Smartphones

Η Google επιστρατεύει πρώην μηχανικούς της Apple για τα τσιπ της

Πρώην μηχανικούς της Apple φαίνεται ότι επιστρατεύει η Google για την κατασκευή του δικού της τσιπ για smartphone, κυρίως για τη συσκευή της Pixel.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του “The Information”, η Google έχει προσελκύσει ταλέντο από την Apple. Πιο συγκεκριμένα, το The Information αναφέρει ότι ο John Bruno, γνωστός σχεδιαστής τσιπ που άνηκε στην Apple, πλέον έχει ενταχθεί στη Google.

Ο John Bruno ήταν βασικός μηχανικός που ίδρυσε και ηγούταν της ομάδας συγκριτικής ανάλυσης της Apple ή με άλλα λόγια της ομάδας που εργαζόταν για να εξασφαλίσει ότι οι επεξεργαστές των iPhone και iPad ήταν μπροστά από τον ανταγωνισμό.

Προηγουμένως, πριν ενταχθεί στην Apple το 2012, ο John Bruno ήταν επικεφαλής μηχανικός στην AMD, όπου ηγούταν της ανάπτυξης των επεξεργαστών Fusion.

Στη σελίδα του στο LinkedIn επιβεβαιώνεται η ένταξή του στην Google και αναφέρεται ως «Αρχιτέκτονας Συστήματος», οπότε δεν είναι ξεκάθαρο το τι ακριβώς θα κάνει, αλλά λογικά σχετίζεται με την ανάπτυξη τσιπ.

Άλλοι μηχανικοί που «άφησαν» την Apple για χάρη της Google περιλαμβάνουν τους Manu Gulati, Wonjae (Gregory) Choi και Tayo Fadelu.

Εκτός όμως από πρώην στελέχη της Apple, η Google έχει βάλει τα χέρια της και σε «αποστάτες» της Qualcomm, της βασικής κατασκευάστριας επεξεργαστών για συσκευές Android. Λόγω των παραπάνω, πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι πιθανότατα μέσα στο 2018, η Google Θα λανσάρει το δικό της τσιπ για smartphone.

Πηγή

Σχόλια

  • Και πολύ καλά θα κάνει,γιατί τα φετινά Pixel ήταν σκέτη καταστροφή για όσους τα αγόρασαν!!

  • Α καλά... Στα φετινά μόνο ένα πράγμα λειτουργεί σωστά, φαίνεται ότι αποφάσισαν να βάλουν χέρι και να καταστρέψουν κι'αυτο στο επόμενο μοντέλο με τις αλχημείες τους...

  • Τόσο χάλια είναι τα φετινά pixel; λένε θετικά όλοι οι μεγάλοι reviewers.
    Βασικά εδώ Ελλάδα με τις τιμές αστεία ακριβές το έχει πάρει άραγε κανένας;

  • Γιατί δεν παίρνουν κάποιους απο άλλες μεγάλες εταιρίες όπως ας πούμε ένα παράδειγμα τη Σάμμυ που φτιάχνει δικά της τσίπ και κάνει περισσότερες πωλήσεις σε τμχ? Η ακόμα και την Χαβάι 5-0?

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λαΐδα Λιμνιάτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.