Google: Συζητά την κατασκευή του δικού της smartphone

Η Google βρίσκεται σε εσωτερικές συζητήσεις για να φτιάξει το δικό της smartphone, σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει το The Information. Οι αναφορές λένε ότι διάφορα στελέχη συμμετέχουν σε συζητήσεις για το εάν ο τεχνολογικός γίγαντας πρέπει να κάνει το συγκεκριμένο βήμα ή όχι.

Μάλιστα επισημαίνεται ότι στις συζητήσεις αυτές συμμετέχει και ο Hiroshi Lockheimer, Αντιπρόεδρος του Android.

Βεβαίως να πούμε ότι η Google λανσάρει από μια Nexus ναυαρχίδα κάθε χρόνο (φέτος δυο) αλλά δεν την κατασκευάζει η ίδια. Συνεργάζεται με διάφορους κατασκευαστές όπως LG, Motorola, Huawei, η ίδια κάνει τον σχεδιασμό και οι κατασκευαστές αναλαμβάνουν να δημιουργήσουν το κινητό.

Τα Nexus δεν ήταν ποτέ οι συσκευές που έκαναν μεγάλες πωλήσεις, αν και συνήθως έχουν πολύ καλές κριτικές. Είναι συσκευές τις οποίες χρησιμοποιεί η Google για να δείξει στους υπόλοιπους Android κατασκευαστές, τι είναι ικανό να κάνει το Android. Το να κατασκεύαζε η ίδια το δικό της κινητό θα τη βοηθούσε να έχει τον απόλυτο έλεγχο σε hardware και software, όπως κάνει η Apple ενώ θα μπορούσε να την ανταγωνιστεί καλύτερα.

Τονίζεται ότι προς το παρόν η Google βρίσκεται καθαρά σε επίπεδο συζητήσεων και δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση. Να θυμίσουμε ότι σε πρόσφατο άρθρο είχαμε δει ότι θέλει να δημιουργήσει και τα δικά της chip για smartphones.

H ίδια προς το παρόν κρατά κλειστά τα χαρτιά της και δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει τίποτα.

Google: Συζητά την κατασκευή του δικού της smartphone, Google: Συζητά την κατασκευή του δικού της smartphone

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NtinosMD

Μου μυριζει απωλεια του Open Source χαρακτηρα του android εαν υλοποιηθει το σκεπτικο αυτο … Βεβαια εαν η εμπειρια με το android βελτιωθει ετσι μ αυτον τον τροπο, τοτε WHO CARES ???

Vai

Αυτο θα ειναι πιθανοτατα και το project android one οπου η Google θα προωθει σε μεγαλες αγορες οπως η Ινδια η το Πακισταν, συσκευες σε πολυ χαμηλες τιμες (40- 60 δολλαριων) οπου ολοι θα χρησιμοποπιουν τις υπηρεσιες της google (μιλαμε για πληθυσμους 1,5 δις ανθρωπων) και καπου εκει το android θα παρει εναν τελειως διαφορετικο δρομο.

Με λιγα λογια οι developers που ηδη “χαροπαλευουν” θα ειναι πλεον περιττοι για την google οπως το ιδιο περιττες θα ειναι και οι μεγαλες εταιριες στον χωρο του android (βλεπε sammy, lg, sony, htc, huawei κλπ κλπ κλπ).

Καπως ετσι θα γιγαντωθει ακομα περισσοτερο η google και οι αλλοι θα ψαχνουν νεες λυσεις και νεα λειτουργικα συστηματα! Τυχαιο ειναι αλλωστε πως η sammy εχει μυριστει την δουλεια και παιζει παραλληλα και με το Tizen?

Sotiris

Η Google έχει ανάγκη τους κατασκευαστές. Δεν κάθομαι να γράψω τους λόγους και προφανώς η Samsung δεν έγραψε το Tizen για αυτό το λόγο. Όποιος βρίσκεται εκτός android πνίγεται εκτός από το ios που φέρνει κέρδη για τους γνωστούς λόγους. Η Google άλλωστε κατασκεύασε συσκευές ως Motorola και τα Nexus αποτελούν δικές της συσκευές στην ουσία. Οι φήμες υπάρχουν για να γίνεται τζερτζελο.

Vai

Το android one δεν ειναι καθολου φημη και μαλιστα εχει ηδη αρχισει να υφισταται!
Ειναι ο επομενος τους στοχος ολα αυτα που περιγραφω παραπανω και εχουν ειπωθει απο επισημα χειλη και στελεχη της google.

Ηδη η google εχει αρχισει να φορτωνει σε καθε νεα εκδοση android δικα της apps τα οποια σιγα σιγα θα αντικαταστησουν τα οσα κανουν εφαρμογες δυτερων και τριτων. Μπορει να μην ειπωθηκε επισημα οτι θα πεταξουμε σαν στημενες λεμονοκουπες απο πανω μας τους developers και τους κατασκευαστες συσκευων αλλα δε χρειαζεται και πολυ μυαλο για να καταλαβει κανεις πως εκει οδευει το πραμα.

Sotiris

Ούτε θέλει μυαλό να δεις οτι δεν μπορεί η google να καλύψει όλες τις ανάγκες από εφαρμογές. Η Apple δεν συνεργάζεται με τους developers? Η Google επειδή στηρίζεται στην παροχή υπηρεσιών και στις διαφημίσεις δεν πρόκειται να ακολουθήσει το μοντέλο της Apple και με τις εταιρίες από Κίνα να ξεπετάγονται σαν τα μανιτάρια δεν οδεύουμε σε καμία περίπτωση σε αυτό που λες.

apostolos

Καλά η Motorola της Google δεν είναι?

Κώστας

Πολύ σωστά κάνει η google όταν προκεται να συγκρατεί προσωπικά δεδομένα του χρήστη μέσα απο τα οποία μπορεί να κάνει αγορές είσοδο σε κρυπτογραφημένα περιβάλλοντα. Τότε πρέπει να βγάλει μια συσκευή που να μην μπορούν χάκερς να υποκλέψουν δεδομένα με κανένα τροπο, με software & hardware τροπο. Αρκετά με της κινεζικές,, το έχει δηλώσει κ η Apple το ότι φοβάται την Google.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android featured Google

Pixel 8: Leak υπόσχεται 7 χρόνια ενημερώσεων OS

Το Pixel 8 πρόκειται να γίνει επίσημο από τη Google στις 4 Οκτωβρίου αλλά θα τα γνωρίζουμε ήδη όλα μέχρι τότε.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8, Pixel 8 Pro: Αποκαλύφθηκαν βασικά specs και τιμές σε ΗΠΑ & Ην. Βασίλειο

H Google πρόκειται να ανακοινώσει το Pixel 8 και το Pixel 8 Pro στις 4 Οκτωβρίου αλλά μάλλον θα γνωρίζουμε τα πάντα μέχρι τότε.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8 και 8 Pro: Μεγάλη διαρροή αποκαλύπτει τα πάντα [φωτο+βίντεο]

H Google θα παρουσιάσει τα καινούργια της smartphone στις 4 Οκτωβρίου αλλά εμείς μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά στα Pixel 8 και Pixel 8 Pro.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 8a: Υποτιθέμενες hands-on εικόνες αποκαλύπτουν πολύ καμπύλες γωνίες

Μια νέα εικόνα που διέρρευσε δείχνει ότι το Pixel 8a θα υιοθετήσει μια ριζοσπαστική εκδοχή του νέου στρογγυλεμένου σχεδιασμού της Google.