Google Maps, Η κίνηση στους δρόμους

Ξεχάστε τις ώρες που ήσασταν κολλημένοι στη κίνηση, τα προβλήματα σας τελείωσαν. Όχι, δεν δόθηκε προς κυκλοφορία κάποιος νέος δρόμος, ούτε σχεδιάζεται να φτιαχτεί νέα περιφερειακή οδός. Η Google βρήκε τον τρόπο να αξιοποιήσει τους υπάρχοντες δρόμους με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, όχι όμως ακόμα τους ελληνικούς, εδώ για ακόμα μια φορά θα πρέπει να περιμένουμε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που προσφέρεται αυτή τη δυνατότητα, αλλά η πρώτη που έχει αυτή την εμβέλεια. Τι εννοούμε εμβέλεια; Σκεφτείτε πόσα κινητά Android πωλούνται σε σχέση με τις συσκευές GPS για να καταλάβετε το μέγεθος της διαφοράς. Φυσικά υπάρχουν εφαρμογές και για Android, όπως το CoPilot που προσφέρουν Live Traffic, όμως καμία ως σήμερα δεν ήταν δωρεάν και καμία δεν ερχόταν προεγκατεστημένη με το Android κινητό σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε τον προορισμό σας στο Google Maps και αυτό θα υπολογίσει από μόνο του τη συντομότερη διαδρομή, βοηθώντας έτσι όχι μόνο εσάς, αλλά και τους υπόλοιπους οδηγούς που δεν έχουν Google Maps καθώς θα συναντήσουν ένα αυτοκίνητο λιγότερο στο δρόμο τους. Μια μικρή λεπτομέρεια, θα πρέπει να βρίσκεστε σε μια από τις πόλεις τις οποίες υποστηρίζει η Google με αυτή την υπηρεσία. Μπορείτε να μάθετε ποιες είναι αυτές κάνοντας κλικ στον χάρτη (με πράσινο χρώμα επισημαίνονται οι δρόμοι χωρίς κυκλοφοριακό και με κόκκινο με έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα).

Η μαζική χρήση αυτής της υπηρεσίες μπορεί να λύσει ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα των συγκοινωνιολόγων, δηλαδή αυτό της βέλτιστης εκμετάλλευσης του οδικού δικτύου. Ας ελπίσουμε να δούμε την υπηρεσίας σύντομα και στην χώρα μας, μιας και ως τώρα δεν υπάρχει κάποια σχετική ανακοίνωση.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 8 Μαρτίου 2011 15:24

Σχόλια

  • Πραγματικα ισως απο τις πιο χρησιμες εφαρμογες...Μακαρι να ερθει στην Ελλαδα...

  • Πάντως για την κίνηση στην Αθήνα τις συγκεκριμένες λειτουργίες τις προσφέρει η εφαρμογή athensbook. Στο iPhone είναι δωρεάν για αντροιντ δεν ξερω αν κυκλοφόρησε ακόμα.

  • Ετσι ειναι αλλα μπορεις να βαλεις με καποιο εξτρα προγραμμα νομιζω εκτος google... αλλα δεν εχει φωνητικες...

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.