Γιατί το Redmi K30 Pro έχει ρυθμό ανανέωσης μόνο 60Hz;

Η Redmi παρουσίασε εχθές το K30 Pro το οποίο έρχεται για να διαδεχτεί το K20 Pro το οποίο κυκλοφόρησε μέσα στο 2019. Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό το οποίο απουσιάζει από το flagship smartphone της εταιρείας είναι οθόνη με υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης από τα 60Hz. Ο Lu Weibing, General Manager της Redmi απάντησε γρήγορα σε όσους αναρωτήθηκαν για ποιον λόγο το K30 Pro έχει ρυθμό ανανέωσης μόνο 60Hz.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Lu Weibing τα χαρακτηριστικά των K30 και K30 Pro αποφασίστηκαν πριν 10 περίπου μήνες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έγινε κάποια αλλαγή στα χαρακτηριστικά την τελευταία στιγμή. Η επιλογή του ρυθμού ανανέωσης βασίστηκε σε δύο βασικά κριτήρια, την διάρκεια ζωής της μπαταρίας αλλά και την εμπειρία των χρηστών.

Με απλά λόγια η Redmi αποφάσισε να δώσει μεγάλη διάρκεια ζωής στην μπαταρία από την καλύτερη δυνατή εμπειρία στην οθόνη. Ας μην ξεχνάμε ότι ακόμη και τα 90Hz καταναλώνουν ένα σεβαστό ποσοστό της μπαταρίας. Σε κάθε περίπτωση όμως το Redmi K30 Pro παραμένει το flagship smartphone της εταιρείας, παρά τα 60Hz στην οθόνη.

Για εσάς παίζει ρόλο ο ρυθμός ανανέωσης; Πείτε μας στα σχόλια.

Πηγή

Σχόλια

  • Καλημέρα.. Δυστυχώς η xiaomi στην νέα της ναυαρχίδα, δεν έχει να επιδείξει τίποτα νεότερο πλην επεξεργαστή. Καμία αναβάθμιση σε σχέση με το Κ20 pro. Και πλέον λόγο βάρους και μεγέθους, δεν ξέρω το κατά πόσο θα είναι εύκολο στην χρήση....

  • μεγαλη καταναλωση μπαταριας σε σχεση με τα 60hz και μικρη η διαφορα στην εμπειρια χρησης,δεν λεω καλα τα 90hz αλλα προτιμω να εχω αλλες 2 ωρες on screen

      • Όσες περισσότερες φορές φορτίζει μια μπαταρία τόσο μειώνεται η διάρκεια ζωής της. Άσε που τα 90 Hz τα πουλάνε άλλες εταιρείες ως δήθεν εξελιγμένο feature ανεβάζοντας κι άλλο τις ήδη φουσκωμένες τιμές πχ Samsung S20.

        • Στα s20 και s20 plus στα 120hz η διαρκεια μπαταρίας ειναι τραγική, μόνο στο ultra καπως στρωνουν τα πράγματα.οσο για τον φιλο ποιο πανω που λεει για το fast charge δεν ειναι το ιδιο ειδικα οταν εισαι εξω ολοι μερα, θελεις εμπιστοσύνη στην μπαταρία σου από το να τρεχεις απο μπριζα σε μπριζα.απο εμενα οχι στα 90hz. Εχω το op 7t pro και το εχω γυρισει στα 60hz δεν καταλαβαίνω σχεδον καμια διαφορα,και η μπαταρια απο τις 6:30 ωρες onscreen πηγε στις 8:30 ωρες,οποτε ειμαι κερδισμενος

        • ελεος ρε παιδια μια μπαταρια εχει απο 10 εως 30 ευρω με τα μεταφορικα εγω πηρα για το pocophone 17 ευρω στην πορτα μου.Δινουμε για κινητα τοσα λεφτα και σκεφτομαστε τα 10-30 ευρω μετα απο ενα χρονο που θα αλλαξεις μπαταρια.Ασε που κανει δεν κρατα κινητο πανω απο 1,5 χρονο.

