Pixel 2: Πιο ακριβό από το πρώτο Pixel, αλλά έρχεται οικονομική έκδοση;

Τον Οκτώβριο η Google ανακοίνωσε επίσημα τα Pixel και Pixel phones, τα οποία ήρθαν να αντικαταστήσουν τα Nexus. Ακόμη είναι νωρίς να μιλάμε για τους διαδόχους, αλλά σήμερα έρχονται πληροφορίες για το Pixel 2.

Οι αναφορές μιλούν για το Pixel 2, αλλά λογικά η Google θα κυκλοφορήσει ξανά δυο εκδόσεις με διαφορετικό μέγεθος οθόνης.

Το Pixel 2 λέγεται ότι θα έχει ακόμη καλύτερη κάμερα από το Pixel με την Google να δίνει έμφαση στις φωτογραφίες σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού. Η κάμερα δεν θα έχει πολλά Megapixel, αλλά θα “αποζημιώνει με τα επιπλέον χαρακτηριστικά”. Η κάμερα του Pixel είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που τόνισε η Google, οπότε είναι αναμενόμενο να κάνει βελτιώσεις στην επόμενη γενιά.

Για τα Pixel και Pixel XL η Google είχε πει πως δεν είναι αδιάβροχα επειδή δεν πρόλαβε. Για τα νέα Pixel 2, οι (ανεπιβεβαίωτες) πληροφορίες λένε πως το χαρακτηριστικό είναι ακόμη υπό συζήτηση. Η Google δεν είναι ακόμη βέβαιη αν θα βάλει αντοχή σε νερό. Δεδομένου ότι σχεδόν όλοι κάνουν αδιάβροχες τις ναυαρχίδες τους, υποθέτουμε πως και η Google θα κάνει το ίδιο.

Αυτή τη στιγμή η Google έχει στα χέρια της διάφορα prototypes με διαφορετικά chipsets. Ένα από αυτά φορά Snapdragon 83x, γίνονται δοκιμές με chipset της Intel, αλλά και ένα που έχει αναπτύξει η Google. Ακόμη είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε ποιο θα επιλέξει.

Πολλοί ήταν εκείνοι που εξέφρασαν την άποψη ότι τα Pixel της Google ήταν πολύ ακριβά. Αυτό φαίνεται πως δεν θα αλλάξει καθώς λέγεται ότι συγκριτικά με το περσινό μοντέλο θα δούμε αύξηση γύρω στα 50 δολάρια.

Όμως, η Google σκέφτεται να κυκλοφορήσει και ένα πιο οικονομικό μοντέλο που έχει την κωδική ονομασία Pixel 2B. Το Pixel 2B θα είναι “πολύ πιο οικονομικό” από τη ναυαρχίδα. Θα έχει κατώτερα χαρακτηριστικά και θα απευθύνεται σε διαφορετικές αγορές, από τη ναυαρχίδα. Στόχος της Google είναι να φέρει την “εμπειρία της Google και το Google Phone στις αναδυόμενες αγορές”. Μπορεί λοιπόν το Pixel 2 να προορίζεται για τις αγορές που πήγε ο προκάτοχός του και το Pixel 2B, μόνο για τις αναπτυσσόμενες αγορές.

Η Google δοκιμάζει διάφορα prototypes και για το Pixel 2 και θα το ανακοινώσει μαζί με τις ναυαρχίδες (αν δεν αλλάξει κάτι).

google pixel 2, Pixel 2: Πιο ακριβό από το πρώτο Pixel, αλλά έρχεται οικονομική έκδοση;

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Το μόνο που έχω να σχολιάσω για την google είναι ότι τώρα που βγάζει δικό της κινητό, να δω αν θα μείνουν ως έχουν τα πράγματα σχετικά με το android, το ελεύθερο λογισμικό, η σχέση με τους αλλους κατασκευαστές κλπ

Σταυρος Χρι

Έρχεται η πανακριβη πιατέλα χαμηλής ποιότητας χωρίς οπτικο σταθεροποιητή, με κοκκινες γραμες στην κάμερα νούμερο 2 σε τιμη ακομα πιο υψηλή…. Γιατί για να δείξεις τα data σου στην google για να τα χρησιμοποιει προς όφελος της πρέπει να πληρώνεις και κατι παραπάνω!!

