Galaxy S21 Ultra με Exynos: Περνάει από FPS test και δείχνει την αδυναμία της GPU


Μπορεί τo νέο Exynos 2100 SoC του Galaxy S21 Ultra να φτάνει σε δύναμη επεξεργαστή το Snapdragon 888, όμως η GPU παραμένει πίσω, κάτι που φαίνεται από το πρώτο FPS test. Το κανάλι Golder Reviewer ανέβασε ένα νέο stress test στο YouTube, το οποίο δείχνει τις επιδόσεις του νέου SoC μετά από αρκετή ώρα gaming.

Το παιχνίδι που επιλέξει το κανάλι είναι το Genshin Impact, στο οποίο η GPU του Exynos 2100 δε μπορεί να φτάσει τα 60fps ούτε όταν το Galaxy S21 Ultra είναι ακόμα κρύο. Μετά τα πρώτα 10 λεπτά τα frames πέφτουν ακόμα περισσότερο στα 30 με 40fps, κάτι που συνεχίζει και στην πορεία. Ταυτόχρονα, η κατανάλωση μένει στα περίπου 6 Watt, κάτι που δε δικαιολογείται με τόσο χαμηλά fps.

Galaxy S21 Ultra, Galaxy S21 Ultra με Exynos: Περνάει από FPS test και δείχνει την αδυναμία της GPU

Όπως θα περίμενε κανείς, τα αποτελέσματα δεν είναι τόσο ενθαρρυντικά. Στα 20 λεπτά παιχνιδιού το Galaxy S21 Ultra με Exynos 2100 είχε μέσο όρο 36.7fps. Για σύγκριση, στο ίδιο FPS test από το ίδιο κανάλι το Xiaomi Mi 11 με Snapdragon 888 είχε μέσο όρο 55.2fps, το iPhone 12 Pro Max 48.7fps και το Huawei Mate 40 Pro 53.3fps. Οπότε, μπορεί να έχουμε δει σημαντική βελτίωση στη CPU, αλλά ίσως η μεγαλύτερη εξέλιξη έρθει από την AMD GPU μέσα στο 2021.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Solon

Μάλιστα 20 fps λιγότερα από τον 888 αλλά η τιμή στους Ευρωπαίους καταναλωτές (διάβαζε κορόϊδα για την εταιρία) στα ίδια επίπεδα. Και χωρίς φορτιστή για το καλό μας! Αν δεις τα φράγκα μου Samy τηλεφώνα μου.

Nick R.

Έτσι…και θέλουν και 1200€ για το ultra. Και τραβα και πλήρωσε και για αγορά φορτιστή. Της έχουν κάνει το δώρο του band της Huawei και δεν ξέρουμε τι θα γίνει και με Xiaomi και παρόλα αυτά ακόμα δίνει τα λιγότερα σε specs και τα πιο ακριβά. Αυτα κάνει ο ανταγωνισμός. Δυστυχώς όμως πανε να τα καταστρέψουν ολα. Θα δίνεις 500€ για midrange κινητό της Sammy με 4GB RAM και τον Snapdragon θα τον βλέπουμε με κυαλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Φήμες για ακόμα μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη και προστασία Gorilla Glass Armor

Μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη φημολογείται ότι θα έχει το επερχόμενο Galaxy Z Flip 6 της Samsung που περιμένουμε να έρθει το καλοκαίρι.

Gear Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Ring: Τον Αύγουστο και με περιορισμένες λειτουργίες

Το Samsung Galaxy Ring παρουσιάστηκε επίσημα αλλά η εταιρεία δεν το έχει ακόμα κυκλοφορήσει, ούτε έχει ανακοινώσει τις προδιαγραφές.

Smartphones Apple featured Galaxy

Ακόμα και στην Κορέα αρχίζουν να προτιμούν τα iPhone από τα Samsung Galaxy

Για χρόνια, τα smartphone της Samsung ήταν οι συσκευές με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Νότια Κορέα, όπου έχει την έδρα της από το 1938.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy A55 & A35: Όλα τα επίσημα promo βίντεο για τις συσκευές

Τα Samsung Galaxy A55 και Α35 έγιναν επίσημα και λίγο αργότερα δημοσιεύθηκαν μερικά προωθητικά βίντεο για το δίδυμο μεσαίας κατηγορίας.