Google Advanced Protection: Πρόγραμμα περιορισμού του sideloading στο Android

Advanced Protection, Google Advanced Protection: Πρόγραμμα περιορισμού του sideloading στο Android

Το Advanced Protection Program της Google προσφέρει αυξημένη ασφάλεια όσον αφορά τις επιθέσεις σε λογαριασμούς χρηστών. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα η εταιρεία το χρησιμοποιούσε σε άλλα προϊόντα της, και τώρα το φέρνει και στο Android.

Τι συνέβαινε πριν

Προηγουμένως, οι χρήστες Android προστατεύονταν μόνο με τη χρήση του two factor authentication και το Play Protect που σκανάρει τις εφαρμογές που υπάρχουν στο Google Play Store.

Τι αλλάζει

Το νέο Advanced Protection δεν προστατεύει απλά από το phishing, αλλά επικεντρώνεται στον εντοπισμό malware ελέγχοντας τις λήψεις που πραγματοποιούνται από τον Chrome ή τα αρχεία που κατεβάζει ο χρήστης από το Gmail.

Επιπλέον, το Play Protect ελέγχει αποκλειστικά τα apps που υπάρχουν στο Play Store. Ωστόσο, το Advanced Protection έχει τη δυνατότητα να ελέγχει τις εφαρμογές που εγκαθίστανται από τρίτες πηγές. Ουσιαστικά, μπλοκάρει το sideloading ή την πλάγια εγκατάσταση εφαρμογών που είχαμε δει στο παρελθόν.

Παρ’ όλα αυτά, η Google προσφέρει κάποιες εναλλακτικές επιλογές, όπως η εγκατάσταση εφαρμογών μέσω ADB με τη χρήση υπολογιστή. Επίσης, όσα apps έρχονται προεγκατεστημένα από τον ίδιο τον κατασκευαστή θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά και να ενημερώνονται.

Από πότε ισχύουν οι αλλαγές

Η Google ξεκίνησε ήδη τη διάθεση του Advanced Protection σε όλους τους λογαριασμούς των χρηστών Android.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Troy

Θα είναι προαιρετικό το “Advanced Protection”? Γιατί αν δε μπορούμε στο μέλλον να περνάμε apk δεν έχει νόημα η παραμονή στο συγκεκριμένο λειτουργικό.

Kostas

Αν γινει κατι τέτοιο,εγω προσωπικα θα παω σε iphone.

dem

ένας από τους σοβαρούς λογούς που ειχα android για κύρια συσκευη ήταν το sideload καθώς πολλά apps banarontai από το store και είναι χρήσιμα apps αν δεν θα το εχω αυτό απλά θα μείνω με το μήλο

Kostas

Σωστα,τελειωνει η ελευθερια του android, οπότε ποιο το νοημα?να αλλαζουμε launchers μονο και θεματα?

Pit Back

Απλά έφυγα για iOS αν ισχύσει καθολικά. Ας σκεφτούν πόσες συσκευες θα επηρεαστούν από αυτήν την κίνηση. ΑΥΤΟΜΑΤΑ το Android TV πρέπει να θεωρηθεί νεκρο . Άλλο το μην μπορείς να βάλεις GMS σε μη πιστοποιημένη συσκευή και άλλο να απαγορεύσεις εντελώς το sideloading , που ένα μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού που προτιμά Android είναι αυτός ο λόγος.

Αλέξανδρος

Δύσκολο να γίνει στην πράξη. Υπάρχουν και άλλα store πέρα από της Google που πολλοί κατεβάζουν πολλές (σπασμένες) εφαρμογές όπως επίσης και απλά από το internet. Αν θα γίνει κάτι τέτοιο θα είναι προαιρετικό και απλά για την “μάζα” που δεν ξέρει ή δεν ασχολείται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured iOS iPhone

iOS 18: Φήμες ότι προσθέτει δυνατότητες σε 15 εφαρμογές του iPhone

Η Apple αναμένεται να ανακοινώσει το iOS 18 κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας της στο WWDC στις 10 Ιουνίου.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Νέο leak φέρνει ανατροπή στην αναμενόμενη τιμή – HD renders αποκαλύπτουν νέο χρώμα θήκη

Μέρα χωρίς leak για το Pixel 8a της Google δεν είναι ολοκληρωμένη γι’ αυτό και σήμερα έχουμε δύο νέες πληροφορίες.

Internet AI Apple featured

Μεγάλες αλλαγές στο Safari από την Apple με έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple ετοιμάζεται να ενσωματώσει τεχνητή νοημοσύνη και στο Safari μέσα σε αυτή τη χρονιά, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα.

Reviews featured Hands-on TCL

TCL 50 SE Greek review: Η καλύτερη εισαγωγή

Το TCL 50 SE ταιριάζει απόλυτα σε όσους αναζητούν μια ολοκληρωμένη εμπειρία smartphone με υψηλής ανάλυσης οθόνη FHD+ NXTVISION 6,8″ και ρυθμό ανανέωσης 90Hz.