Google Pixel 4: Γιατί ο ρυθμός ανανέωσης μειώνεται αυτόματα

Google Pixel 4, Google Pixel 4: Γιατί ο ρυθμός ανανέωσης μειώνεται αυτόματα

Οι reviewers των Google Pixel 4 και 4 XL διαπίστωσαν ότι η οθόνη τους δεν λειτουργεί μόνιμα με ρυθμό ανανέωσης 90Hz. Καθώς κανείς δεν γνώριζε γιατί η Google αποφάσισε να “κλειδώσει” τον ρυθμό ανανέωσης, οι περισσότεροι υπέθεσαν ότι το έκανε για να ισορροπήσει την κατανάλωση της μπαταρίας.

Το πρόβλημα και η προσωρινή λύση

Όπως είχαμε αναφέρει, όταν η φωτεινότητα της οθόνης των Google Pixel 4 πέσει κάτω από το 75% τότε ο ρυθμός ανανέωσης μειώνεται από τα 90Hz στα 60Hz. Επιπλέον, κάποιοι αναφέρουν ότι αν το επίπεδο φωτισμού στο περιβάλλον είναι υψηλό, ο ρυθμός ανανέωσης παραμένει στα 90Hz ακόμη και όταν η φωτεινότητα της οθόνης είναι χαμηλή.

Η προσωρινή λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα, είναι η ενεργοποίηση της ρύθμισης “Force 90Hz refresh rate”, από τις επιλογές για προγραμματιστές των Google Pixel 4. Ωστόσο, αυτό ενδέχεται να επηρεάσει την αυτονομία της μπαταρίας τους.

Ο πραγματικός λόγος που η Google κλείδωσε τον ρυθμό ανανέωσης

Αρχικά, η εταιρεία ανέφερε ότι σχεδίασαν τη Smooth Display ώστε οι χρήστες να απολαύσουν τα οφέλη των 90Hz, αλλά φρόντισαν ώστε ο ρυθμός ανανέωσης να μειώνεται στα 60Hz όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο. Ωστόσο, ο Editor-in-Chief του XDA, Mishaal Rahman, ανακάλυψε αναφορές που εξηγούν για πιο λόγο η οθόνη των Google Pixel 4 συμπεριφέρεται κατά αυτόν τον τρόπο.

Η Google αναφέρει ότι ο λόγος που περιορίζουν τον ρυθμό ανανέωσης στα υψηλά επίπεδα φωτεινότητας είναι διότι υπάρχει περίπτωση να είναι ορατό το τρέμουλο της οθόνης κατά τη διάρκεια της αλλαγής του ρυθμού ανανέωσης.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι διαφορετικοί ρυθμοί ανανέωσης χρησιμοποιούν διαφορετικές καμπύλες γάμμα. Η οθόνη δεν υποστηρίζει δυναμικό ρυθμό ανανέωσης και δεν μπορεί να ισορροπήσει τη φωτεινότητα μεταξύ διαφορετικών ρυθμών ανανέωσης.

Για κάποιο λόγο, ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνη των Google Pixel 4 παραμένει στα 60Hz όταν η οθόνη είναι αδρανής ή αναπαράγεται περιεχόμενο στα 60fps. Αν ο χρήστης αγγίζει την οθόνη ή υπάρξει δράση στην οθόνη, ο ρυθμός αλλάζει στα 90Hz. Όπως καταλαβαίνουμε ο ρυθμός ανανέωσης αλλάζει διαρκώς και το ελαφρύ τρέμουλο που αναφέρει η εταιρεία θα ήταν σίγουρα ενοχλητικό.

Τι σκοπεύει να κάνει η Google

Η εταιρεία δήλωσε ότι αξιολογεί διαρκώς κατά πόσο οι παράμετροι που έχει ορίσει προσφέρουν την εμπειρία που αυτή θα ήθελε στους κατόχους των smartphones της. Με μελλοντικές ενημερώσεις θα φροντίσει ώστε οι τελικοί παράμετροι να είναι οι ιδανικοί για όλους τους χρήστες.

Μέχρι τότε, η μόνη λύση που έχουν οι κάτοχοι των Pixel 4 είναι να ενεργοποιούν τη ρύθμιση που προαναφέραμε.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
keysmith

άλλο ένα άσκοπο χαρακτηριστικό που σε “γενική” (συνηθισμένη χρήση) απλά καταβροχθίζει την (άσκοπα) την μπαταρία.
Σε συνδιασμό με την άσκοπη άνω των 300ppi ανάλυση έχουν την ευθύνη τους στις μικρές αυτονομίες.

Κι όμως κάποιοι σκίζουν τα ρούχα τους υπερασπιζόμενοι αυτά τα πράγματα. Την ίδια στιγμή γκρινιάζουν που η μπαταρία δεν είναι 5000mAh να υποστηρίζει αυτά τα ανούσια να βγάλει το κινητό δύο μέρες. 🙁

KnightRider

Έχει καταντήσει ξεφτίλα/γελοίο που οι περισσότερες εταιρίες αντιμετωπίζουν έτσι στους καταναλωτές/χρήστες και λένε φθηνές δικαιολογίες από πάνω για το οτιδήποτε….
Αν είναι δυνατόν… δηλ τώρα με τα Hz κάνουν ηλιθιότητες στο αυτόματο που θέλει η Google αντί να δώσουν εξαρχής στους χρήστες παραπάνω επιλογές/παραμετροποιήσεις για το πως να λειτουργεί η συσκευή (όπως πχ με τους υπολογιστές που σου δίνει επιλογή στα πόσα Hz θες εσύ)

Dem

το μόνο θέμα είναι ότι υψηλός ρυθμός ανανέωσης ξεσκίζει την μπαταρία (βλέπε one plus) μάντεψε τι γκρίνια θα έπεφτε αν το είχε by default enabled οταν ο αλλος δεν θα ξεκολλούσε από την πρίζα… στο pc καλά είμαστε από την πρίζα τραβάμε ρεύμα στο κινιτο?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Google

Η Google καταδιώκει απατεώνες που “λεηλατούν” μικρές επιχειρήσεις

H Google εμφανίζεται διατεθειμένη να κυνηγήσει τους απατεώνες που την μιμούνται και “επιτίθενται” σε μικρές επιχειρήσεις, καθώς ανακοίνωσε τις πρώτες αγωγές.

Internet Google

Google Tables: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο εργαλείο συνεργασίας

Το Google Tables βρίσκεται ακόμα σταδιo Βeta και πρόκειται να κυκλοφορήσει σε πακέτα Google Workplace, τα οποία περιλαμβάνουν Gmail, Έγγραφα, Παρουσιάσεις, Meet και άλλα εργαλεία της εταιρείας.

Internet gmail Google

H αναζήτηση του Gmail βελτιώνεται χάρη στις παλαιότερες αναζητήσεις σας

H Google επιδιώκει συνεχώς να βελτιώνει την εφαρμογή του Gmail, όπως συνέβη και αυτή την φορά, ειδικότερα με την λειτουργία της “Αναζήτησης”.

Gear featured Google Wear OS

Η Google σταματά την υποστήριξη για Keep και Maps στο Wear OS 2

Η Google φαίνεται πως διέκοψε την υποστήριξη για τα Keep και Maps στα smartwatches με Wear OS 2, σύμφωνα με το 9to5Google.