Galaxy S9+: Μεγαλύτερο το κόστος παραγωγής από το Note 8

samsung galaxy s9 plus μεγαλύτερο κόστος παραγωγής Note 8, Galaxy S9+: Μεγαλύτερο το κόστος παραγωγής από το Note 8

Κάθε χρόνο οι τιμές στα high-end smartphone βρίσκονται στα ύψη και πολλές φορές αναρωτιόμαστε το κόστος που έχει για κάθε εταιρεία η κατασκευή τους. Μια πρώτη εκτίμηση δείχνει πως το Samsung Galaxy S9+ έχει μεγαλύτερο κόστος παραγωγής από το Galaxy Note 8 ενώ στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το iPhone X.

Το ερώτημα είναι εαν δικαιολογείται το κόστος το οποίο αναλαμβάνει ο τελικός καταναλωτής για να αποκτήσει ένα smartphone το οποίο ενδεχομένως να κοστίζει περισσότερα χρήματα από όσα εισπράττει ο ίδιος κάθε μήνα. Ο υπολογισμός του κόστους κατασκευής ενός smartphone και η τιμή στην οποία το πληρώνει ο καταναλωτής δεν έχει να κάνει μόνο με το κόστος κατασκευής του αλλά και με όλα τα ενδιάμεσα στάδια από τα οποία θα περάσει, συμπεριλαμβανομένης της φορολογίας, μέχρι να καταλήξει στα καταστήματα λιανικής πώλησης.

Η εταιρεία Techinsights έκανε μια εκτίμηση του κόστους κατασκευπής ορισμένων smartphone, με τις τιμές των κομματιών που απαιτεί η κατασκευή μιας συσκευής να εκτιμώνται στις τιμές που πωλούνταν την ημερομηνία που αποσυναρμολογήθηκαν οι συσκευές και όχι την τιμή που έχουν στις μέρες μας, μιας και ενδέχεται να υπάρχουν αλλαγές.

Σύμφωνα με την ανάλυση που έγινε, το Galaxy S9+ έχει μεγαλύτερο κόστος κατασκευής από το Galaxy Note 8 παρά το γεγονός πως η λιανική τιμή του ήταν υψηλότερη από την αντίστοιχη τοu Galaxy S9+. Η αναφορά επισημαίνει πως το S9+ κοστίζει 379 δολάρια Η.Π.Α σε σύγκριση με τα 369 δολάρια σαν κόστος κατασκευής του Note 8. Στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας θα βρούμε το iPhone X με κόστος παραγωγής στα 389.5 δολάρια ενώ το iPhone 8+ κοστίζει 324.5 και το Galaxy S8+ 343 δολάρια Η.Π.Α.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε πως τα περισσότερα parts που χρησιμοποιεί η Samsung είναι δικής της κατασκευής ενώ η Apple παίρνει τα περισσότερα κομμάτια για να κατασκευάσει τα iPhone από περισσότερους προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένης και της Samsung.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.

Gear Samsung

Η Samsung λανσάρει φορτιστή 50W που κοστίζει 70 ευρώ

Εάν αγοράσετε ένα smartphone προηγμένης τεχνολογίας της Samsung ή και ένα μεσαίας κατηγορίας, δεν υπάρχει φορτιστής στη συσκευασία.