Google Play Store: Αλλάζουν τα εικονίδια όλων των εφαρμογών, και γίνονται όλα squircle

Google Play Store, Google Play Store: Αλλάζουν τα εικονίδια όλων των εφαρμογών, και γίνονται όλα squircle

Google Play Store, Google Play Store: Αλλάζουν τα εικονίδια όλων των εφαρμογών, και γίνονται όλα squircle

Ανοίγοντας το Google Play Store βλέπουμε αμέτρητες εφαρμογές, που η κάθε μία έχει διαφορετικού σχήματος εικονίδιο. Θα βρούμε κάποιες με ακανόνιστο εικονίδιο, κάποιες άλλες να έχουν στρογγυλό, μερικές έχουν πλήρως τετράγωνο, και άλλες διαθέτουν τετράγωνο εικονίδιο με στρογγυλεμένες γωνίες.

Η Google θέλει να εξαλείψει αυτή τη διακριτή διαφορά μεταξύ των σχημάτων των εικονιδίων στο Google Play Store. Γι΄αυτό, η εταιρεία δημοσίευσε τους νέους κανόνες που διέπουν τα αποδεκτά εικονίδια στο Google Play Store, σε μια ανάρτηση στο Blog Developers Blog. Η Google απαιτεί από τους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν απαραιτήτως τετράγωνα εικονίδια, με στρογγυλεμένες γωνίες ή αλλιώς squircle.

Οι υφιστάμενοι δημιουργοί θα έχουν τη δυνατότητα να ανανεώσουν τα εικονίδια των εφαρμογών του από τον Απρίλιο του 2019, και θα πρέπει να φροντίσουν ώστε τα νέα εικονίδια να συμμορφώνονται με τους νέος κανόνες της Google, δηλαδή να είναι squircle. Όσον αφορά τις νέες εφαρμογές που υποβάλλονται στο Google Play Store, από την 1η Μαΐου του 2019, δεν θα γίνονται αποδεκτές αν δεν ακολουθούν τις νέες οδηγίες που εξέδωσε η Google. Επίσης, όλα τα εικονίδια που δεν έχουν ενημερωθεί με τη νέα μορφή, μέχρι τις 24 Ιουνίου 2019, θα χαρακτηριστούν ως εικονίδια παλαιού τύπου, και οι προγραμματιστές δεν θα μπορούν να τα ενημερώνουν.

Τα παλαιού τύπου εικονίδια θα υποστούν από την Google μία μικρή τροποποίηση. Ασχέτως με το σχήμα που έχουν, θα ενσωματωθούν σε ένα λευκό squircle, έτσι ώστε να διατηρηθεί ομοιομορφία του Google Play Store. Στην παρακάτω εικόνα μπορούμε να δούμε στα αριστερά το αρχικό εικονίδια, στη μέση το ένα εικονίδιο νέου τύπου, και στα δεξιά το πως θα εμφανίζονται τα εικονίδια παλαιού τύπου.

Google Play Store, Google Play Store: Αλλάζουν τα εικονίδια όλων των εφαρμογών, και γίνονται όλα squircle

Επιπλέον, η Google δεν θα επιτρέπει τη χρήση διαφάνειας στα εικονίδια. Ακόμη και τα κενά στις γωνίες θα πρέπει να είναι συμπληρωμένα με λευκό χρώμα. Η εταιρεία επισημάνει ότι αυτή η πολιτική θα εφαρμοστεί μόνο στην Android εφαρμογή, στην ιστοσελίδα του Play Store, και στο Chrome OS. Τα Wear OS, Android TV, και Android Auto δεν θα τηρήσουν τη νέα πολιτική σχεδιασμού των εικονιδίων για τις εφαρμογές που φιλοξενούνται στο Google Play Store.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Wave

Ακριβώς όπως στο iOS των iPhones.

Ekimolaos

Γιατί όχι κυκλικά όπως είναι στα pixel; Δεν βγάζει νόημα.

Fish

Πάλι καλά τους έκοψε και δεν το κάνανε απαραίτητο feature του Android OS… Απεχθάνομαι το squircle, μου θυμίζει Samsung… Ευτυχώς… ευτυχώς! Ευτυχώς και είναι μόνο στο Playstore O_o

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Pixel

Pixel 7 Pro: Νέο teaser βίντεο από τη Google για το σχεδιασμό του

Το πιο πρόσφατο teaser που κυκλοφόρησε η Google στο πλαίσιο της προωθητικής καμπάνιας αφορά στο σχεδιασμό του Pixel 7 Pro.

Gear Google Pixel

Pixel Watch: Διέρρευσε στο Reddit εικόνα του κουτιού λιανικής

To Pixel Watch αναμένεται να έρθει στις 6 Οκτωβρίου, μετά από χρόνια που περιμένουμε το πρώτο smartwatch της Google.

Smartphones Google Google Pixel

Pixel 7: Τα φημολογούμενα specs δείχνουν μικρή απόκλιση από το Pixel 6

Η αποκάλυψη του Pixel 7 είναι προ των πυλών αλλά το απογοητευτικό είναι πως οι φήμες το θέλουν ίδιο με τον προκάτοχό του, Pixel 6.

Gear featured Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Μαθεύτηκαν λεπτομερείς προδιαγραφές

Στο Ι/Ο του Μάιου η Google παρουσίασε μια ολόκληρη σειρά συσκευών που θα έρθουν στο μέλλον, με τις περισσότερες να επισημοποιούνται στην εκδήλωση της 6ης Οκτωβρίου. Το Pixel Tablet, ωστόσο, αναμένεται του χρόνου.