Google Play Store: Αλλάζουν τα εικονίδια όλων των εφαρμογών, και γίνονται όλα squircle

Google Play Store, Google Play Store: Αλλάζουν τα εικονίδια όλων των εφαρμογών, και γίνονται όλα squircle

Google Play Store, Google Play Store: Αλλάζουν τα εικονίδια όλων των εφαρμογών, και γίνονται όλα squircle

Ανοίγοντας το Google Play Store βλέπουμε αμέτρητες εφαρμογές, που η κάθε μία έχει διαφορετικού σχήματος εικονίδιο. Θα βρούμε κάποιες με ακανόνιστο εικονίδιο, κάποιες άλλες να έχουν στρογγυλό, μερικές έχουν πλήρως τετράγωνο, και άλλες διαθέτουν τετράγωνο εικονίδιο με στρογγυλεμένες γωνίες.

Η Google θέλει να εξαλείψει αυτή τη διακριτή διαφορά μεταξύ των σχημάτων των εικονιδίων στο Google Play Store. Γι΄αυτό, η εταιρεία δημοσίευσε τους νέους κανόνες που διέπουν τα αποδεκτά εικονίδια στο Google Play Store, σε μια ανάρτηση στο Blog Developers Blog. Η Google απαιτεί από τους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν απαραιτήτως τετράγωνα εικονίδια, με στρογγυλεμένες γωνίες ή αλλιώς squircle.

Οι υφιστάμενοι δημιουργοί θα έχουν τη δυνατότητα να ανανεώσουν τα εικονίδια των εφαρμογών του από τον Απρίλιο του 2019, και θα πρέπει να φροντίσουν ώστε τα νέα εικονίδια να συμμορφώνονται με τους νέος κανόνες της Google, δηλαδή να είναι squircle. Όσον αφορά τις νέες εφαρμογές που υποβάλλονται στο Google Play Store, από την 1η Μαΐου του 2019, δεν θα γίνονται αποδεκτές αν δεν ακολουθούν τις νέες οδηγίες που εξέδωσε η Google. Επίσης, όλα τα εικονίδια που δεν έχουν ενημερωθεί με τη νέα μορφή, μέχρι τις 24 Ιουνίου 2019, θα χαρακτηριστούν ως εικονίδια παλαιού τύπου, και οι προγραμματιστές δεν θα μπορούν να τα ενημερώνουν.

Τα παλαιού τύπου εικονίδια θα υποστούν από την Google μία μικρή τροποποίηση. Ασχέτως με το σχήμα που έχουν, θα ενσωματωθούν σε ένα λευκό squircle, έτσι ώστε να διατηρηθεί ομοιομορφία του Google Play Store. Στην παρακάτω εικόνα μπορούμε να δούμε στα αριστερά το αρχικό εικονίδια, στη μέση το ένα εικονίδιο νέου τύπου, και στα δεξιά το πως θα εμφανίζονται τα εικονίδια παλαιού τύπου.

Google Play Store, Google Play Store: Αλλάζουν τα εικονίδια όλων των εφαρμογών, και γίνονται όλα squircle

Επιπλέον, η Google δεν θα επιτρέπει τη χρήση διαφάνειας στα εικονίδια. Ακόμη και τα κενά στις γωνίες θα πρέπει να είναι συμπληρωμένα με λευκό χρώμα. Η εταιρεία επισημάνει ότι αυτή η πολιτική θα εφαρμοστεί μόνο στην Android εφαρμογή, στην ιστοσελίδα του Play Store, και στο Chrome OS. Τα Wear OS, Android TV, και Android Auto δεν θα τηρήσουν τη νέα πολιτική σχεδιασμού των εικονιδίων για τις εφαρμογές που φιλοξενούνται στο Google Play Store.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Wave

Ακριβώς όπως στο iOS των iPhones.

Ekimolaos

Γιατί όχι κυκλικά όπως είναι στα pixel; Δεν βγάζει νόημα.

Fish

Πάλι καλά τους έκοψε και δεν το κάνανε απαραίτητο feature του Android OS… Απεχθάνομαι το squircle, μου θυμίζει Samsung… Ευτυχώς… ευτυχώς! Ευτυχώς και είναι μόνο στο Playstore O_o

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.