Google Tensor G4 SoC: Φήμες ότι θα κατασκευαστεί από τη Samsung και όχι από την TSMC

Google Tensor G4, Google Tensor G4 SoC: Φήμες ότι θα κατασκευαστεί από τη Samsung και όχι από την TSMC

Το chipset Tensor G4 είναι αυτό που θα τροφοδοτεί τη σειρά Pixel 9 της επόμενης χρονιάς και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κατασκευαστεί από τη Samsung Foundry και όχι από την TSMC όπως φημολογήθηκε αρχικά.

Η πληροφορία προέρχεται από τον tipster Revegnus (@Tech_Reve), o oποίος αναφέρει ότι η Google πρόσφερε τη δουλειά στην TSMC αλλά την αρνήθηκε επειδή ήταν “λίγη” για το μεγαλύτερο χυτήριο στον κόσμο. Έτσι, το Samsung Foundry, όπως έκανε για τα τρία πρώτα SoC της Google Tensor, θα κατασκευάσει και το Tensor G4.

Google Tensor G4, Google Tensor G4 SoC: Φήμες ότι θα κατασκευαστεί από τη Samsung και όχι από την TSMC

Σύμφωνα με τον tipster, το Tensor G4 θα διαθέτει έναν βασικό πυρήνα Cortex-X4, πυρήνες CPU απόδοσης Cortex-A715, πυρήνες CPU απόδοσης Cortex-A520 και GPU Arm’s Immortalis-G715. Ωστόσο, αναφέρει ότι δεν ξέρει ακόμα ποια θα είναι η πραγματική διαμόρφωση. Είπε ότι θα κατασκευαστεί στον κόμβο διεργασίας 4LPP+ της Samsung Foundry (τον ίδιο που θα χρησιμοποιηθεί για το Exynos 2400) και είναι μια μικρή βελτίωση από τον κόμβο 4LPP που χρησιμοποιείται για το Tensor G3.

Παράλληλα, η TSMC αναμένεται ακόμη να κατασκευάσει το τσιπ Tensor G5, το οποίο θα είναι το πρώτο chipset για τη σειρά Pixel που θα προσαρμοστεί πλήρως από την Google. Αυτή τη στιγμή, η Google «προσαρμόζει εν μέρει» τα τσιπ Tensor που βασίζονται στα Exynos SoC της Samsung. Η TSMC αναμένεται να χρησιμοποιήσει έναν κόμβο 3 nm για την κατασκευή του Tensor G5 που θα κάνει το ντεμπούτο του με τη σειρά Pixel 10 το 2025.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 7: Φήμες ότι θα έρθει με σύστημα τριπλής κάμερας

Το Galaxy Z Flip 6 δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά οι φήμες για το Z Flip 7 έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.