Google Pixel 4: Θα έχουν radar για την αναγνώριση προσώπου [βίντεο]

https://youtu.be/KnRbXWojW7c

Πέρυσι, το Google Pixel 3 είχε γίνει πλήρως leak πριν την επίσημη παρουσίαση του, γεγονός που δεν άρεσε στη Google. Φέτος, όταν έγινε το πρώτο leak για τις κάμερες των επερχόμενων Google Pixel 4, η εταιρεία πήρε τα πράγματα στα χέρια της και την επόμενη μέρα το επιβεβαίωσε κάνοντας ένα μικρό tease.

Τώρα, μέσω ενός blog post, η εταιρεία αποκάλυψε ότι τα Google Pixel 4 θα έχουν face unlock και “Motion Sense”, τα οποία χρησιμοποιούν radar για την αναγνώριση προσώπου και χειρονομιών.

Google Pixel 4, Google Pixel 4: Θα έχουν radar για την αναγνώριση προσώπου [βίντεο]

Το face unlock δεν είναι καινούργιο χαρακτηριστικό στα Android κινητά, αφού εδώ και χρόνια υποστηρίζουν 2D αναγνώριση προσώπου. Ωστόσο, η Google δήλωσε πως το χαρακτηριστικό αυτό θα λειτουργεί διαφορετικά στα Google Pixel 4.

Αρχικά, τα Google Pixel 4 θα είναι εξοπλισμένα με μία μικρή έκδοση του Soli, μία τεχνολογία ανίχνευσης κίνησης μέσω radar που αναπτύσσει η Google. Με τη βοήθεια αυτής της τεχνολογίας, οι συσκευές θα αναγνωρίζουν πότε την προσεγγίζουμε και τι είδους χειρονομίες κάνουμε.

Για να λειτουργήσει η τεχνολογία αυτή, η Google εξόπλισε τα smartphones με τρεις επιπλέον αισθητήρες στο forehead. Οι αισθητήρες αυτοί είναι ο dot projector, η IR cameras και το flood illuminator.

Google Pixel 4, Google Pixel 4: Θα έχουν radar για την αναγνώριση προσώπου [βίντεο]

Η Google φέτος αποφάσισε να αφήσει στο παρελθόν το τεράστιο notch που είχε στο Pixel 3 XL και να το αντικαταστήσει με ένα ενιαίο bezel. Αν και στο Google Pixel 3 XL η εταιρεία είχε δύο selfie κάμερες, φαίνεται ότι φέτος δεν έμεινε χώρος εξαιτίας των πολλών αισθητήρων.

Αν η Google ακολουθήσει τα βήματα της Apple με το Face ID, τότε σημαίνει ότι τα Pixel 4 δεν θα έχουν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Η εταιρεία στο post της εξήγησε ότι η συσκευή ενεργοποιεί τους αισθητήρες αναγνώρισης προσώπου όταν αντιληφθεί ότι βρισκόμαστε αρκετά κοντά. Επιπλέον, όταν σηκώνουμε τη συσκευή, αυτή θα ξεκλειδώνει αυτόματα.

Η Google ξεκαθάρισε ότι σε αντίθεση με τα iPhones, το face unlock λειτουργεί ανεξάρτητα από το πως θα κρατάμε τη συσκευή. Επίσης, με το face unlock θα μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς πληρωμές και να πιστοποιούμε την ταυτότητα μας, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Όσον αφορά το Motion Sense, θα είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένες χώρες και θα επιτρέπει την εκτέλεση διαφόρων ενεργειών, όπως η παράκαμψη τραγουδιών, η ενεργοποίηση της αναβολής στο ξυπνητήρι, και η απόρριψη κλήσεων.

Τέλος, η Google καθησυχάζει τους χρήστες αναφέροντας ότι οι εικόνες προσώπου και τα δεδομένα που θα καταγράφει ο αισθητήρας Soli αποθηκεύονται στο Titan M security chip, επεξεργάζονται τοπικά στη συσκευή και δεν μοιράζονται με τα Google services.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Βασίλης

Με απλά λόγια το pixel 4 θα είναι ένα αντίγραφο, βελτιωμένο ή όχι θα το δείξει η πράξη, του iphone. Θα έχει ένα μεγάλο notch ή ένα μεγάλο bezel που θα στεγάζει όλου τους αισθητήρες, θα χρησιμοποιεί face unlock, και τα βιομετρικα δεδομένα θα αποθηκεύονται στη συσκευή.

Άρα έχουμε 2 στρατόπεδα. Το αμερικάνικο, Apple and Google, και το Ασιατικό, Huawei, Samsung etc. Ο νικητής είναι δεδομένος γιατί το αμερικάνικο στρατόπεδο ελέγχει πλήρως το software.

Γιωργος

Apple και Google μαζι δεν φτανουν να αντιμετωπισουν την Samsung

Chris

Πραγματικά αν καταφέρει και κάνει το ξεκλείδωμα της συσκευής τόσο μα τόσο απλο, απλά take my money. Το ξεκλείδωμα της συσκευής ήταν ένα από τα πράγματα που πραγματικα με ενοχλεί στο pixel 3 .
Αν η υλοποίηση είναι καλή (και όχι σαν της LG) , τότε θα δείξει τον δρόμο που θα κινηθούν κινητά και όχι μόνο στο άμεσο μέλλον.
Με face I’d α λα apple + solar radar, ας έχει ότι μπεζελ θέλει εκεί πάνω. Δικαιολογείται πλήρως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.