Google, Nokia και άλλες δεν θέλουν τον Snpadragon 865

, Google, Nokia και άλλες δεν θέλουν τον Snpadragon 865

Η Qualcomm παρουσίασε τον Snapdragon 865 το οποίο αντικατέστησε τον Snapdragon 855 και 855+. Το SoC απαιτεί την αγορά του Snapdragon X55 5G modem, απόφαση που ίσως κάνει τις κατασκευάστριες να μην χρησιμοποιήσουν το flagship SoC στα smartphone τους λόγω του κόστους.

Αυτή η κίνηση της Qualcomm έκανε αρκετούς να αναρωτηθούν γιατί η εταιρεία εγκατέλειψε τα σχέδια ενσωμάτωσης του 5G modem στο SoC αφού προηγουμένως η ίδια είχε δηλώσει ότι όταν το modem είναι ενσωματωμένο στο SoC έχουμε λιγότερη κατανάλωση ενέργειας και ταυτόχρονα περισσότερο χώρο στο εσωτερικό του smartphone ο οποίος μπορεί να εκμεταλλευτεί για την τοποθέτηση άλλων εξαρτημάτων.

Επιπλέον, η Qualcomm ενσωμάτωσε και στα mid-range SoC Snapdragon 765 και 765G το 5G ωστόσο στην περίπτωση του Snapdragon 865 οι κατασκευαστές θα πρέπει να προμηθευτούν τόσο το flagship SoC όσο και το 5G modem, ακόμη και αν δεν σκοπεύουν να ενσωματώνουν στο smartphone τους το νέο ταχύτατο δίκτυο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι εταιρείες να μην προτιμούν τον Snapdragon 865 λόγω του κόστους. Το LG G9 ThinQ για παράδειγμα λέγεται ότι θα χρησιμοποιεί το Snapdragon 765 το οποίο ενσωματώνει το 5G modem ενώ παρόμοια τακτική ακολούθησε η HMD με το Nokia 8.3. Επιπλέον, πληροφορίες δείχνουν ότι και η Google δεν θα ενσωματώσει στα Pixel 5 και Pixel 5 XL το Snapdragon 865.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ghad21

Η απαντηση στο θεμα που κατηγορουν τη samsung!Κατι ξερει η σαμμυ δεν ειναι χαζη.

SUPS

ΟΚ ας πουμε οτι η qualcomm ειναι ο κακος της υποθεσης που ελεγχει και ζηταει υψηλες τιμες για τ cpu .Δηλαδη αν τυχον ειχε σε ολες τις ναυρχιδες 865 ΠΟΣΟ πιο πολυ θα κοστολογουσε το ultra η samsung?Αμα ηθελε η samsung να κανει οικονομιες γιατι αυξανει το μεγεθος στις οθονες?Ποιος ζητησε 6.9 ιντσες συσκευη η 16 gb ram?Διαμαρτυρεται οτι αυξανεται το κοστος παραγωγης με τους sd ενω αυξανει αχρειαστα αλλα κοστη.(Υπαρχει και το θεμα των πατεντων της QCOMM που χρησιμοποιει η samsung που δεν ειναι ξεκαθαρο τι συμφωνιες υπαρχουν )Στο τελος εινα θεμα καταναλωτη, αν ο μεσος ευρωπαιος χρηστης ναυαρχιδας samsung πιστευει οτι πληρωνει premium τιμη κ παιρνει premium χαρακτηριστικα οκ παω πασο.

Panagiotis

Ρε φίλε έλεος με αυτή την υπερβολή με τον exynos. Μια χαρά Premium είναι απλά o sd είναι καλύτερος. Επίσης προφανώς και είναι θέμα κόστους. Άλλο να παράγεις δικό σου cpu και άλλο να το παίρνεις από άλλον. Ο μέσος χρήστης ούτε που θα το καταλάβει. Αν του κόψεις τις ίντσες κλπ θα το καταλάβει. Το αν ο cpu είναι exynos και αν θα είναι λίγο πιο αργός από τον sd ούτε που θα το πάρει χαμπάρι. Η πλειοψηφία δεν γνωρίζει από specs. Βλέπει εκεί 16gb ram και λεει ουαου. Επίσης μόλις 27.600 άτομα υπέγραψαν (μέχρι στιγμής) για να αλλάξει τους exynos. Πόσα εκατομμύρια συσκευές πουλάει? 27.600 σε αυτές τις εκατομμύρια είναι ψύλλοι στ άχυρα.

forneverarrow

Συμφωνώ απόλυτα σε ό,τι αφορά τον Exynos. Είναι εξαιρετικός επεξεργαστής και δεν παίζει να δεις διαφορά εκτός και αν πας σε benchmark (που δεν βλέπω το λόγο πέραν από ζητήματα ματαιοδοξίας).

SUPS

Έχουν τεράστια διαφορά στην αυτονομία της μπαταρίας για άλλη μια χρονιά!

Chris

Φοβάμαι πως ναι.

AtiX

Ναι και μετά θα κατηγορεί την Samsung για τακτικές μονοπωλίου στις μνήμες ή στις οθόνες…

Panos Christak

Και ποιός ασχολείται με τα smartphone Nokia και της Google;;;
Σε ποια θέση της λίστας πωλήσεων βρίσκονται;;;
Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια

Blats

Που κολλάει σε ποια θέση πωλήσεων είναι οι εταιρίες που ανέφερες???

Georgetsl

Το πρόβλημα από ότι κατάλαβα είναι ότι η μη ενσωμάτωση του μόντεμ στο soc 865 θα καταστήσει τα κινητά που θα τον επιλέξουν ως ενεργοβορα στο θέμα μπαταρίας ….κάτι που θα φέρει παράπονα από τους καταναλωτές ως προς την συχνότητα φόρτισης και αυτονομίας των συσκευών … Και φυσικά το κόστος των εταιριών που θα χρειαστει να βάλουν μεγαλύτερες μπαταρίες στις συσκευές για να αντισταθμίσουν τις καταναλώσεις…..δεν θα έχουν και άδικο από μια μεριά …..εάν παίζει κάτι τέτοιο καλύτερα o 855+ σαφώς …είδαμε και πάθαμε να δούμε αυτονομίες στα κινητά καλές ….εάν είναι να ξαναγυρίσουμε στις δύο τρεις φορτίσεις τη μέρα με νορμάλ χρήση. ..καλύτερα να φάει μποϊκοταζ η Qualcomm….

forneverarrow

Εγώ πάλι πριν ένα μήνα έκανα κίνηση mat! Στα 800€ πήρα το S10 Plus 512gb Ceramic Black και πλέον είμαι σε θέση να μην δίνω δεκάρα για τα φετινά και αυτά που θα βγουν του χρόνου…

man

καλα κανουν ,,,και 300000 στο αντουτου μια χαρα ειναι …που θα φτασουν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.