DxOMark: Το Galaxy S6 edge+ στην κορυφή μαζί με το Xperia Z5

Όταν ανακοινώθηκε το Sony Xperia Z5 και πέρασε από τα χέρια του DxOMark, η ετυμηγορία ήταν ότι είχε την καλύτερη κάμερα που είχαν δοκιμάσει ποτέ. Όπως φαίνεται το Z5 δεν είναι μόνο του στην κορυφή αλλά έχει παρέα το Samsung Galaxy S6 edge+. Και τα δυο κινητά βαθμολογούνται με 87 πόντους από το DxOMark.

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται και πάλι η Samsung με τα Galaxy S6 edge και Samsung Galaxy Note 5.

To Samsung Galaxy S6 edge+ έχει κάμερα 16 Megapixel με διαφραγμα f/1.9, οπτικό σταθεροποιητή εικόνας, autofocus, LED flash. Το DxOMark βρήκε ότι δίνει πολύ καλή έκθεση σε όλες τις συνθήκες φωτισμού, πολύ καλή ισορροπία λευκού και αναπαραγωγή χρωμάτων. Επιπλέον υπάρχει πολύ υψηλό επίπεδο διατήρησης λεπτομέρειας σε έντονο φως και συνθήκες χαμηλού φωτισμού, αλλά και εξαιρετική ποιότητα flash και αυτόματης εστίασης.

Θεωρείται ότι έχει μια από τις καλύτερες κάμερες που υπάρχει σήμερα σε smartphone, βαθμολογείται με 87/100 στη φωτογραφία και 85/100 στην εγγραφή video.

Διαβάστε επίσης: DxOMark: Το BlackBerry Priv έχει ισάξια κάμερα με το iPhone 6s

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 29 Δεκεμβρίου 2015 18:58

Σχόλια

  • Και πώς ξαφνικά ανέβηκε το s6 edge plus;; Κάτι μου βρωμάει εδώ... Και το iphone 6s plus με το ζόρι στην 10 ήταν και πήγε κορυφή τώρα....

  • Ναι ομως πως γινεται το edge plus να ειναι πρωτο,αφου το z5 το περναει και στην φωτογραφια και στο βιντεο,τι πινουν εκει στο dxomark??
    @λορενα Σουλιωτη φετος γιατι δεν βαλατε καλυτερο κινητο τις χρονιας?

  • Αυτό που το απλό S6 και edge έχουν ακριβώς τα πάντα ίδια με το edge plus αλλά το δεύτερο υπερτερεί σε κάποια θέματα αυτό με σκοτώνει, εάν ήταν για άλλες εταιρείες οκ αλλά εδώ μιλάμε για μια κοινή με το ίδιο hardware Και software.

  • Τελικά, είναι η χρονιά της Sony αφού κατάφερε να κάνει τη διάφορα και να χτυπήσει κορυφή. Βέβαια η Sony ήταν στις κορυφαίες εταιρίες απλά φέτος χτύπησε την πρωτιά.
    Μέχρι κάποια άλλη εταιρία βεβαιως βεβαίως να ξαναχτυπήσει κορυφή.

  • KN@ οντως ηταν η χρονιά της SONY αφου γλυτωσε και φετος το λουκετο αλλα του χρονου δεν το γλυτωνει βεβαίως βεβαίως

  • @Max91 Όποια συσκευή τεστάρουν, το κάνουν με την έκδοση λογισμικού που έχει όπως βγαίνει από το κουτί του, ούτε update ούτε πειράζουν τις ρυθμίσεις της κάμερας. Λογικά το edge plus έχει περασμένο από τη μάνα του καλύτερο λογισμικό για την κάμερα και βγάζει περισσότερους πόντους από το "παλαιότερο" edge.

    @vladimiros Τα scores του DxO περιέχουν και δεκαδικά στη δική τους βάση δεδομένων αλλά για διευκόλυνση των αναγνωστών τα γράφουν με στρογγυλοποίηση. Γι'αυτό μπορεί να φαίνονται διαφορετικά τα τελικά scores.

    Πάντως όπως λέει ο Γιώργος, είναι περίεργο το score του 6s Plus. Τον Οκτώβριο είχε 82 πόντους, τους ίδιους δηλαδή με το κανονικό 6s αν και έχει OIS, και τώρα έχει 84 χωρίς να δικαιολογούν κάπου γιατί το ξανατέσταραν.

  • Το SONY έχει 88 στην φώτο και 86 στο βίντεο, μέσο όρο 87...Το SAMSUNG έχει 87 στην φώτο και 85 στο βίντεο, μέσο όρο 86! Αλλα λέει 87....ουδέν σχόλιο

  • Καλα εδω πεφτει πολυ γελιο τωρα και ταυτορχρονα πολυ λαδωμα!!!!!!!
    H Sony οπως παντα με κατι φακους με mp τεραστιους και πραγματικη εικονα σαν κινητο των 70ευρω!!!!! Απιστευτο ψεμα και απιστευτο χαλι1!!
    Και η Sam,,,,, που ειμαι κατοχος του edge+,,,,,,,,με τιποτα δεν ειναι στη πρωτη θεση!!!!
    Πιο γελοια εταιρεια απο τη Sony δεν υπαρχει λεμε!!!!!

