Google Pixel 4: Η οθόνη τους δεν λειτουργεί πάντα στα 90Hz

Google Pixel 4, Google Pixel 4: Η οθόνη τους δεν λειτουργεί πάντα στα 90Hz

Ένα από το πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά των Google Pixel 4, πέρα από τον Soli, το Motion Sense και την ικανότητα να φωτογραφίζουν τα αστέρια, είναι η Smooth Display που έχει ρυθμό ανανέωσης 90Hz.

Η OnePlus, και όσοι κατασκευαστές υιοθέτησαν τις οθόνες 90Hz, τα πήγαν μία χαρά και οι οθόνες των smartphones τους λειτουργούν απρόσκοπτα. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης των Google Pixel 4 πέφτει στα 60Hz όταν η φωτεινότητα είναι μειωμένη.

Ποιο είναι το πρόβλημα

Αρκετοί reviewers αναφέρουν πόσο φοβερή είναι η εμπειρία που προσφέρει η οθόνη 90Hz, ενώ άλλοι σχολιάζουν ότι ο ρυθμός ανανέωσης μειώνεται απότομα χωρίς κανέναν προφανή λόγο. Όλα αυτά ίσχυαν μέχρι που ένας redditor κατάφερε να βρει τι συμβαίνει.

Σύμφωνα με τον redditor, και τον Mishaal Rahman των XDA που το επιβεβαίωσε, όταν η φωτεινότητα της οθόνης των Pixel 4 πέσει κάτω από το 75% τότε ο ρυθμός ανανέωσης μειώνεται από τα 90Hz στα 60Hz.

Επίσης, κάποιοι αναφέρουν ότι ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης επηρεάζεται και από άλλους παράγοντες. Για παράδειγμα, αν το επίπεδο φωτισμού στο περιβάλλον είναι υψηλό, ο ρυθμός ανανέωσης παραμένει στα 90Hz ακόμη και όταν η φωτεινότητα της οθόνης είναι χαμηλή. Αυτό φαίνεται να έχει κάποια σχέση με το Ambient EQ των Google Pixel 4.

Κανείς δεν γνωρίζει για πιο λόγο οι προγραμματιστές της Google ρύθμισαν με αυτόν τον τρόπο τη λειτουργία της οθόνης των Pixel 4, ίσως να το έκαναν για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας, διότι οι μπαταρίες των νέων smartphones της εταιρείας είναι ιδιαίτερα μικρές.

Ποια είναι η λύση

Προς το παρόν η μόνη επιλογή που έχουν οι κάτοχοι των Google Pixel 4 είναι να ενεργοποιήσουν τη ρύθμιση “Force 90Hz refresh rate”, από τις επιλογές για προγραμματιστές του smartphone. Ωστόσο, θα πρέπει να έχουν υπόψη ότι αυτό θα επηρεάσει κατά πολύ την αυτονομία της μπαταρίας.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Google: Νέα δυνατότητα σου επιτρέπει να ζητάς από έναν φίλο ή συγγενή να σου πληρώσει μια εφαρμογή

Στο Google I/O παρουσιάστηκε ένα νέο κουμπί που θα εμφανίζεται στο στάδιο του ταμείου αφού αποφασίσετε να αγοράσετε μια εφαρμογή.

Smartphones Apple Google Google Pixel

Στη νέα διαφήμιση της Google το Pixel γνωρίζει τους γονείς του iPhone

Οι διαφημίσεις#BestPhonesForever απεικονίζουν μια καταπληκτική φιλία μεταξύ του iPhone και του Pixel και συνήθως καταλήγουν με το Pixel να επιδεικνύει κάποια ωραία λειτουργία.

Business Alphabet Google Microsoft

Η Google θέλει να εξαγοράσει την HubSpot -αξίας 30 δισ. $- για να ανταγωνιστεί τη Microsoft στην αγορά εφαρμογών cloud

Η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, φέρεται να σημειώνει πρόοδο στην προσπάθειά της να εξαγοράσει την εταιρεία λογισμικού μάρκετινγκ HubSpot αξίας 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Smartphones featured Google Google Pixel

Pixel 8a: Βίντεο αποσυναρμολόγησης δείχνει πόσο εύκολο (ή όχι) είναι να το επισκευάσεις

Το Pixel 8a υποτίθεται ότι θα μπορεί να αντέξει τουλάχιστον επτά χρόνια με την Google να παρέχει υποστήριξη λογισμικού