτι δεν θα περνει ουτε καν τηλέφωνο και θα σπαει σε μια βδομαδα???βαζει κατω μερικα τηλεφωνα τον 100 ευρω για πλακα

  • Το τραγικό είναι πως τρέχει Android 5.1 όταν κάποιοι άλλοι έχουν κολλήσει στο 5.0.1 και πίσω... :P

  • Wow! Εδώ με τους μεσάζοντες θα είχε 104!
    Πέραν τής πλάκας , αυτο μας δείχνει πόσο υπερτιμημένα είναι όλα αυτά τα αγαθά.

  • Κάθε μέρα να είχε διαγωνισμό με δώρο το Freedom 251 θα ήταν εξαιρετικό. Άμα ήταν μόνο σε μία περιοχή της χώρας.

  • φθηνό και ποιοτικό δεν υφίσταται. φθηνό και αξιοπρεπές ίσως.. και κατά πόσο είναι αξιοπρεπές θα το δούμε όταν και εάν κυκλοφορήσει με το καλό

  • Όχι @jonjon μας δείχνει τι μισθούς παίρνουν οι Ινδοί.
    Μη χαίρεστε τόσο με τις χαμηλές τιμές γιατί για να είναι κάτι φθηνό ( καλά αυτό είναι τσάμπα ) πάει να πει ότι πέρα από τα προϊόντα είναι φθηνά και τα μεροκάμματα ( εως εξευτελιστικά ). Αυτό μόνο να μας στεναχωρεί θα έπρεπε.
    Από την μια έχουμε την υπερκοστολόγηση και από την άλλη την "φθήνια".
    Ο έργάτης πρέπει να πληρώνεται και εμείς οι καταναλωτές να αγοράζουμε σε λογικές τιμές το οποίο όλοι θα είναι ευχαριστημένοι.
    Και ο εργοδότης να βγάλει το κέρδος του ( όχι αισχροκέρδεια, βλέπε π.χ. Apple ) άλλα και οι εργάτες να αμείβονται όσο πρέπει.

  • 3,27 euro την βρισκω τσιμπημενη την τιμη του, αφου δεν ειναι marshmallow, το σωζει η ινδικη σημαια στην πλατη

  • Κει το δικό μου Note 3 έχει κολλήσει στο Android 5.0 να πούμε! Η δεν το σηκώνει πιο πρόσφατο version λέτε ;-)

  • Ρε παιδιά, σοβαρά τώρα, πόσο έχει μια οθόνη; Μια μπαταρία, ένας επεξεργαστής κτλ; Πώς γίνεται όλα αυτά να κοστίζουν π.χ. 3 ευρώ - γιατί θα βγάζει και έστω κάτι κέρδος - ; Τα μεταφορικά απο το εργοστάσιο στο μαγαζί;
    Αυτό είναι επίδειξη οικονομοτεχνικών δυνατοτήτων, δεν είναι κινητό.

  • Εγω θα περιμενω να πεσει λιγο πρωτα, α και αν δεν εχει 2 χρονια εργοστασιακη εγγυηση με επιστροφη χρηματων σε περιπτωση βλαβης μαλλον θα το απορρίψω και θα παω για κατι αλλο.

  • Ωραιο το κομμεντ του tester.
    Παιδια αυτο το εγχειρημα ειναι κολοσσιαιο... βεβαια ειναι τοσο τεραστιο που μας φαινεται απιστευτο και το χλευαζουμε.
    Σκεφτειτε απλα μια θηκη απλη πλαστικη κινητου ποσο εχει

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.