  • Αυτο λεω και εγω..κ ο πανεξυπνος ο @Gvirginia με λεει μετρανε και τα δεκαδικα,,ωραια αν ειναι ετσι γιατι δεν μας λενε και τα δεκαδικα?? μας λες οτι το εκαναν στρογγυλοποιηση..
    Αν το edge ειχε πιο πολλα δεκαδικα τοτε στην στρογγυλοποιηση θα ηταν ΠΑΡΑΠΑΝΩ,για να βγαζει το Ζ5 πιο πολυ σημαινει ειχε πιο πολλα δεκαδικα... αλλα οχι ας βαλουμε το σαμσουνγκ πρωτο και ας εχει πιο λιγο σκορ..
    Τεσπα αυτο δεν γινεται μονο σε αυτα τα κινητα... γινεται και σε αλλες συσκευες πιο κατω..

  • Παιδιά πηγαιντε σε ένα μαγαζί και δείτε από μόνοι σας ποιο είναι καλύτερο ή ποιο σας αρέσει εσάς καλύτερα. Σαν τα μάτια σας δεν είναι κανένα dxo....
    Αυτό που θα εμπιστευομουν πάρα πολύ είναι η αξέχαστη πατέντα του techblog με το χαρτόνι. Αξέχαστες εποχές. Μακράν ότι πιο αντικειμενικο σε τεστ. Όλα το ίδιο σκηνικό, ίδιο χέρι, ίδιοι φωτισμοί, ίδιες γωνίες....

  • Από τη στιγμή που το Ζ5 βρίσκεται πάνω από το G4, τι να συζήτησει κανείς.?

    Προτείνω να επαναδημοσιευτεί την πρωταπριλιά.

  • @Hlias
    Δεν θελω να σε προσβαλω αλλα αμα δεν την πεις την βλακεια σου θα σκασεις. Καλα εδω μεσα στην χρονια ειδαμε την sony να επεκτείνεται και εσυ λες οτι θα παει και για κλείσιμο του χρονου.

  • @vladimiros Δε σε λέω τίποτα επειδή είμαι "πανέξυπνος" αλλά σε λέω τι είχε γράψει άνθρωπος της DxO σε παρόμοια ερώτηση με τη δική σου.

    Για τα δεκαδικά επίσης είχαν αναφέρει ότι είναι άπειρα και δεν τα βάζουν για λόγους αισθητικής. Είναι δικό τους θέμα, αν θες περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς κάλλιστα να επικοινωνήσεις μαζί τους.
    Στα περισσότερα tests - reviews δεν δίνουν λεπτομέρειες για το τι κρύβετε πίσω από το τελικό σκορ...

    Τώρα αυτό που λες ότι θα ήταν παραπάνω, δε μπορούμε να το ξέρουμε μιας και δεν δείχνουν τα δεκαδικά. Το edge+ έχει σκορ 87 και 85, τα οποία με ένα δεκαδικό μπορεί να είναι 87,4 και 85,4 ή 86,7 και 84,9 αντίστοιχα.
    Τέλος, το Edge+ βγαίνει παραπάνω επειδή αλλάξανε το σύστημα και όσα έχουν το ίδιο τελικό σκορ στοιχίζονται αλφαβητικά. Όχι, δεν είμαι "πανέξυπνος", απλά διάβασα το άρθρο τους για τα σκορ.

  • Συγχαρητήρια στη σόνυ που αυξάνει τον ανταγωνισμό και φτιάχνει πάντα σταθερά πολύ καλά κινητά. Όσο και κάποιοι να είναι εναντίον της (ισως να έχουν μετοχές σε άλλη εταιρία) είναι εταιρία που για την ώρα κρατάει την πρωτιά.

  • Συγχαρητήρια στη sony που έθεσε νέα standard & ανέβασε τον πήχη στην κάμερα..Αχαχαχα
    Ας ελπίσουμε να την φτάσει ο ανταγωνισμός :P

  • @Gvirginia
    Νομίζω πως αυτό που λες δεν στέκει επειδή το απλό edge έχει 88 πόντους στο κομμάτι της φωτογραφίας, ενώ το plus έχει 87 αυτό μόνο αναβάθμιση δεν λέγεται.

  • @Max91 Γιατί πρώτη φορά θα είναι που εταιρεία βγάζει αναβάθμιση για να βελτιώσει κάτι και χαλάει κάτι άλλο? Το edge+ έχει έναν πόντο κάτω στη φωτογραφία και έναν πόντο πάνω στο βίντεο, σε σχέση με το απλό.

  • Ας πει ότι θέλει το DoX. Τις καλύτερες φωτογραφίες κινητού συνεχίζει με διαφορά και σήμερα να τις παράγει το nokia 808/1020. Τέλος.-

  • Η sony για αλλη μια φορα μαπα τα εκανε .το z5 premium το συγκρινα με το s6 edge plus το plus πολυ καλυτερη κ με τεραστια διαφορα..φανταστειτε οτι το z5 χρησιμοποιει sony imx 300 αισθητηρα καμερας!!κακογραμμενο λογισμικο σε super αισθητηρα..το plus μαζι με το g4 δν εχουν αντιπαλο

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.