Το Galaxy Note 7 επηρέασε την φήμη της Samsung

Για το Samsung Galaxy Note 7, που είχε την ατυχία να μην κυκλοφορήσει ομαλά όπως οι προκάτοχοί του, λόγω των εκρήξεων της μπαταρίας, έχουν ειπωθεί και γραφτεί χιλιάδες πράγματα από όλα τα media, τεχνολογικά και μη.

Η κάλυψη της αποτυχίας του Samsung Galaxy Note 7 ήταν σχεδόν καθημερινή. Η ίδια η Samsung με την αδυναμία της να αντιληφθεί έγκαιρα που ήταν το πρόβλημα και με την λάθος απόφαση να προχωρήσει σε επανακυκλοφορία μετά την πρώτη ανάκληση, έδωσε πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις στο πρόβλημα.

Tο ερώτημα είναι αν και κατά πόσο επηρεάστηκε η φήμη της Samsung από την ιστορία αυτή. Σύμφωνα με τα φετινά αποτελέσματα του Harris Poll, που μετρά τις θέσεις που κατέχουν οι εταιρείες ανάλογα με την φήμη τους, η Samsung έχασε αρκετές θέσεις. Έπεσε κατά 42 θέσεις, φτάνοντας στο νούμερο 49 της λίστας.

Η έρευνα βασίζεται σε δεδομένα από περισσότερους από 30.000 ενήλικες στις ΗΠΑ, αναλύει τη φήμη των εταιρειών με βάση 6 κριτήρια και σε αυτά βασίζεται η κατάταξη. Αν μιλήσουμε με καθαρούς αριθμούς, η Samsung έχασε μόνο 5 μονάδες (από 80.44 έπεσε σε 75.17). Στην πρώτη θέση είναι η Amazon με 86.27 πόντους, η Apple 5η, η Google 8η, η Microsoft 20η.

Μπορεί όσον αφορά στην φήμη της, να έχασε αρκετές θέσεις, όμως από άποψη εσόδων, η Samsung σημείωσε το καλύτερο τρίμηνο των τελευταίων 3 ετών.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η περίοδος που πραγματοποιήθηκε η έρευνα, Νοέμβριος-Δεκέμβριος, δεν ήταν η καλύτερη δυνατή για τη Samsung. Η εταιρεία πριν από λίγο διάστημα είχε προχωρήσει στην οριστική απόσυρση του Note 7 και δεν είχε ανακοινώσει ακόμη που ήταν το πρόβλημα.

note 7 samsung reputation, Το Galaxy Note 7 επηρέασε την φήμη της Samsung

note 7 samsung reputation, Το Galaxy Note 7 επηρέασε την φήμη της Samsung

note 7 samsung reputation, Το Galaxy Note 7 επηρέασε την φήμη της Samsung

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ChristosT

Άς βγάλει και τα refurbished να κλείσει το κασέ…

Γιάννης

Λογικό. Αν δεν τα πάει καλά και σε πωλήσεις με το S8 (γιατί ήδη αρκετοί γκρινιάζουν με αυτό που είδαν) τότε σιγά σιγά κλάφτα Χαράλαμπε.

ΜάνοςΚ

Ναι, είναι φοβερό το δείγμα 30χιλ Αμερικανών κατοχων iphone για τη φήμη της Σαμυ. Γι αυτό και δεν πούλησε τίποτα τώρα τελευταία, ούτε πρόκειται να πουλήσει το επομενο note 8

Giotoball

Σαν να ρωτάνε 30.000 Ολυμπιακούς τι γνώμη έχουν για την ΑΕΚ. Πολύ αντικειμενικό!

aptalikos

Εγώ ξέρω ότι αυτή η εταιρία αναγνώρισε άμεσα το λάθος της χωρίς δικαιολογίες και χωρίς να ρίξει το φταίξιμο στους χρήστες όπως άλλες αμερικάνικες εταιρίες, επέστρεψε τα χρήματα πίσω, έδωσε δώρα και εκπτώσεις για άλλες συσκευές. Πως λοιπόν να μην ξανά ψωνίσω από αυτή την εταιρία γνωρίζοντας πως ότι και να συμβεί θα υπάρχει η επόμενη ημέρα.

Bitter

Εγώ βλέπω πως σε ολα τα sites βλέπεις άρθρα με το όνομα της, το ενα μετα το άλλο.
Αυτο απο μονο του ειναι πολύ καλό Marketing. Ακομα και αν η “είδηση” είναι κακή.

Παράδειγμα: “Samsung will be selling refurbished Note 7 devices.” Σαν αύριο “Samsung isn’t going to sell refurbished Note 7 devices”.

Και ολα αυτά επειδή βγαίνει σε λιγο καιρό το S8. Οσο και να επηρέασε το Note 7 την Samsung, θα τα πάρει πίσω διπλα και τριπλά. Και ολα να τα χασει, σε 2 χρόνια παλι στην κορυφή θα είναι, μόνο και μόνο για το όνομα.

bezilys

@Giotoball και να είναι έτσι οπως τα λες και πάλι δεν μπορείς να πεις ότι δεν έπεσε η φήμη που είχε!

KnightRider

Άντε πάλι τα ίδια με το Note 7 !!!

Τα media μου μέσα >:( ,,ναι είπαμε έγινε δυσφήμιση οκ δεν ξαναβγάζουν Note 7 έγινε τραγικό λάθος της Samsung τελείωσε !!! Γιατί μας πρίζουν συνέχεια με αυτό το θέμα ???

S. T

Τρομερή έρευνα. Λεει: Μπορεί να έχασε στα μάτια 30 χιλιάδων, αλλά… Από οικονομικής άποψης εκανε το Καλυτερο τρίμηνο της τριετίας…. Χαχαχα, καταστράφηκε

Σπύρος

Η φήμη της Samsung μετά την αποτυχία του note 7 επηρεάστηκε μόνο στα μάτια των ημιμαθών-άσχετων με την τεχνολογία.
Τρανό παράδειγμα ο κολλητός μου που δεν ασχολείται ιδιαίτερα όταν το άκουσε ήρθε και μου είπε “ρε το κινητό που έχεις δεν είναι που σκάει η μπαταρία;” (κάτοχος note 4)
Νομίζω καταλάβατε ποιοι επηρεάστηκαν από τα γεγονότα.

marios

Πλέον η Samsung σιγά σιγά καταρρέει. Ειδικά αν αποδειχνούν και τα S8 “κινητές βόμβες”

giorgosgek

@Σπυρος μου το λενε συνεχεια και εμενα με το s7 , σε φαση οτι ξερουν κιολας , το ξερεις οτι σκαει; Η αλλη επαιζε και με το κινητο μου και τις ειπε ο ξαδερφος οτι ολα τα samsung ανατιναζονται , να παω να παρω iphone . Της λεω πες του ξαδερφου σου ενα μοντελο ειχε προβλημα και σταματησε να κυκλοφορει, δεν σημαινει οτι ολα τα samsung παιρνουν φωτια. Φουλ παραπληροφορηση και ασχετοσυνη

John

@marios
Όντως αν εξαιρέσεις ότι έκανε ρεκόρ κερδών το τελευταίο τρίμηνο του 2017… καταρρέει. Ότι να ναι δηλαδή.

John

@marios
Όντως αν εξαιρέσεις ότι έκανε ρεκόρ κερδών το τελευταίο τρίμηνο του 2016… καταρρέει. Ότι να ναι δηλαδή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.