Galaxy S23 Ultra: Η απάντηση της Samsung για τις ψεύτικες φωτογραφίες του φεγγαριού

galaxy s23 ultra, Galaxy S23 Ultra: Η απάντηση της Samsung για τις ψεύτικες φωτογραφίες του φεγγαριού

Το Galaxy S23 Ultra είναι ένα από τα τηλέφωνα της σειράς Galaxy της Samsung που προσφέρουν τη λειτουργία λήψης πιο λεπτομερών, μεγεθυσμένων φωτογραφιών της Σελήνης. Αυτό το χαρακτηριστικό συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα πάνω του τις τελευταίες ημέρες και όχι για καλό λόγο.

Ένας χρήστης του Reddit φαίνεται πως κατάφερε με ένα πείραμά του να ξεγελάσει το 100x Space Zoom, το οποίο συνδυάζει οπτικό ζουμ και υπολογιστική επεξεργασία. Χρησιμοποιώντας μια θολή φωτογραφία του φεγγαριού στον υπολογιστή του, τράβηξε μια φωτογραφία από τo Galaxy S23 Ultra του και είδε πως είχαν δημιουργηθεί λεπτομέρειες και στοιχεία που δεν υπήρχαν στην πραγματικότητα.

Η Samsung, τώρα, πήρε θέση στο ζήτημα κάνοντας μια δήλωση στο Tom’s Guide και επιμένοντας ότι στην τελική λήψη του φεγγαριού δεν έχει χρησιμοποιηθεί καμία επικάλυψη εικόνας.

“Όταν ένας χρήστης τραβάει μια φωτογραφία της Σελήνης, η τεχνολογία βελτιστοποίησης σκηνής που βασίζεται σε AI αναγνωρίζει τη Σελήνη ως το κύριο αντικείμενο και τραβάει πολλές λήψεις για σύνθεση πολλαπλών καρέ, μετά από τις οποίες η τεχνητή νοημοσύνη βελτιώνει τις λεπτομέρειες της ποιότητας της εικόνας και των χρωμάτων. Δεν εφαρμόζει καμία επικάλυψη εικόνας στη φωτογραφία.”

Η Samsung σημειώνει επίσης στη δήλωσή της ότι οι χρήστες μπορούν να απενεργοποιήσουν το Scene Optimizer εάν δεν θέλουν αυτές τις “βελτιώσεις λεπτομερειών” για τη Σελήνη.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.