James

Ας βγάλει όντως οικονομικό μοντέλο και το άλλο ας το βάλει και 2 χιλιάρικα. Στενοχώρια μας.

ΝΙΚΟΣ

Για τις λεγόμενες αναπτυσσόμενες χώρες το φθηνό. Για τις χώρες του τρίτου κόσμου που θα είμαστε του χρόνου , θα βγάλει κάτι πιο φθηνό?

James

@ΝΙΚΟΣ Android one 😛

Kostas

Όσο κάτι είναι τσάμπα…είναι η καλύτερη εταιρία μόλις κάποιος ζητά να πληρωθεί αρχίζουν οι πιατέλες…ζουγκλοι

forneverarrow

Αν φέρει το οικονομικό στα μέρη μας θα το σκεφτώ… Τόσα λεφτά για το κανονικό πάντως δεν δίνω.

GS

Για να λένε από τώρα για το επόμενο μοντέλο σημαίνει ότι το Pixel απέτυχε παταγωδώς.Ίσως η Google δεν είναι τόσο καλή στα τηλέφωνα.Ας ασχοληθεί με το Internet καλύτερα.

Σταυρος Χρι

Φτιάχτηκε ετσι ώστε να μην υπάρχουν περιθώρια να μην αποτύχει για την ακρίβεια….

james

@GS για το iphone 8 λενε απο μια εμδομαδα μετα την κυκλοφορια του 7. και αυτο απετυχε παταγωδως; Το πιξελ ειναι μονιμως out of stock και στο amazon μερικοι το πουλανε 1500 δολαρια. Σημαινει οτι η ζητηση ειναι μεγαλυτερη απο την παραγωγη (χωρις αυτο να σημαινει οτι πουλησε παρα πολλα, σημαινει οτι πουλησε περισσοτερα απο οσα υπολογιζαν)

ChristosT

Αντικειμενικά τώρα…ούτε το Pixel πούλησε ούτε και το Iphone 7.
Σε γενικές γραμμές ο κόσμος χόρτασε specs και κάμερες και λειτουργικά.
Η κάθε εταιρεία σε θέλει μαντρωμένο και να της τα στάζεις απο το πρωί έως το βράδυ.
Δεν κάνανε ΔΙΣ αποθεματικά με ψυχικά.
Υπάρχουν και πιό σημαντικά πράγματα στην ζωή απο κινητά 800-1200 ευρώ…
Ένα facebook μπαίνουν όλοι αυτοί με τα κινητά αυτοί και άντε κανά sms.

Παπαροκας tiamat

Τι γελιο! δεν εμεινε pixel σωο… ,χωρις να βασανιζεται απο προβληματα και αυτοι θελουν να του αυξησουν τη τιμη.

Ουτε 299 δεν αξιζει σαν τηλεφωνο

nick2010

Αυτή η μούφα των πανάκριβων κινητών (όταν η κατασκευή τους στοιχίζει το πολύ 350 ευρώ) έχει καταντήσει κακόγουστο αστείο !!!!

Ιδίως για το Pixel το μόνο δέλεαρ στον κόσμο που αγοράζει είναι το android και οι άμεσες (όταν βγαίνουν) ενημερώσεις. Γιατί από συσκευή…. been there, seen that.

Και αυτό το συν με τα updates η Google το εκμεταλλεύεται ξεδιάντροπα…. μέχρι που βλέπω να αλλάζει την πολιτική της περί ανοιχτού λογισμικού, τώρα που πουλάει κι αυτή συσκευές.

Οπότε, η φημολογούμενη αύξηση τιμής στα επόμενα pixel, κάπου στα χίλια διακόσια, χίλια τριακόσια ευρώ….. ΔΕΝ αποτελεί έκπληξη.

Μόνο κατάντια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.