Google Pixel 7 Pro – Counterpoint: Η Samsung κατασκευάζει το μισό από το BoM του

google pixel 7 pro, Google Pixel 7 Pro – Counterpoint: Η Samsung κατασκευάζει το μισό από το BoM του

Η Counterpoint Research δημοσίευσε μια ανάλυση BoM του Google Pixel 7 Pro. Σύμφωνα με τους αναλυτές, το 51% της συσκευής αποτελείται από εξαρτήματα της Samsung, ακολουθούμενο από το 7% από δικά του προϊόντα και το 5% από τη Micron.

Το πιο ακριβό μεμονωμένο εξάρτημα είναι η 6,7” LTPO AMOLED οθόνη, η οποία αποτελεί σχεδόν το 20% του συνολικού κόστους παραγωγής του Pixel. Η Samsung κατασκεύασε επίσης τον αισθητήρα ISOCELL GN1 για την κύρια κάμερα 50MP, τους αισθητήρες εικόνας LSI για το περισκόπιο και τις κάμερες selfie και ολόκληρο το σύστημα κυψελοειδούς επικοινωνίας – 5G baseband, πομποδέκτες και power trackers για κάτω των 6 GHz.

google pixel 7 pro, Google Pixel 7 Pro – Counterpoint: Η Samsung κατασκευάζει το μισό από το BoM του

Το Pixel 7 Pro, που αναλύθηκε από την Counterpoint, διατίθεται με 12 GB LPDDR5 RAM, που παρέχεται από κοινού από τη Micron και τη Samsung. Το τσιπ αποθήκευσης 128 GB προέρχεται επίσης από τη Νότια Κορέα, αλλά από άλλο κατασκευαστή, την SK Hynix.

Η Skyworks και η Murata είναι οι μεγαλύτεροι ωφελούμενοι στο υποσύστημα front-end RF. Το πρώτο παρείχε τη μονάδα Tx, μια μονάδα PAMiD χαμηλής ζώνης, δύο ενσωματωμένες μονάδες UHB 5G PA και άλλες λύσεις κινητής τηλεφωνίας και Wi-Fi. Το τελευταίο παρέχει τη μονάδα mmWave και τα φίλτρα SAW, αν και ενεργοποιείται από κοινού με τη Samsung.

Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 5.000 mAh, με ονομαστική ισχύ 19,25 Wh. Συσκευάζεται από την Sunwoda Electronic και παρέχεται από την ATL, ενώ το Quick Charging IC προέρχεται από την NXP και το IC ασύρματης φόρτισης από την IDT.

Το συνολικό κόστος παραγωγής μιας έκδοσης Pixel 7 Pro 12/128 GB εκτιμάται ότι είναι 413 $. Η λιανική τιμή του τηλεφώνου ήταν 899 $ κατά την κυκλοφορία, αλλά αυτή τη στιγμή κοστίζει 749 $ στο Google Store.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 7: Φήμες ότι θα έρθει με σύστημα τριπλής κάμερας

Το Galaxy Z Flip 6 δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά οι φήμες για το Z Flip 7 έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.