Google: Επιβεβαίωσε το τέλος των Nexus smartphones

Ήταν κάτι που το λέγαμε εδώ και καιρό, αλλά η Google επιβεβαίωσε και επίσημα πως δεν θα κυκλοφορήσει άλλα Nexus smartphones. Τα τελευταία ήταν τα Nexus 6P και Nexus 5X, τα οποία έδωσαν τη θέση τους στα Pixel και Pixel XL.

Η Google πραγματοποίησε εχθές το μεγάλο event για την ανακοίνωση των νέων smartphones “made by google” και τα στελέχη της μιλώντας σε διάφορα μέσα επιβεβαίωσαν πως δεν υπάρχουν σχέδια για την κατασκευή άλλων Nexus στο μέλλον. Παράλληλα, να σημειωθεί ότι τα Nexus 6P και Nexus 5X αφαιρέθηκαν από το online κατάστημα της Google.

Tα Nexus smartphones είχαν πλασαριστεί από την αρχή ως developer και reference συσκευές έτσι ώστε να δείξει η Google στους υπόλοιπους κατασκευαστές τι μπορούν να κάνουν με τα Android smartphones. Tα Nexus ξεκίνησαν επίσης ως αρκετά οικονομικές συσκευές, κάτι που δεν ισχύει με τα Pixel και Pixel XL η τιμή των οποίων ξεκινά από 649 δολάρια και φτάνει μέχρι 869 δολάρια.

Η Google κατά κάποιον τρόπο θέλει να κινηθεί στα βήματα της Apple, κυκλοφορώντας δυο σχεδόν ίδιες συσκευές με διαφορετικό μέγεθος, αναλαμβάνει η ίδια εξολοκλήρου το hardware και το software, ενώ αφαιρεί το logo του κατασκευαστή με τον οποίο συνεργάστηκε (στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουμε καμία αναφορά στην HTC). Μένει να δούμε αν θα πετύχει το εγχείρημά της με τα Pixel και Pixel XL.

nexus smartphones, Google: Επιβεβαίωσε το τέλος των Nexus smartphones

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sint

Σατανικό Με την τελειωμένη htc, τελείωσαν τα nexus.

Βαγγέλης

Τα Nexus έγιναν σχετικά φθηνά μετά το Nexus 4, τα προγενέστερα Galaxy Nexus & Nexus S δεν ήταν φθηνές συσκευές

cghera

Αραγε με αυτές τις τιμές ίδιες ακριβώς με της Apple τι θα πουν τώρα οι android fan. Θα μιλήσουν για “πρόβατα” που αγοράζουν ακριβές συσκευες;

Dimitris

Η Google ας επιβεβαιώσει και το τέλος των Pixel με αυτές τις τιμές…

Λεόντιος

άμα έχει κλειδωμένους boot loaders εκει θα δούμε γέλια !!

NtinosMD

με αυτες τις τιμες γιατι να μη στραφεις σε iphone λεω εγω τωρα για καποιον π θελει ν σκασει τετοια ποσα day 1 ? 800 ευρω για να μπαινω fb αν ειχα ….σε iphone θα τα δινα… για οτιδηποτε ( πιο σοβαρο ) προφανως σε αλλη εταιρεια κατακσευαστων android…

Gvirginia

@cghera
Μα η πλειοψηφία των “android fan” δε μιλάει για τις τιμές, σαν τιμές μόνο. Αυτό που λένε συνήθως είναι ότι πχ για το iPhone δίνεις πολλά για το hardware που έχει σε σχέση με τις Android ναυαρχίδες.
Τα Pixel έχουν χαρακτηριστικά Android ναυαρχίδας. Για να έλεγαν ότι τα Pixel είναι στη “λογική” της Apple (όπως τη βλέπουν αυτοί), θα έπρεπε να είχαν 720p/1080p οθόνη, 2 GB RAM, άλλες ελλείψεις σε hardware και μία τιμή από 750+€ τα 32 GB.

