Google Pixel 5a: Εμφανίστηκαν περιστατικά υπερθέρμανσης

, Google Pixel 5a: Εμφανίστηκαν περιστατικά υπερθέρμανσης

Μαρτυρίες ιδιοκτητών του Google Pixel 5a δείχνουν ότι το νέο μοντέλο αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα υπερθέρμανσης. Τα περιστατικά αυτά εμφανίζονται κατά κύριο λόγο κατά την λήψη φωτογραφιών.

Τα περιστατικά με το Google Pixel 5a δεν είναι λίγα, σε σημείο που έκαναν την Google να ξεκινήσει σχετική έρευνα προκειμένου να δει εάν μπορεί να αντιμετωπίσει το ζήτημα. Η υπερθέρμανση εμφανίζεται μετά από εκτεταμένη χρήση της κάμερας, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις παύει και η λειτουργία του φλας, σε θερμοκρασίες πολύ χαμηλότερες από τις αναμενόμενες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοια προβλήματα είχαν παρατηρηθεί και με το Google Pixel 5, στοιχείο που εγείρει ερωτηματικά. Για πολλούς χρήστες η αιτία ήταν η λήψη βίντεο σε ανάλυση 4Κ, αλλά δεν είναι λίγες εκείνες οι περιπτώσεις που είδαν προειδοποίηση υπερθέρμανσης και με την απλή λήψη φωτογραφιών.

Υπάρχει η υποψία ότι για το bug αυτό ευθύνεται το Google Camera app και όχι το hardware, αλλά η Google σημειώνει ότι θα εξετάσει με προσοχή το θέμα για να βγάλει τα συμπεράσματά της.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Solon

Πολλά SoC της Qualcomm τλευταία έχουν το ίδιο πρόβλημα. Και ο 888 έχει θέματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Μεγάλο leak αποκαλύπτει ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, 1.400 nits μέγιστη φωτεινότητα HDR

Το Pixel 8a της Google είναι προ των πυλών καθώς αναμένεται να παρουσιαστεί τον Μάιο στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών I/O της εταιρείας.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 8a: Νέα στοιχεία προμηνύουν ότι έρχεται σύντομα

Το φημολογούμενο Pixel 8a εμφανίστηκε στον ιστότοπο της FCC, κάτι που δείχνει ότι η Google είναι έτοιμη να το κυκλοφορήσει.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.