Galaxy Note 7: Το επίσημο πόρισμα των αρχών για τις εκρήξεις

Για την Samsung η υπόθεση των εκρήξεων του Samsung Galaxy Note 7 είναι κάτι που έχει κλείσει οριστικά και θέλει να αφήσει πίσω της. Αυτό έγινε και με την ανακοίνωση του επίσημου πορίσματος σχετικά με το τι έφταιξε.

Όμως και η κυβέρνηση της Ν. Κορέας είχε διεξάγει την δική της έρευνα και σήμερα δημοσιοποίησε τα ευρήματα. Η Samsung στις 23 Ιανουαρίου ανακοίνωσε ότι ο σχεδιασμός και η κατασκευή των μπαταριών έφταιξαν για τς εκρήξεις. Σύμφωνα με την ίδια το πρόβλημα ήταν αποκλειστικά της μπαταρίας, δίνοντας όλες τις λεπτομέρειες και ανακοίνωσε τα μέτρα που θα λάβει στο εξής για να μην επαναληφθεί κάτι ανάλογο.

Το Korean Agency for Technology and Standards, υπό την δικαιοδοσία του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας δημοσιοποίησε σήμερα τα αποτελέσματα της έρευνας. Βρέθηκε ότι οι μπαταρίες που κατασκευάστηκαν από Samsung και ATL, ήταν ο “ένοχος” για τις εκρήξεις του Galaxy Note 7.

Πράγματι η έλλειψη κατάλληλης μόνωσης και/ή η ζημιά των ηλεκτροδίων στις μπαταρίες τις έκανε επικίνδυνες. Η ταχεία ανάπτυξη στην κατασκευή μπαταριών, οι ανεπαρκείς κανονισμοί για την ασφάλεια, και η περιορισμένη διαδικασία δοκιμής, είναι αυτά που συνέβαλαν επίσης στο πρόβλημα.

Στην επίσημη ανακοίνωση τονίζεται ότι ο Οργανισμός δοκίμασε όλα τα υπόλοιπα κομμάτια και δεν βρήκε κανένα πρόβλημα. Η κυβέρνηση της Ν. Κορέας εργάζεται στην δημιουργία κανονισμών έτσι ώστε να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά το φιάσκο του Note 7. Οι κανονισμοί αυτοί θα είναι υποχρεωτικοί όχι μόνο για τις μπαταρίες που κατασκευάζονται στη Ν. Κορέα, αλλά και για όσες εισάγονται.

Αν και οι νέες ρυθμίσεις αναμένεται να εφαρμοστούν από του χρόνου, η Samsung έχει ήδη ανακοινώσει τα μέτρα που έχει πάρει και θα ακολουθήσει άμεσα, όσον αφορά στις μπαταρίες.

Με την υπόθεση του Note 7 να έχει κλείσει πλέον μια και καλή, το ενδιαφέρον μπορεί να στραφεί στο Samsung Galaxy S8, που θα ανακοινωθεί 29 Μαρτίου.

note 7 government report, Galaxy Note 7: Το επίσημο πόρισμα των αρχών για τις εκρήξεις

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Mary

Καλά όσο το συνεχίζουν μ αυτό το θέμα τόσο πιο πολύ φαίνεται ότι λένε μπούρδες. Αναρωτιέμαι ποιος το πιστεύει αυτό… κουτόχορτο με τα τσουβάλια.

Nik

Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά μου φαίνεται λίγο περίεργο το αποτέλεσμα. Όταν το πρόβλημα είναι μόνο στην μπαταρία απλά το διορθώνεις κ συνεχίζεις τις πωλήσεις. Εδώ στην αρχή μας είπαν ότι φταίει η μπαταρία κ βάλανε άλλη. Το πρόβλημα όμως παρέμεινε απ’οσο κατάλαβα κ σταμάτησε η παραγωγή. Μήπως τελικά υπήρχε κάποιο θέμα κ στην κατασκευή του Νοτ7; Δεν μου φαίνεται λογικό να σταματάει η παραγωγή μιας συσκευής που εγγυημένα θα είχε τρελές πωλήσεις για μια μπαταρία. Κρίμα, γιατί είναι η πρώτη συσκευή της Σαμμυ που μου άρεσε κ σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να την αποκτήσω.

Demis

@Nik απλα δεν θέλουν να παραδεχτούν το πρόβλημα οτι στρίμωξαν την μπαταρια μέσα (γιατί ουσιαστικά χωρίς κενά ήταν σχεδον και οταν ανεβαζε θερμοκρασίες χτιουσαν ακρες στις γωνίες και βραχυκύκλωνε ) τι να έλεγαν έλα μωρέ την στριμώξουμε? και όχι δεν θα μπορούσε να γίνει απλή αλλαγή μπαταρίας γιατί θα έπρεπε να γίνει με μικρότερη μπαταρια και ετσι χάνετε ολο το νόημα

Πάνος

Το όλο θέμα ήταν λόγω του ότι ξαφνικά οι “μεγάλοι” ανακάλυψαν τη μόδα της αδιαβροχοποίησης. Αυτό σε συνδυασμό με την άλλη βλακώδη μόδα, του να φτιάχνουν ντε και καλά κινητά ακτινογραφίες, ήρθε κι έδεσε το γλυκό. Ε, είναι και η ανόητη κούρσα ποιος θα βγάλει το κινητό πιο νωρίς ώστε να προλάβει όλους τους άλλους, το αποτελείωσαν το θέμα .
Όσο επιμένουν στα προαναφερθέντα θέματα, κανένας ιδιοκτήτης κινητού δε θα αισθάνεται ούτε θα είναι ποτέ ασφαλής.

Mits

Η μεγαλύτερη ηλιθιότητα ever ονομάζεται unibody. Με μόνη χρησιμότητα το υποκειμενικά αισθητικό το κάνει μια συσκευή μιας χρήσης και ενός έτους.

NikosAr

” Η υπόθεση έκλεισε” ξεχάστε το … ααα και μπορείτε να αγοράσετε το ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ s8 … Εκεί στην Ανατολή είναι (λίγο) υπερβολικοί στα πάντα όμως

bezilys

Αναρωτιέμαι πως να ξεχαστεί το θέμα αυτό αφού κάθε μέρα βλέπουμε και μια ανακοίνωση από Την Samsung!

Panos7GR

Η υπόθεση του Samsung Galaxy AllahuAkbar 7 έχει κλείσει μια και καλή και τα πρόβατα στρέφονται προς την επόμενη ωρολογιακή βόμβα Samsung Galaxy S8.

Κανονικά ενα φιάσκο θες κυριούλα Sammy που τόλμησες να πετάξεις στην αγορά ένα κινητό που ήξερες ότι θα κάνει τεράστιες πωλήσεις χωρίς τα απαραίτητα τεστ και έθεσες σε κίνδυνο ζωές. Ακούς εκεί να μπαίνεις στο αεροπλάνο και φοβάσαι μην έχει κανένας AllahuAkbar 7 πάνω του. Αλλά ως γνωστόν τα πρόβατα θα τρέξουν πάλι να στα ακουμπήσουν…

Θόδωρος.

Εμείς που έχουμε τα παλαιότερα Νote πάντως,δεν είχαμε ποτέ τέτοιο πρόβλημα,άρα οι γενικεύσεις είναι για τα μπάζα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.