Smartphones

Samsung Galaxy Note 8: Ίσως δούμε έκδοση με 8GB RAM

Στα Galaxy S8 και Galaxy S8+ η Samsung αποφάσισε να βάλει μνήμη RAM 4GB, αλλά αργότερα ανακοίνωσε μια νέα έκδοση με μνήμη RAM 6GB, η οποία προορίστηκε για την αγορά της Κίνας, όπου ο ανταγωνισμός είναι αρκετά μεγάλος. Ήδη έχει ανακοινωθεί το πρώτο με 8GB RAM και είναι το ZTE nubia Z17.

Στο Samsung galaxy Note 8, οι νέες (ανεπιβεβαίωτες) πληροφορίες λένε ότι ίσως να δούμε έκδοση με μνήμη RAM 8GB, εκτός τα 6GB RAM. Η βασική έκδοση του Galaxy Note 8 έχει ακουστεί ότι θα είναι στα 4GB, αλλά δεν αποκλείονται και τα 6GB.

Αν τελικά υπάρξει έκδοση με 8GB RAM, προφανώς θα περιορίζεται και αυτή σε αγορές όπως εκείνη της Κίνας. Το ερώτημα ωστόσο παραμένει, για το πόσο χρήσιμα είναι σε αυτή τη φάση 8GB RAM (εκτός από λόγους marketing) σε ένα smartphone, ειδικά όταν πολλές ναυαχρχίδες είναι ακόμη σε 4GB και λειτουργούν πολύ καλά, ενώ η Apple έχει το iPhone 7 σε 2GB RAM (το iPhone 7 Plus έχει 3GB).
Πηγή

Επεξεργάστηκε την 24 Ιανουαρίου 2022 14:02

Σχόλια

  • Τωρα θελω να δω ποσοι απο τους οπαδους της εταιριας θα τρεξουν να παρουν το μεγαλυτερο μοντελο και φυσικα τι ολυμπιακων εκτασεων κωλοτουμπες θα κανουν εδω μεσα αλλα και αλλου!

  • Eδινε 1.01 αποδοση στο στοιχημα οτι θα σχολιασεις πρωτος!Και το φοβερο ειναι οτι σχολιαζεις μια φημη λες και ειναι γεγονος!Ολοι εχουμε συμπαθειες και αντιπαθειες σε καποιες εταιρειες αλλα το να μας προκαλει εφιαλτη μια εταιρεια και να βγαζουμε χολη συνεχως μπας και επηρεασουμε κανεναν ειναι αυτο που λεμε΄΄Η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα΄΄΄!

  • Ελεγα θα πεταχτει ο Vai δεν θα πεταχτει....αλλα τελικα παντα δικαιονομαι...εισαι επιεικα εριστικος...

  • Δεν απαντάτε όμως. Θα είναι χρήσιμα τώρα που τα βάζει η samsung? Όσο κοροϊδεύετε τους εαυτούς σας, τόσα θα γράφω και γω.

  • Στο τέλος του άρθρου " ενώ η apple στο 7+ εχει 3 gb ram .... γατάκια εδώ είναι η ουσία του πράγματος και με τα 2 gb σφαίρα δουλεύει ..... βάλτε 4, 6, 16 ... αν δεν τραβάει δεν τραβάει ... όταν είχα κι εγώ android από τα κορυφαία ... χωρίς να κάνει τίποτα από τα 3 giga άφηνε ελεύθερα 400 mb!!! Γιατί έκανε διεργασίες στο background

  • Και σε samsung ειδικά ούτε τα 4 δεν φτάνουν. Μέχρι και στο s7 κολλάτε το σύμπαν μετά από λίγο καιρό.

  • @NikosAr αν δε το κατέχεις το θέμα καλύτερα είναι να μη μιλάς. Το ios δεν επιτρέπει να τρέχουν apps στο backround ( εκτός του συστήματος και ορισμένα τρίτων ) και αυτό είναι επίσημη απάντηση από τον επικεφαλή του iOS Craig Federighi:
    https://techblog.gr/mobile/closing-recent-apps-in-ios-doesnt-save-battery-8932/

    Εφόσον λύσαμε την απορία σου σχετικά με την Ram και την διαφορά των δύο λειτουργικών ( το ότι αφήνει 400mb δεν το σχολιάζω καν, εκτός, αν είχες δύο-τρία παιχνίδια φορτωμένα στην μνήμη ) να προσθέσουμε κάτι ακόμη. Όλες οι συσκευές που είχα και έχω είναι φυσικά android αλλά και με δύο gb ram όπως η τελευταία lg g flex 2. Ποιος σου είπε ότι έχεις θέμα με δύο; Την μνήμη την θες για multitasking ( real ) και όντως με δύο ανοίγεις λίγα προγράμματα αλλά αυτό δεν σου δημιουργεί προβλήματα στην λειτουργία ( ακόμη και αν έχεις 90 καρτέλες όπως εγώ στο browser ) του κινητού και ούτε στην ταχύτητα. Αν θες πολλά προγράμματα να τρέχουν με δύο είσαι "δύσκολα" μιας και δεν κάνει "swap" το λειτουργικό στο δίσκο και έτσι κλείνει προγράμματα ο task killer.