Petros

Σωστός ο Βαγγέλης. Βασικά φθηνά nexus ήταν τα nexus της LG.

Με τέτοιες τιμές πάντως αλλάξει εντελώς target group. Ο πρώην αγοράστης Nexus καλύτερα να στραφεί σε λύσεις τύπου Oneplus (φθηνό, κοντά σε stock, δε χάνεται η εγγύηση με ρουτάρισμα).

dimitris

για μενα το τελος των ανδροιδ τα μονα αξιολογα κινητα που μπορουσαν να εχουν ανδροιδ και να μην κολλανε και να εχουν την τελευταια αναβαθμιση..υπηρχαν βεβαια και αλλα αξιολογα κινητα που μπορουσαν να φτασουν τα nexus (lg g2)αλλα και παλι οχι στο ιδιο επιπεδο!!!!ερωτηση τα pixel θα εχουν το pure android η θα τα φορτωσει η google οπως κανει η σαμυ και η lg???

M.G

Σωστός Δημήτρη και οι προλαλίσαντες σχετικά με τα LG Nexus. Πάρτε το 5x όσο ακόμη υπάρχει.

Γιώργος

εξαιρετικά σωστή κίνηση. Κινητά δεν αγοράζει μόνο ή κοινότητα, αγοράζει όλος ο κόσμος. Κι ο κόσμος θέλει ποιότητα, εξυπηρέτηση, λειτουργικότητα. Δεν γνωρίζουν ούτε από RAM ούτε από επεξεργαστές κλπ. Features όπως unlimited photo storage , personal assistant, killer camera είναι που ενδιαφέρουν αγοραστές. Καλά ήταν τα Nexus μας αλλά το brand μόνο εμείς το γνωρίζαμε.. Τώρα μας αρέσει ή όχι σαν design είναι άλλο..

Saša

Βασικά τα 700 και 800€ για συσκευή κινητού νομίζω οτι θα τα παίρνουν απο πολύ λίγους πια, τα Pixel χάνουν απ τα αποδυτήρια για πολλούς λόγους και θα ήθελα να πω εκ μέρους μου ένα μεγάλο ευχαριστώ σε Google, Apple, Samsung και LG γιατι με την αποτυχημένη τιμολογιακή τους (και όχι μόνο) πολιτική δίνουν το πατημα σε περισσότερους κινέζους κατασκευαστές να εξαπλωθούν προς Ευρώπη με άμεσους κερδισμένους εμάς. China invasion ftw!

forneverarrow

Ό,τι είπα και σε άλλα posts… Απλά δεν αγοράζω τίποτα σε smartphone πάνω από 499€ μέχρι να βάλουν μυαλό. Κάποτε θα γίνει αυτό, να το θυμάστε και τότε πολλές από αυτές τις εταιρίες που βγάζουν 10000% κέρδος στην πλάτη μας θα χαθούν. Θυμίζω μόνο το παράδειγμα της BlackBerry: πριν το 2010 αν έλεγες σε ένα τεχνολογικό blog ότι η BB θα είχε την κατάληξη που έχει, θα έτρωγες τρεις σελίδες γιούχα!! Να όμως… άλλαξε η μόδα και βγήκαν άλλοι μπροστά. Άλλο παράδειγμα?? Η Nokia… Μια από τα ίδια! Γιαυτό, όποιος θεωρεί ότι είναι σωστό να πληρώνεις 300€ πάνω από την κανονική αξία για μια συσκευή με ημερομηνία λήξης πολύ σύντομη, ας το κάνει, είναι δικαίωμά του. Αλλά με τη στάση αυτή τους ενθαρρύνεις να σε πιάνουν κορόϊδο. Over and out.

X.88

@ cghera

Τα android fanboys θα χτυπησουμε ενα oneplus 3 και θα γελαμε με την google που προσπαθεί να το παίξει apple!
Και με τα ρέστα θα πάμε διακοπές! 😎

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.