Smartphones

H Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις 5 χώρες που πουλάνε πιο ακριβά τα iPhone παγκοσμίως

H Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις 5 χώρες που πουλάνε πιο ακριβά τα iPhone παγκοσμίως σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της Deutsche Bank με τίτλο Mapping the World’s Prices 2019 η οποία δημοσιεύτηκε τον περασμένο Μάιο. Στις πρώτες 4 θέσεις φιγουράρουν οι Βραζιλία, Τουρκία, Αργεντινή και Ινδία.

Πρόκειται για την 8η κατά σειρά ετήσια έρευνα της Deutsche Bank (DB) για το κόστος ζωής παγκοσμίως και περιλαμβάνει διάφορες χώρες και πόλεις από ολόκληρο τον κόσμο. Στην καρτέλα με το Νο.8 της έρευνας, βρίσκεται το κόστος κτήσης ενός iPhone Xs 256GB, η Ελλάδα καταγράφεται ως η 5η πιο ακριβή χώρα για να το αγοράσεις.

Στις χώρες που θα βρείτε πιο φτηνά το iPhone Xs είναι οι Ιαπωνία, το Χονκ Κογνκ και η Αυστραλία, σε τιμές κοντά σε αυτές των αμερικάνικων Apple Store. Ενδιαφέρον έχει ότι στην Νιγηρία θα το βρείτε πιο φτηνά και από ότι στην Αμερική!

Οι τιμές προέρχονται από τις επίσημες ιστοσελίδες της Apple ανά τον κόσμο. Ελλείψει επίσημων τιμών, έχουν χρησιμοποιηθεί οι τιμές από τους διαδικτυακούς εμπόρους λιανικής πώλησης (online retailers). Όλες οι τιμές ανεξαρτήτως νομίσματος έχουν μετατραπεί σε δολάρια Αμερικής για τις ανάγκες της σύγκρισης.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 4 Ιουλίου 2019 17:57

Σχόλια

  • Ε καλά σε σχέση με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι και τραγική η διαφορά, είναι το κλασικό καπέλο 50 με 100 ευρώ παραπάνω που δίνουμε σχεδόν σε όλες τις εταιρείες, ίσως με εξαίρεση τη Huawei. Μιλάμε πάντα για τιμές μεγάλων αλυσίδων.

  • .... ανοησίες, μπορούμε κ άλλο!...να πιεστεί ακόμα περισσότερο, προς τα πάνω η τιμή παρακαλώ (πάροχοι, εισαγωγείς κ εμπλεκόμενοι φορείς ακούτε?!?!?) Αντέχουμε!

    Πραγματικά, η χαζομάρα του νεοέλληνα ποζερά είναι ανίκητη!

  • Άσχετο αλλά θα ήθελα να δω τι θέση έχουμε στα τσιγάρα και ειδικά στον καπνό.

    • Δες το link στην Πηγή, ειναι το pdf ολόκληρης της έκθεσης. Στον καπνό βρισκόμαστε στην 29η θέση.

  • Το παράδοξο είναι ότι χώρες με χαμηλό βιοτικό επίπεδο βρίσκονται ψηλά στην κατάταξη.

  • Ναι ως προς τους επίσημους. Δεν ισχύει όμως στα σκρουτζομάγαζα που τα βρίσκεις φθηνότερα και από Αμερική.

  • Ναι!! Έτσι, γιατί ΜΠΟΡΟΥΜΕ κύριοι!! Μόνο ένα 27% καπέλο στην τιμή της Αμερικής δεν λέει τίποτα! Από του χρόνου θα πρέπει να χτυπήσει 2000€ το Max διαφορετικά δεν σεβόμαστε τον εαυτό μας... Και προφανώς μιλάω ειρωνικά. Είμαι κάτοχος iPhone και δεν μετανιώνω για ούτε ένα cent από τα 869€ που έδωσα πέρσι για το 8. ΑΛΛΑ αν δεν βάλει ένα χέρι η Apple στην αλυσίδα διανομής εδώ στην Ευρώπη, θα αρχίσω να σκέφτομαι και λίγο το πορτοφόλι μου. Δεν ζητάω να ρίξει τις τιμές γιατί ξέρω ότι ένα τεράστιο μέρος του κόστους του iPhone είναι για R&D και για πράγματα που συμβάλουν στην τελική εμπειρία χρήσης... ως εδώ ΟΚ. Επίσης δεκτό το καπέλο σε σχέση με την Αμερική λόγω δασμών και άλλων εξόδων διανομής. Απαιτώ όμως να αγοράζω στις ίδιες τιμές με τους Γερμανούς, τους Γάλλους τους Ιταλούς κλπ. καθώς μιλάμε για ενιαία αγορά τόσα χρόνια! Σήμερα πέρασα από γνωστή αλυσίδα τεχνολογίας εδώ στη Λεμεσό και όταν είδα το Mi 9 στα 499€ με δώρο ασύρματα buds της Xiaomi ντράπηκα (για να μην πω κάτι άλλο). Και μιλάμε για μια συσκευή που την πιάνεις στο χέρι και μένεις (αισχρή λέξη) ενώ κοιτάζεις καλά την τιμή δίπλα μήπως έχει κάποιο λάθος! ΟΚ, είναι android αλλά μιλάμε για τα μισά λεφτά ρε παιδιά και εγώ είμαι πολύ casual χρήστης (social media, spotify και youtube δουλεύω μόνο, όλα τα άλλα τα κάνω στο smartphone της δουλειάς) και το μόνο που θέλω είναι κρατώ μια ποιοτική συσκευή στο χέρι. Αν ψώνιζα σήμερα πάντως τώρα θα σας έγραφα από το Mi 9... Θα μου πεις "και οι Κινέζοι πουλούν ακριβότερα εδώ" αλλά στην περίπτωσή τους οι τιμές πέφτουν μέσα σε 6 μήνες αισθητά, οπότε μιλάμε για το ίδιο πράγμα. Το iPhone πέφτει σε λογική τιμή μόνο όταν δεν είναι πλέον λογική η αγορά του (λέγε με 6s). Είμαι προβληματισμένος έπειτα από πολλά χρόνια με την Apple...

  • Εντάξει τώρα που ενώθηκε και το Public με τα MediaMarkt πιστεύω παίρνει και ένα 50αρι παραπάνω. Και αν θέλουμε να πάμε για για μετάλλιο να ενωθούνε μαζί με Γερμανό και Κοτσόβολο να πάει το φέσι σύννεφο...
    Ευτυχώς υπάρχει και το Scroutz.. και κάτι γίνεται για όσους το ψάχνουν.

  • καλα θα ηταν να ξεραμε και τι φορολογια εχει το καθε κρατος στα προιοντα τεχνολογιας..

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.