    Επίσης μερικοί η το κάνετε επίτηδες ή απλά δεν καταλαβαίνετε ή δεν θέλετε να καταλάβετε.
    Με το android κινητό σου μπορείς:

    Να το μετατρέψεις σε ένα μικρό ΑΛΛΑ "ισχυρό" υπολογιστή απλά συνδέοντας το κινητό με μια οθόνη και με ένα bluetooth πληκτρολόγιο-ποντίκι. Μπορείς άνετα να κάνεις διάφορες δουλίτσες γραφείου ( excel, word, pdf κ.τ.λ. ) η απλά ψυχαγωγία.
    Αν είσαι root ή στην nougat τα ανοίγεις και σε παράθυρα. Αν πάλι έχεις το s8 με το dock ακόμη καλύτερα γιατί από την usb βγάζεις και έξοδο για εικόνα αλλά και σύνδεση με περιφερειακές συσκευές. Αυτό το έκανε από το s5 και μετά απλά από το s8 αντέγραψε το continuum της Ms.

    Μπορείς να το μετατρέψεις σε ένα tv box απλά με ένα launcher και φυσικά σύνδεση με οθόνη.

    Μπορείς με ένα hubάκι ( με εξ. τροφοδοσία ) να συνδέσεις πάνω σκληρούς, ποντίκια και τα λοιπά και, να δημιουργήσεις αντίγραφα ασφαλείας, να βγάλεις-βάλεις αρχεία ή ακόμη να μεταφέρεις από τον ένα εξωτερικό στον άλλο εξωτερικό δίσκο, να εκτυπώσεις αν δεν έχεις υπολογιστή μπροστά σου "ενσύρματα" και αν θα κρατήσει πολύ ώρα η διαδικασία μεταφοράς, πετάς ασύρματα και μια ταινία ή τέλος πάντων κάνεις χαβαλέ στο internet γιατί πολύ απλά παιδάκια ΕΧΕΙΣ ΦΥΣΙΚΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΚΙ.

    Μπορείς να το μετατρέψεις σε παιχνιδομηχανή ( φυσικά με τις δυνατότητες και τις εφαρμογές που έχει το store ) απλά συνδέοντας ένα τηλεχειριστήριο-μοχλό bluetooth και πάλι με οθόνη ενσύρματα για να παίζεις σε "αληθινούς" χρόνους.

    Μπορείς μπλαμπλα,μπλαμπλα,μπλαμπλα..................... ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ μέχρι και smart home να δημιουργήσεις και να χειρίζεσαι από το κινητό σου. Δεν υπάρχουν τέλος στις δυνατότητες.

    Αν τα παραπάνω σας φαίνονται επιστημονική φαντασία, το κάνω από το 2013 όταν πήρα το πρώτο καλό-δυνατό κινητό μου android.
    Τώρα να φανταστείς φιλοξενώ τον ξάδερφο μου κοντά ένα μήνα και επειδή το pc μου δεν το πειράζει κανείς και ένα μικρό notebook που έχω τα έπαιξε, του έβαλα το xperia z ultra με μια οθόνη και ότι χρειαστεί το κάνει από εκεί.
    Στην αρχή δε το πίστευε και τώρα έχει γίνει εξπερ.
    Πάρε και μια εικόνα να δεις τι παίζει:
    https://1drv.ms/i/s!AjXtTFw86cEzpkY0vhLTfoGOCite

    Άρα για να γίνω λίγο καυστικός γιατί κουράζετε, τη ram μπορεί ένας android χρήστης να την επωφεληθεί σύμφωνα με τις ανάγκες του ( αν το θέλει το κινητό για να κάνει ότι και ένας χρήστης ios και τα τρία είναι υπερβολή ), ένας χρήστης ios ακόμη και τα 4 gb να τα κάνει τι; Ειδικά σε τηλέφωνο, γιατί σε tablet ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ έχετε το split to screen.

    Ρε παιδιά τουλάχιστον τα γράφουμε που τα γράφουμε τα "σεντόνια", έ, κοιτάξτε να μάθετε και τίποτα.....!!!!!!!!!

  • Γευτείτε και απολαύστε το iphone και τα λοιπά ψιψιψονια σας. Είναι δικαίωμά σας!!! Αφήστε μας όμως και εμάς να χαρούμε τα δικά μας ψιψιψόνια. Το νέο μας πενάκι. Τα 8 και 108 gb ram (εάν ανακοίνωνε η apple ότι θα έβαζε 6 gb ram θα έβλεπες τα μηλόπαιδα με ένα χαμόγελο). Τα λαγκαρίσματά μας. Το θέμα είναι ότι μερικοί το έχουν πάρει τόσο πατριωτικά με αυτά που γράφουν που έχω σχεδόν πιστεί ότι σε αυτό το blog υπάρχουν μέτοχοι της apple και samsung.
    @Vai μπορεί να μην είναι χρήσιμα όντως. Μπορεί και να είναι. Σου έδωσαν όμως ποτέ κάτι περισσότερο και το αρνήθηκες?
    Από την άλλη έχεις ένα δίκιο. Το software πρέπει να βελτιωθεί αρκετά ενώ δίνουν έμφαση στο hardware.

  • Ναι όσοι λέμε κάτι για την samsung είμαστε μηλοφωναδες. Δεν υπάρχει κάτι άλλο εκεί έξω. Παρεπιπτοντως έχετε γίνει χειρότεροι και από αυτούς.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.