          • δεν ειναι τα λεφτα αλλα ειναι ο περιορισμος,θελω το κινητο να το εχω πανω μου και οχι συνεχεια σε μια πριζα

  • Εγώ νομίζω πως με την εξέλιξη της τεχνολογίας σε όλους τους τομείς, πλέον έχουν διαθέσιμα τα απαραίτητα όρια για να διαχωρίσουν τις συσκευές που πουλάνε. Αν έδιναν 90 hz θα έπεφταν επάνω στο mi10. Επίσης φαίνεται πως πλέον φτιάχνουν τα mi για την high spec κατηγορία (απέναντι στους μεγάλους) και τα redmi k για τους χρήστες που θέλουν specs σε χαμηλές τιμές με κάποιες υποχωρήσεις (όπως ήταν πριν η σειρά mi) τύπου poco. Κοινώς η redmi k πάει για την ποσότητα και θεωρώ θα σκίσει.

    • Ακριβώς αυτό. Το k30 pro θα συνεχίσει την παράδοση του "flagship killer", προσφέροντας κορυφαίο επεξεργαστή, ραμ κλπ κάνοντας παραχώρηση σε κάμερα και (ίσως) υλικά κατασκευής (όχι ποιότητα, όμως) αλλά και στο Ρυθμό ανανέωσης οθόνης ενώ ταυτόχρονα η εταιρεία με το mi 10 μπορεί να πλασάρει στην αγορά και ένα πιο ακριβό μοντέλο, για όσους θέλουν να διαθέσουν περισσότερα χρήματα, που θα προσφέρει τα πάντα (Hz, ois κλπ) χωρίς να υπάρχει γκρίνια για την αύξηση των τιμών της. Οι εταιρείες ξέρουν καλά τι κάνουν :) Εμένα, πάντως, με ενδιαφέρει περισσότερο να έχω μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας (και amoled) παρά Hz, δεν θέλω να ψάχνω πρίζες ή να κουβαλάω power bank όλη μέρα μαζί μου, γιατί τότε χάνει το νόημα του το κινητό. Ευτυχώς όμως έχουμε πολλές επιλογές από τόσες εταιρείες που κανείς δεν θα μείνει δυσαρεστημένος!

  • Δεν θέλουμε 90HZ και 120HZ. Δεν θέλουμε QHD+ οθόνες (ακόμα να βάλει τέτοιες αναλύσεις η Xiaomi σε smartphone της), δε θέλουμε ip68, δε θέλουμε OIS κλπ. Μόλις τα βάλει όλα αυτά και στοιχίζει 800 ευρώ στην καλύτερη, οι Xiaomoταλιμπάν θα φωνάζουν πάλι, πως τους πετσοκοψες έτσι ρε xiaomαρα μου!!!

    • Που ειδες εσυ οτι δν εχει OIS ? Επειδη η πιστοποιηση για το IP rating κοστιζει και δν το κανουν δν σημαινει οτι δν ειναι και αδιαβροχα εμενα το Mi9 δυο φορες εχει βραχει και ακομα φωτια παει.. Ποσο βλακας μπορει να εισαι FHD+ ειναι η καλυτερη αναλυση σε αυτες τησ ιντσες απλα εσυ θα εισαι απο αυτους που θελουν να πουνε και μια μαλακια παραπανω οτι εχει το κινητο τους ακομα και αν αυτο ειναι αχρηστο στν πραγματικη χρηση.....

  • Είστε καλά ρε;
    Τι φτάσαμε να διαβαζουμε σε site τεχνολογίας!!
    Καλά ρε Κώστα πλάκα μας κάνεις τώρα;
    Ποιος θα σου πει ότι προτιμάει 60hz?
    Θα μου πεις να που υπάρχουν και τέτοιοι..
    Η Sony έχει από το 2015 ανάλυση 4k, από το 13 αδιάβροχα πανέμορφα smartphone κ όχι τύπου cat... Και ένα σωρό άλλες τεχνολογίες!
    Η one plus έχει εδώ κ 1 χρόνο 90hz!
    Είναι κ αυτό μια αρχή!
    Μήπως να σας φτιάξει ένα ειδικά για σας η χαομι με ανάλυση 800x400 pixels για να κρατάει κ η μπαταρία;
    Μήπως να σας βάλει και μικρότερο ρυθμό ανανέωσης από 60hz για να κρατάει ακόμα πιο πολύ;
    Για αδιαβροχο κινητό ούτε καν! αχρειαστο 100%

