Google Pixel 4 XL: Απαιτείται πλήρης αποσυναρμολόγηση για την επισκευή της οθόνης

Google Pixel 4 XL, Google Pixel 4 XL: Απαιτείται πλήρης αποσυναρμολόγηση για την επισκευή της οθόνης

Η Google αποφάσισε να κάνει ένα πισωγύρισμα, και αντί για notch τοποθέτησε στα Pixel 4 ένα παλιό κλασικό forehead. Κάτι που εν μέρη φαντάζει λογικό αν αναλογιστούμε το πλήθος των αισθητήρων στο εμπρός μέρος των Pixel 4. Ωστόσο, το iFixit άνοιξε το Google Pixel 4 XL και απέδειξε ότι ίσως τελικά να υπήρχε τρόπος ώστε να αποφευχθεί το μεγάλο bezel στην κορυφή της οθόνης.

Πόσο εύκολα επισκευάζονται

Αρχικά, είναι γνωστό ότι τα Pixel ήταν πάντα δύσκολο να επισκευαστούν. Τα Google Pixel 4 δεν αποτελούν εξαίρεση, καθώς το iFixit βαθμολόγησε το Google Pixel 4 XL με 4 στα δέκα, όσον αφορά το πόσο εύκολα επισκευάζεται.

Το ραντάρ Soli

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι στο teardown του Google Pixel 4 XL είναι το σύστημα Soli. Πραγματικά, το συγκεκριμένο κομμάτι του smartphone φαντάζει πολύ μικρό σε σύγκριση με όσα κάνει. Για όσους δεν γνωρίζουν, το ραντάρ Soli εκπέμπει συντονισμένα κύματα ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας και ερμηνεύει τις διακυμάνσεις της εν λόγω ενέργειας όταν ο χρήστης κινεί το χέρι του.

Google Pixel 4 XL, Google Pixel 4 XL: Απαιτείται πλήρης αποσυναρμολόγηση για την επισκευή της οθόνης

Είναι εντυπωσιακό πως όλες οι δυνατότητες του Motion Sense, και όλα όσα θα μπορεί να προσφέρει αυτή η τεχνολογία στο μέλλον, είναι δυνατά χάρη σε αυτό το τόσο μικρό module.

Τι παίζει με την οθόνη

Το teardown του Google Pixel 4 XL επιβεβαίωσε ότι ο δημιουργός της οθόνης του είναι η Samsung. Κάτι που δεν αποτελεί ιδιαίτερη έκπληξη διότι πολλοί κατασκευαστές smartphones προμηθεύονται οθόνες από τη νοτιοκορεάτικη εταιρεία.

Ωστόσο, η Google συνήθως χρησιμοποιεί οθόνες της LG, οπότε είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι τα Pixel 4 έχουν οθόνες της Samsung. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι οι οθόνες των νεότερων smartphones της Google έχουν ρυθμό ανανέωσης 90Hz, κάτι που δεν έχουμε δει ακόμη σε τηλέφωνο της Samsung.

Google Pixel 4 XL, Google Pixel 4 XL: Απαιτείται πλήρης αποσυναρμολόγηση για την επισκευή της οθόνης

Τέλος, η οθόνη των Google Pixel 4 δεν μπορεί να αλλαχθεί καθόλου εύκολα. Σε περίπτωση που χρειαστεί να επισκευάσει κάποιος την οθόνη ενός Pixel 4 θα πρέπει να το αποσυναρμολογήσει πλήρως.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KnightRider

Αυτό πλέον συμβαίνει σχεδόν σε όλα τα κινητά…
Το έχουνε τερματίστει μέχρι αηδίας στο θέμα επισκευής…
Τους έχω ικανούς σε μερικά χρόνια στο να μην επισκευάζεται με τίποτα και να το τιγκάρουν παντού με κόλλες…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.