Google: Αλλάζει το Android Emergency SOS μετά από αναφορές για τυχαίες κλήσεις

Google Android Emergency SOS, Google: Αλλάζει το Android Emergency SOS μετά από αναφορές για τυχαίες κλήσεις

Οι κλήσεις έκτακτης ανάγκης είναι άκρως απαραίτητες καθώς βοηθούν τους χρήστες τηλεφώνων να συνδεθούν με τις υπηρεσίες παροχής βοήθειας. Προσφάτως, smartphones και wearables μας πρόσφεραν μερικούς νέους τρόπους πρόσβασης σε αυτή τη βοήθεια, όπως ανίχνευση σύγκρουσης και ανίχνευση πτώσης. Ωστόσο, μερικές φορές αυτά τα συστήματα πάνε στραβά και ειδοποιούν χωρίς πραγματικό λόγο τις υπηρεσίες.

Το Emergency SOS έκανε το ντεμπούτο του στα Pixels με Android 12 αλλά εγκαταστάθηκε και σε smartphone άλλων ΟΕΜ αργότερα. Η λειτουργία προορίζεται να διευκολύνει την επικοινωνία με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια μιας επικίνδυνης κατάστασης, απλώς μπλοκάροντας το κουμπί λειτουργίας του τηλεφώνου— πατώντας το 5+ φορές θα ξεκινήσει μια αντίστροφη μέτρηση που καλεί αυτόματα για βοήθεια. Δυστυχώς, φαίνεται πως αυτό μπορεί να συμβεί πολλές φορές κατά λάθος.

Όταν τα τηλέφωνα Android επικοινωνούν ακούσια με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, αυτό όχι μόνο επιβαρύνει τα κέντρα επικοινωνίας με «σιωπηλές» κλήσεις, αλλά καθυστερεί και τη βοήθεια για όσους πιθανώς έχουν πραγματική ανάγκη. Καθώς οι αρχές παγκοσμίως κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, η Google ψάχνει τρόπο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Εθνικό Συμβούλιο Αρχηγών Αστυνομίας εικάζει ότι ο αριθμός ρεκόρ των 999 κλήσεων οφείλεται, εν μέρει, στην αυξανόμενη διαθεσιμότητα του Emergency SOS σε τηλέφωνα Android. Οι αστυνομικές δυνάμεις σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως η αστυνομία του Ντέβον και της Κορνουάλης, ανέφεραν ότι οι σιωπηλές κλήσεις καταναλώνουν σημαντικούς πόρους, με κάθε κλήση να διαρκεί έως και 20 λεπτά για να διεκπεραιωθεί.

Η Google εξηγεί ότι αναμένει από τους κατασκευαστές συσκευών να εκδώσουν ενημερώσεις για την επίλυση αυτού του ζητήματος. Σε μια συνομιλία με το BBC, ένας εκπρόσωπος της Google διευκρίνισε ότι η εταιρεία θα βοηθήσει τους OEM να εμποδίσουν αυτές τις κλήσεις παρέχοντάς τους περισσότερη καθοδήγηση και πόρους. Οι χρήστες που αντιμετώπισαν αυτό το πρόβλημα ενθαρρύνονται να απενεργοποιήσουν τη λειτουργία SOS έκτακτης ανάγκης.

Παρά την πρόσφατη ενημέρωση στο Android 13, το πρόβλημα φαίνεται να παραμένει από την αρχική ανάπτυξη της λειτουργίας Emergency SOS στο Android 12.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Επίσημο με τιμή από 549 ευρώ

Η Google ολοκλήρωσε τη σειρά Pixel 8 παρουσιάζοντας το Pixel 8a, την πιο προσιτή επιλογή, με ενημερωμένη σχεδίαση.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Φήμη το θέλει να έρχεται νωρίτερα από ότι περιμένουμε

Νέα φήμη θέλει την τιμή του Google Pixel 8a αυξημένη και την αποκάλυψή του να γίνεται νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Software emoji Google

Google: Έρχονται τα «ηχητικά emoji» – Θα περιλαμβάνεται και το πλήκτρο… πορδής

Η Google ακούγεται πως κυκλοφορεί “ηχητικά emoji” για τους χρήστες Android, με ορισμένους κατόχους Pixel να παρατηρούν ήδη μια επιλογή.

Smartphones Apple Google iPhone

Google: Πλήρωσε στην Apple 20 δισ. $ το 2022 για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Safari

Tα δικαστικά έγγραφα που σχετίζονται με την αντιμονοπωλιακή αγωγή του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά της Google μόλις αποσφραγίστηκαν.