    • θελουμε ουσιαστικες προσθηκες και οχι εφε που το μονο που κανουν ειναι να ανεβαζουν το κοστος της συσκευης,4κ σε 6,5 ιντσες οθονη ? ας γελασω καλυτερα. ενα καλο πανελ σε 1080p και εχεις πολυ καλο αποτελεσμα,αδιαβροχα? βεβαιως.90 και 120hz? οχι γιατι δεν προσφερουν τιποτα. ας αφησουν ολα αυτα οι εταιριες και να κατσουν να φτιαξουν καμια μπαταρια της προκοπης καλυτερα

      • Όταν θα σου τα δώσει όμως όλα αυτά, μην φωνάζεις από την χαρά σού, " Α, ρε xiaomαρα τους πήρες και τα σώβρακα!"

        • Θα τα δωσει και αυτα και παλι χαμηλοτερη τιμη θα εχει προβατακι φαε λιγο σανο και κατσε στην γωνια σου...

    • Δεν μας ενδιαφερει τι κανει η Sony , δεν ασχολουμαστε με πεθαμενες εταιρειες.

  • Πλάκα πλάκα ξέρει να μας πει κάποιος σχετικός κ όχι κάτοχος χαομι γιατί δεν βάζει κανείς άλλος πλυν της Sony 4k στα κινητά της;

    • Δεν έχει νόημα Γιάννη το 4K σε αυτές τις ίντσες ..
      Το ξέρεις πολύ καλά και εσυ όσο καλά το ξέρει και η Sony γιαυτο δεν το ξανά έβαλε ...

      Εκτιμάω κάποιες απόψεις σου όμως εδώ είσαι λάθος και το ξέρεις ..

      Κάτοχος Xs Max σε ανάλυση όσο και να το παλεύω δεν έχω δει καμία διαφορά από το 1080p 8 plus της γυναίκας μου ...Καμία όμως ! Με τις συσκευές δίπλα δίπλα και το ζουμ στο τέρμα σε κείμενο .

      Υ.Γ Το ίδιο θα πω και για τα 120 hz .
      Ειδικά σε συσκευές iOS (τις τελευταίες ) πιστεύω δεν θα παρατηρείς καμία διαφορά .Ειναι τόσο smooth το λειτουργικό από μόνο του που σε αυτές τις ίντσες το μάτι δεν προλαβαίνει να δει διαφορά .
      Ίσως μόνο σε αναπαραγωγή υψηλής ποιότητας ταινίας ...
      Στο I pad όμως που έχει οθόνες πάνω από 10 ίντσες βλέπεις και με το παραπάνω .
      Το έχω διαπιστώσει συγκρίνοντας το I pad air 2 με pro φίλου .. Καμία σχέση . Γιαυτο και εκεί η Apple το έβαλε εδώ και τρία χρόνια ...

      • Chris είπα σχετικός κ όχι κοντοφθαλμος κολλημένος με το μήλο!
        Εσύ παιδάκι μου είσαι πιστός-παντρεμένος με το μήλο σου και δεν γυρνάς να κοιτάξεις καμία άλλη γυναίκα-ναυαρχίδα!
        Εσύ αν σε ρωτήσει κανείς ποιο βγήκε πρώτο redmi note 4 ή galaxy note 4 θα πεις ότι κυκλοφόρησαν το ίδιο έτος!
        Να γελάσω ή να κλαψω όταν λες ότι δεν ξαναεβαλε 4k?
        Μάλλον ούτε καν ασχολήθηκες όντας τόσο ευχαριστημένος κ κολλημένος με το φοβερο σου iPhone!
        4k η Sony έχει βάλει σε άλλες 4 συσκευές!
        Στο σύνολο 5!!!!

        Τώρα για την μηλια σου, 120hz έβαλε για μόλις δεύτερη φορά!
        Η πρώτη ήταν με το προηγούμενο ipad pro του 18!
        Δε μου λες αν δεν δώσει και τπτ καλό πως ο καταναλωτής θα πάρει το ipad?
        Πώς ο ο καταναλωτής θα πει ας δώσω χιλιάρικο στο ipad κ όχι στο Mac book?
        Στο iPhone νομίζω λογικό να μη βιάζεται ξέρει ότι πουλάει κ με λιγότερα χαρακτηριστικά!
        Θα τα δώσει αργότερα!
        Απλά δε ξέρω μήπως παίζει καμία πατέντα της Sony με το 4k κ δεν το βάζουν οι υπόλοιποι!
        Μου φαίνεται λίγο απίθανο να έχουν βάλει 2k από το 2014 κ να μη μπορούν τόσα χρόνια να το παν στο 4k

        • Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα!!!
          Από όλα αυτά που είπε ο άνθρωπος (η ουσία ήταν ότι το 4k δεν έχει διαφορά σε συσκευές με μικρές ίντσες) σε έτσουξε που σου είπε οτι δεν το ξαναβαλε η εταιρία σου.
          Έχω μια απορία όμως. Άτομα σαν και αυτόν που χαρακτηρίζουν άλλους παντρεμένους με το μήλο και το κάθε μήλο, έχουν αυτογνωσία? Διότι εάν ο Chris είναι παντρεμένος με το μήλο, αυτός έχει γονιμοποιηθεί με τη Sony και τρώει και παντόφλα από αυτήν.
          Αλλά ποιος νοιάζεται για την Sony? Πιο πολλοι θα δουν το βιντεο στο youtube "ομελέτα by panos ioannidis" παρά αυτοί που θα αγοράσουν Sony φέτος.
          ΥΓ: μην τρολάρεις κάθε άρθρο της Xiaomaras που δεν κατανοείς!!!

        • Όσο κολλημένος με το μήλο και αν είμαι , παρακολουθώ τις εξελίξεις και σίγουρα δεν λέω και γράφω ότι να ναι ..
          Για πες μου λοιπόν εσύ σαν σχετικός ποια είναι η τελευταία ναυαρχίδα της Sony και τι ανάλυση έχει ..

          Επίσης δεν έγραψα το προηγούμενο σχόλιο μου για να κοντραριστούμε για το ποια εταιρεία έχει πιο καλά χαρακτηριστικά στα.. χαρτιά .. λες και είμαστε στο δημοτικό .

          Σου εξήγησα το σκεπτικό των εταιρειών (στην περίπτωση μας της Apple και της Sony ) τουλάχιστον όπως το βλέπω εγώ .

          Υ.Γ Για πες μου τι χαρακτηριστικών στερείτε το 11 pro ??

          • Xperia 1 II -6.5" 21:9 CinemaWide 4K HDR OLED display!
            Ακριβώς όπως το γράφει στο Sony.com
            Δεν βοηθάς πραγματικά!
            Ρώτησα κάτι συγκεκριμένο και είναι φανερό πως δεν έχεις ιδέα μη το συνεχίζεις

          • Κανεις δεν ασχολειται με την Sony , εχω να δω ανθρωπο να κραταει κινητο Sony εδω και χρονια , ακομη και σε μαγαζια οπως ο Γερμανος δεν πωλουνται καν.

          • Όσο για το 11 προ είναι τόσα πολλά αυτά που έχει που καλό θα ήταν να μην είχε κάποια από τα παρακάτω!
            Σεμεδακι, μάτια κουζίνας, χοντροκομμένο κ βαρύ! Αλλά και το απίστευτα χαμηλό πόσο για αγορά!

          • Chris το παιδί ψάχνει να βρεις πως ειναι δυνατόν η εταιρία του να εχει ένα τόσο δυνατό χαρακτηριστικό που ονομάζεται 4k στην οθόνη. Του έδωσες την απάντηση αλλά μάλλον ψάχνει την εξής απαντηση "γιατι μόνο η Sony μπορεί". Ποιος θα του αντιστρέψει την ερώτηση "και που είναι η μοναδική που το κάνει τι κέρδισε? Κάθε χρόνο πέφτει!!!".
            Μόλις καταλάβουν τα μεγαλοστελέχη να αφουγκράζονται τις σωστές ανάγκες των καταναλωτών ίσως και να επιβιώσουν.

        • 4Κ οθονη ειναι αχρηστη σε κινητα δν βλεπεις καμια διαφορα απλα εσυ εισαι κολλημενος στο μικρο σ μυαλουδακι ..παρε 4Κ οθονη εσυ με 350nits φωτεινοτητα να μν βλεπεις τν παναγια σου...

  • Τα 120 hz σορρυ παιδια αλλα εχει ΜΕΓΑΛΗ διαφορα ειδικα στο σκρολαρισμα στα νεα samsung.Για τα 90 hz δεν εχω αποψη .

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Ανδρονικίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.