Google Pixel 3a και 3a XL: Επισκευάζονται εύκολα συγκριτικά με άλλα smartphones της αγοράς [βίντεο]

Όπως ήδη γνωρίζουμε όλα τα πρόσφατα flagship smartphone είναι υπερβολικά πολύ δύσκολο να επισκευαστούν. Όσα έχουμε δει μέχρι τώρα αποδεικνύουν ότι η κατασκευή τηλεφώνων από unibody γυαλί με πολλή κόλλα και συγκόλληση δεν κάνει εύκολη την αντικατάσταση της μπαταρίας, πόσο μάλλον την επισκευή επιμέρους εξαρτημάτων της συσκευής.

Ωστόσο, φαίνεται ότι τα Google Pixel 3a και 3a XL σπάνε αυτόν τον κανόνα, μιας που οι οδηγοί teardown του iFixit υποστηρίζουν ότι και τα δύο τηλέφωνα δεν είναι πολύ δύσκολα για να επισκευαστούν.

Google Pixel 3a, Google Pixel 3a και 3a XL: Επισκευάζονται εύκολα συγκριτικά με άλλα smartphones της αγοράς [βίντεο]

Το teardown του Google Pixel 3a

Το iFixit άνοιξε στα δύο τόσο το Google Pixel 3a, όσο και το Google Pixel 3a XL. Η ιστοσελίδα δημοσίευσα λεπτομερή οδηγό για το Pixel 3a και αναλυτικό βίντεο για το Pixal 3a XL. Τι δείχνουν όμως τα teardown του iFixit;

Σε αντίθεση με μερικές Google Pixel συσκευές προηγούμενες γενιές, και τα δύο Pixel 3a κατασκευάστηκαν από την ίδια τη Google, η οποία χρησιμοποίησε τους πρώην μηχανικούς της HTC. Η εσωτερική διάταξη των δύο συσκευών είναι αρκετά παρόμοια, και προς έκπληξη όλων δεν απαιτείται η χρήση θερμοπίστολου για το άνοιγμα τους. Εδώ που τα λέμε, εφόσον είναι κατασκευασμένες από πλαστικό, η χρήση θερμότητας θα προκαλούσε ανεπανόρθωτη ζημιά.

Google Pixel 3a, Google Pixel 3a και 3a XL: Επισκευάζονται εύκολα συγκριτικά με άλλα smartphones της αγοράς [βίντεο]

Το teardown του Google Pixel 3a XL

Τα Pixel 3a και 3a XL είναι σχετικά δύσκολα στη αποσυναρμολόγηση εξαιτίας των λεπτών ταινιών κορδέλας που αλληλοεπικαλύπτονται, όποτε αυτές θα μπορούσαν να κοπούν αν δεν είμαστε προσεκτικοί. Ωστόσο, το iFixit έδωσε και στα δύο τηλέφωνα βαθμολογία επισκευής 6/10, καθώς ο modular σχεδιασμός και οι βίδες κάνουν την επισκευή ευκολότερη.

Οι βαθμολογία που έλαβαν τα Google Pixel 3a και 3a XL είναι αρκετά καλή συγκριτικά με τη βαθμολογία που έχουν λάβει τα προηγούμενα Google Pixel. Το Google Pixel 3 XL έλαβε 3/10 και η στανταρ έκδοση 4/10. Βέβαια, τα πράγματα ήταν καλύτερα για τα Pixel 2 XL και 1 XL, καθώς είχαν λάβει βαθμολογία 6/10 και 7/10 αντίστοιχα.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.