Την επόμενη Τετάρτη 16 Νοεμβρίου η Google ετοιμάζει ένα special event μαζί με την αμερικάνικη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας T-Mobile (κυκλοφόρησε το πρώτο Android κινητό στον κόσμο το 2008) και όλοι περιμένουν την έλευση ενός ακόμα smartphone. Θα παρακολουθήσουμε μαζί όλες τις εξελίξεις μέσα από το Techblog και θα τις συζητήσουμε στο 14ο Techblog Workshop.
Android 16 Beta 3.1: Διορθώνει την εξάντληση της μπαταρίας και τα σφάλματα στις ρυθμίσεις
Η Google κυκλοφόρησε την τελευταία beta του Android 16 πριν από την αναμενόμενη άφιξη της σταθερής έκδοσης τον Ιούνιο.
Kώστα καλησπέρα, ελπίζω το σχόλιο/ ερώτημά μου να μην είναι off-topic. Εχω διαπιστώσει οτι το android είναι πια τόσο open source που τείνει ως προς τα processes να γίνει ανεξέλεγκτο. Με άλλα λόγια υπάρχει μια αυξανόμενη ανησυχία και το “τί είναι αυτά που τρέχουν” από πίσω. Μου φαίνεται πολύ ελκυστικό το mango επειδή είναι “δομημένο” και η microsoft θέλει να ξέρει τί γίνεται στο λειτουργικό της. Btw τo hands on που έκανες για το omia w με mango, ήταν πολύ καλό, με έπεισε να το κοιτάξω ως νο1 buy. Το iOS έχει παράδοση αλλά για προσωπικούς λόγους είναι ακατάλληλο/ overrated. ΒΒ ασφαλείς αλλά από όλα τ άλλα (interface και κυρίως χρήματα) δεν… H αλήθεια είναι όμως ότι δίνονται πολύ ποιοτικές και ανταγωνιστικές ( σε σχέση με το κόστος) συσκευές android. Ερώτημα: Eχεις πληροφόρηση αν υπάρχουν ή θα υπάρξουν σοβαρα εργαλεία για να μπορεί κάποιος να μη νιώθει “ξεκρέμαστος” από πλευράς ασφάλειας για το android? Όλα τα λογισμικά είναι ευαίσθητα ούτε υπάρχει τέλειο, αλλα είμαι σίγουρος πως κάποιος που κάνει ebanking ή κρατήσεις ή γενικά data sensitive κτλ η εντελώς τελευταία του επιλογή θα ήταν να τις κάνει από android, όλοι το ξέρουμε αυτό! Σ ευχαριστώ και μετέφερέ το σε άλλο… Συνέχεια »
Για εφαρμογές banking ξεχνάς το jailbrake και εφαρμογές που δεν ξέρεις τι είναι.
Αν και το banking χρησιμοποιεί https και μη private browsing, είναι λίγο δύσκολο να χτυπηθεί.
Το καλυτερο εργαλείο ειναι η νοημοσύνη του κατόχου της συσκευης του android.. Επειδη το εχει αφήσει ανοικτό και στην εγκατασταση εφαρμογων, αν εσύ (ενεργοποιησεις την επιλογή και) εγκαθιστάς απο άγνωστες και ύποπτες πηγές εφαρμογες και μετα κολλησεις τιποτα δε θα φταίει η google..ή το android. Εχουν βγει προγράμματα προστασίας, αντιβιοτικά με firewall και ολοκληρωμένες σουίτες Internet security για το android αλλα πραγματικα ειναι άχρηστα με ολη τη σημασία της λέξης γιατι τρώνε μπαταρία και δεν προσφέρουν σοβαρή αντιμετώπιση καθώς οι βάσεις δεδομένων που εχουν ειναι ακομα για τα μπάζα.. Δε θελω να γινω κακός αλλα κανενα δε θα καταλάβει αμεσως τιποτα, επειδη ειναι καινουργια τα Trojans και οι ιοι στο android και δεν θα τα αντιληφθεί κανενα αντιβιοτικό με την πρώτη, μαλλον ουτε με και με δεύτερη.. Για τα processes που τρέχει το android δεν υπαρχει ουσιαστικός λογος ανησυχίας, αν εγκαθιστάς απο έμπειρες πηγές εφαρμογες. Πλεον μετα απο αυτο που ειχε γινει στο παρελθον η ασφάλεια και των επίσημων apps στο market εχει ανεβει (απορρίπτουν χαλαρά οτι τους μυρίζει ύποπτο) και δε τιθεται θεμα μη ασφαλείας. Χρησιμοποιω το τελευταιο 1 χρονο εντατικά ebanking alpha bank και Πειραιώς απο το android κινητο μου και δεν αντιμετωπισα ποτε προβλημα. Και δεν αντιμετωπισα… Συνέχεια »
Βγήκε μεγαλο το κείμενο..σορρυ παίδες. Δε μπορούσα να το αφήσω μισό! Το θεμα θα τεθεί προς συζήτηση στο workshop!
Σ ευχαριστώ πολύ φίλε.
και τους δύο