Τα Google Pixel 2 / 2 XL πούλησαν εκατομμύρια το 2017, το Essential Phone μερικές χιλιάδες [έρευνα]

Google Pixel 2 2 XL πούλησαν εκατομμύρια 2017 Essential Phone μερικές χιλιάδες έρευνα, Τα Google Pixel 2 / 2 XL πούλησαν εκατομμύρια το 2017, το Essential Phone μερικές χιλιάδες [έρευνα]

Τόσο τα Google Pixel 2 / 2 XL, όσο και το Essential Phone θεωρούνταν κορυφαίες συσκευές για το 2017. Επρόκειτο για τρία high-end smartphones που δεν θα απογοήτευαν κανέναν απαιτητικό χρήστη. Ποια ήταν όμως η πορεία τους στην αγορά την χρονιά αυτή;

Συγκεκριμένα, η γνωστή εταιρεία IDC διεξήγαγε μια έρευνα σχετικά με την πορεία των Pixel 2 και Essential smartphones στην αγορά, της οποίας τα αποτελέσματα ανήρτησε εν συντομία στον επίσημο Twitter λογαριασμό του ο διευθυντής ερευνών της, Francisco Jeronimo. Αναφορικά με τα Pixel 2 και Pixel 2 XL μοντέλα, η Google απέστειλε 3.9 εκατομμύρια εξ’ αυτών μέσα σε διάστημα μερικών μηνών (μέχρι τα τέλη του 2017). Πρόκειται για έναν πολύ ικανοποιητικό αριθμό, ο οποίος όμως είναι πολύ μικρός μπροστά στην συνολική αγορά της βιομηχανίας που ανέρχεται σε 1.5 δισεκατομμύριο κινητές συσκευές. Όπως και να έχει, τα δύο Pixel 2 μοντέλα τα πήγαν εξαιρετικά, παρά τα πολλά και διάφορα προβλήματα-δυσλειτουργίες που ήρθαν στο προσκήνιο.

Google Pixel 2 2 XL πούλησαν εκατομμύρια 2017 Essential Phone μερικές χιλιάδες έρευνα, Τα Google Pixel 2 / 2 XL πούλησαν εκατομμύρια το 2017, το Essential Phone μερικές χιλιάδες [έρευνα]

Σχετικά με το Essential Phone, φαίνεται πως η συσκευή του Andy Rubin καταπλακώθηκε από τον σκληρό ανταγωνισμό και… χάθηκε στο κενό, αποστέλλοντας μόλις 88 χιλιάδες κομμάτια. Η εταιρεία είχε σίγουρα μεγαλύτερες προσδοκίες από την συσκευή της, η οποία όμως δεν απέσπασε θετικές κριτικές και κατά συνέπεια δεν κατάφερε να πείσει τους καταναλωτές, παρά την διαφορετική “νότα” που προσδίδει στην αγορά των Android smartphones. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε τα επόμενα βήματα της Essential, η οποία υποτίθεται πως πρέπει να ετοιμάζει την επισημοποίηση του νέου κινητού τηλεφώνου της, κάτι που ενδεχομένως να λάβει χώρα λίγο πριν το καλοκαίρι.

Τα αποτελέσματα για τις Google και Essential είναι αντίθετα μεταξύ τους. Παρ’ όλα αυτά, ούτε η θετική πορεία των Pixel 2 smartphones μπορεί να συγκριθεί με τα υψηλότατα ποσοστά που κατέχουν οι Huawei, Samsung και Apple. Για να βρει μια θέση στην κορυφή, η Google θα πρέπει να επιμείνει περισσότερο. Από την μεριά της, η Essential έχει την ευκαιρία να… ρεφάρει με την παρουσίαση ενός ανανεωμένου και ακόμα πιο προσεγμένου κινητού. Αναμένουμε στο μέλλον περισσότερα από τις σχετικές έρευνες της IDC, καθώς επίσης και τις επόμενες κινήσεις των δύο προαναφερθέντων εταιρειών.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
_legri_

Προς τι η σύγκριση όμως;;;
Η μία βγάζει χρόνια συσκευές έστω και με την παλιά ονομασία Nexus και ο άλλος έβγαλε το πρώτο του τηλέφωνο πέρυσι, άσχετα αν είναι αυτός που έβγαλε το android.

Apostolos

Εδώ στο Λονδίνο, pixel δεν έχω δει κανένα

Ιωάννης jb

Απέστειλε 4 εκατομμύρια και το λέει αυτό επιτυχία;;
Από που βγάλατε αυτό το συμπέρασμα;; Εδώ μιλάμε για παταγώδης αποτυχία!!!!
Καλά για essential τι να πει κανείς.. Μιλάμε για τραγικά πράγματα

James

@Ιωάννης jb το πρώτο iPhone δεν είχε πουλήσει ούτε τα μισά (1,39 εκατομμύρια) και θεωρήθηκε επιτυχία. Βέβαια άλλες εποχές τότε, αλλά συμπαθητικά τα πήγε το Pixel ως πρώτη προσπάθεια σε μια ώριμη αγορά με τον ανταγωνισμό στα ύψη.

Spiros

Εγω στη Γερμανια Pixel δεν εχω δει ακομα !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.