Google Pixel: Ρεκόρ πωλήσεων smartphone για την εταιρεία το 2019

, Google Pixel: Ρεκόρ πωλήσεων smartphone για την εταιρεία το 2019

Το 2019 ήταν μία πολύ περίεργη χρονιά για την Google. Παρά τις θετικές κριτικές που ήρθαν με την έλευση των οικονομικών Pixel 3a και Pixel 3a XL, η κυκλοφορία της σειράς Pixel 4 απογοήτευσε το αγοραστικό κοινό και τους κριτικούς. Όμως, φαίνεται πως αυτό δε σταμάτησε τη Google από το να κάνει ρεκόρ πωλήσεων.

Σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων International Data Corporation, οι πωλήσεις των συσκευών Pixel άγγιξαν τα 7.2 εκατομμύρια τεμάχια παγκοσμίως. Δε γνωρίζουμε ποιες συσκευές πούλησαν περισσότερο, όμως ξέρουμε πως στο πρώτο εξάμηνο της κυκλοφορίας της, η σειρά συσκευών Pixel 4 έφτασε τα μόλις 2 εκατομμύρια πωλήσεις.

Αυτομάτως, το παραπάνω σημαίνει πως δε μετρήθηκαν όλες οι πωλήσεις των Pixel 4 στο σύνολο του 2019. Οπότε, οι συσκευές Pixel 3a και Pixel 3a XL φαίνεται να ήταν αυτές που έφτασαν τη Google σε αυτό το ρεκόρ πωλήσεων για την ίδια, με τις οικονομικές προτάσεις της να γίνονται αγαπητές τόσο από τους καταναλωτές όσο και από τους κριτικούς. Επίσης, η σειρά Pixel 3a ήταν διαθέσιμη σχεδόν παγκοσμίως, με παρουσία και στην αγορά της Ινδίας, κάτι που δεν ίσχυε για τη σειρά Pixel 4.

Βέβαια, η Google έχει πολύ δρόμο ακόμα για να θεωρηθεί μεγάλος κατασκευαστής. Ένα παράδειγμα είναι η Huawei, ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής παγκοσμίως, που έφτασε τις 230 εκατομμύρια διαθέσεις smartphone το 2019. Όμως, αυτό ίσως μας δείχνει και το λόγο που η Google φέτος σκέφτεται να στραφεί στον οικονομικότερο Snapdragon 765 παρά στον 865, προσφέροντας πλέον τα smartphones της σε πιο προσιτές τιμές.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.