Google RASIR: Νέα τεχνολογία συμπίεσης για εξοικονόμηση δεδομένων

Σε μια προσπάθεια ώστε να εξοικονομηθούν mobile data, η Google ανέπτυξε μια νέα τεχνική η οποία βελτιώνει την ποιότητα της εικόνας, χωρίς να χρησιμοποιεί περισσότερο bandwidth. Με το όνομα RASIR (Rapid and Accurate Super Image Resolution), το συγκεκριμένο λογισμικό “διαβάζει” μεγάλες φωτογραφίες και τις αναπαράγει χρησιμοποιώντας μόνο το 1/4 των pixel.

Το λογισμικό το καταφέρνει αυτό αναλύοντας τόσο την χαμηλή όσο και την υψηλή ποιότητας εικόνα. Καθώς διαβάζει την εικόνα, μαθαίνει από την ανώτερης ποιότητας έκδοση και εφαρμόζει φίλτρα στην χαμηλότερης ποιότητας εικόνα, τα οποία προσομοιώνουν την έξτρα λεπτομέρεια, δημιουργώντας ένα πειστικό αντίγραφο της αρχικής εικόνας.

Δυστυχώς, προς το παρόν η τεχνολογία αυτή είναι διαθέσιμη μόνο στο Google+ για του περισσότερους χρήστες smartphones. Η Google έχει δώσει αυτό το feature σε λίγες συσκευές Android, και ισχυρίζεται ότι κάνει upscaling σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο εικόνες την εβδομάδα. Σύμφωνα με την Google, χάρις το RASIR, η χρήση των δεδομένων είναι μειωμένη κατά 75% για κάθε εικόνα. Τους επόμενους μήνες, αυτό το feature θα ενσωματωθεί σε περισσότερες εφαρμογές και υπηρεσίες της εταιρείας.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 12 Ιανουαρίου 2017 22:42

Σχόλια

  • Δεν τα εμπιστεύομαι τα compression και ότι και καλά θα κάνει restore - πάντα θα έχει κάπου απώλειες !!!

  • @KnightRider: Αν οι απώλειες δεν είναι ορατές στο γυμνό μάτι, καλώς και τις αφαιρεί. Εκτός και αν είσαι φωτογράφος και θες ατόφιες τις φωτογραφίες σου για ποστερς και ότιδήποτε άλλο. Στους απλούς χρήστες κλάιν...

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λάμπρος Κοσμόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.