Google Advanced Protection: Πρόγραμμα περιορισμού του sideloading στο Android

Advanced Protection, Google Advanced Protection: Πρόγραμμα περιορισμού του sideloading στο Android

Το Advanced Protection Program της Google προσφέρει αυξημένη ασφάλεια όσον αφορά τις επιθέσεις σε λογαριασμούς χρηστών. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα η εταιρεία το χρησιμοποιούσε σε άλλα προϊόντα της, και τώρα το φέρνει και στο Android.

Τι συνέβαινε πριν

Προηγουμένως, οι χρήστες Android προστατεύονταν μόνο με τη χρήση του two factor authentication και το Play Protect που σκανάρει τις εφαρμογές που υπάρχουν στο Google Play Store.

Τι αλλάζει

Το νέο Advanced Protection δεν προστατεύει απλά από το phishing, αλλά επικεντρώνεται στον εντοπισμό malware ελέγχοντας τις λήψεις που πραγματοποιούνται από τον Chrome ή τα αρχεία που κατεβάζει ο χρήστης από το Gmail.

Επιπλέον, το Play Protect ελέγχει αποκλειστικά τα apps που υπάρχουν στο Play Store. Ωστόσο, το Advanced Protection έχει τη δυνατότητα να ελέγχει τις εφαρμογές που εγκαθίστανται από τρίτες πηγές. Ουσιαστικά, μπλοκάρει το sideloading ή την πλάγια εγκατάσταση εφαρμογών που είχαμε δει στο παρελθόν.

Παρ’ όλα αυτά, η Google προσφέρει κάποιες εναλλακτικές επιλογές, όπως η εγκατάσταση εφαρμογών μέσω ADB με τη χρήση υπολογιστή. Επίσης, όσα apps έρχονται προεγκατεστημένα από τον ίδιο τον κατασκευαστή θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά και να ενημερώνονται.

Από πότε ισχύουν οι αλλαγές

Η Google ξεκίνησε ήδη τη διάθεση του Advanced Protection σε όλους τους λογαριασμούς των χρηστών Android.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Troy

Θα είναι προαιρετικό το “Advanced Protection”? Γιατί αν δε μπορούμε στο μέλλον να περνάμε apk δεν έχει νόημα η παραμονή στο συγκεκριμένο λειτουργικό.

Kostas

Αν γινει κατι τέτοιο,εγω προσωπικα θα παω σε iphone.

dem

ένας από τους σοβαρούς λογούς που ειχα android για κύρια συσκευη ήταν το sideload καθώς πολλά apps banarontai από το store και είναι χρήσιμα apps αν δεν θα το εχω αυτό απλά θα μείνω με το μήλο

Kostas

Σωστα,τελειωνει η ελευθερια του android, οπότε ποιο το νοημα?να αλλαζουμε launchers μονο και θεματα?

Pit Back

Απλά έφυγα για iOS αν ισχύσει καθολικά. Ας σκεφτούν πόσες συσκευες θα επηρεαστούν από αυτήν την κίνηση. ΑΥΤΟΜΑΤΑ το Android TV πρέπει να θεωρηθεί νεκρο . Άλλο το μην μπορείς να βάλεις GMS σε μη πιστοποιημένη συσκευή και άλλο να απαγορεύσεις εντελώς το sideloading , που ένα μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού που προτιμά Android είναι αυτός ο λόγος.

Αλέξανδρος

Δύσκολο να γίνει στην πράξη. Υπάρχουν και άλλα store πέρα από της Google που πολλοί κατεβάζουν πολλές (σπασμένες) εφαρμογές όπως επίσης και απλά από το internet. Αν θα γίνει κάτι τέτοιο θα είναι προαιρετικό και απλά για την “μάζα” που δεν ξέρει ή δεν ασχολείται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 9 Pro: Εικόνες το δείχνουν σε τέσσερα χρώματα και από όλες τις γωνίες

Η επόμενη εκδήλωση της Google για την παρουσίαση νέων προϊόντων έχει οριστεί για τις 13 Αυγούστου στη 1 μ.μ. ET.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X8 Ultra: Έρχεται λεπτό και με εξαιρετικά μεγάλη μπαταρία

Η Oppo ετοιμάζει ήδη για το Find X8 Ultra, το οποίο θα είναι πιο λεπτό από τον προκάτοχό του, αλλά θα φέρει σημαντική βελτίωση στη μπαταρία.

Gear Google Pixel

Google Pixel Buds Pro 2: Δείτε τα ακουστικά και στα τέσσερα χρώματα

Πληροφορίες για τα Pixel Buds Pro 2 της Google διέρρευσαν τις τελευταίες ώρες, δίνοντάς μας την ευκαιρία να τα απολαύσουμε σε όλα τα χρώματα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Slim: Το νέο σούπερ λεπτό iPhone θα έρθει με μία μόνο κύρια κάμερα

Η Apple φημολογείται ότι θα σταματήσει να κυκλοφορεί το iPhone Plus από το επόμενο έτος και θα το αντικαταστήσει με το iPhone 17 Slim.