Smartphones

Πατέντα της Apple αποκαλύπτει rollable smartphone

Τα foldable smartphone έκαναν ντεμπούτο στην αγορά λίγο πριν την εκπνοή του 2019, με την Samsung να φέρνει στις αρχές του νέου έτους το δεύτερο αναδιπλούμενο smartphone το οποίο ακούει στο όνομα Galaxy Z Flip. Το δεύτερο κατά σειρά foldable smartphone της εταιρείας διαφέρει σημαντικά από το Galaxy Fold, σε αντίθεση με την Huawei η οποία έφερε ένα δεύτερο smartphone (Mate Xs) με αυτήν την τεχνολογία το οποίο έμοιαζε με τον προκάτοχο του (Mate X).

Λίγο αργότερα, η TCL παρουσίασε δικά της concept για foldable smartphone και μέσα σε αυτά υπήρχε και ένα πρωτότυπο το οποίο παρουσίαζε ένα smartphone με rollable οθόνη. Μία πατέντα που εντοπίστηκε στο United Stated Patent and Trademark Office (USPTO) αποκαλύπτει ότι η Apple ενδέχεται να φέρει στην αγορά ένα rollable smartphone.

Το πιο σημαντικό αυτής της πατέντας είναι ότι ενσωματώνει “κυλίνδρους” οι οποίοι φιλοξενούν την οθόνη επιτρέποντας ταυτόχρονα το ξετύλιγμα της. Μαγνήτες θα αναλάβουν να κρατήσουν την οθόνη στην θέση της για να μην ζαρώσει ενώ το  περίβλημα ίσως φιλοξενεί μία κανονική οθόνη στην οποία θα υπάρχει το virtual πληκτρολόγιο.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι δεν γνωρίζουμε αν και πότε θα κυκλοφορήσει η Apple ένα προϊόν το οποίο θα ενσωματώνει μία τέτοια τεχνολογία.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Ανδρονικίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.