H Huawei περιορίζει τις παραγγελίες 5G smartphones λόγω μειωμένης ζήτησης

, H Huawei περιορίζει τις παραγγελίες 5G smartphones λόγω μειωμένης ζήτησης

Η Huawei ενδέχεται να μειώσει τις παραγγελίες των 5G smartphone μέσα στον Μάρτιο λόγω της μειωμένης ζήτησης, η οποία προκλήθηκε από την επιδημία του κορωναϊού. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με αναλυτές, ο Κινεζικός κολοσσός θα βοηθήσει στην πώληση των υπαρχόντων αποθεμάτων. Η Κινεζική αγορά ήταν έτοιμη την περίοδο των διακοπών και στόχευε σε συνολικά 40 έως 50 εκατομμύρια πωλήσεις, αριθμός που συμπίπτει με τις 56.2 εκατομμύρια πωλήσεις που σημείωσαν οι αποστολές της Huawei το τέταρτο τρίμηνο του 2019.

Ο αναλυτής Xiang Ligang, αναφέρει ότι η Huawei θα μπορούσε να βοηθήσει στην πώληση αυτών των αποθεμάτων, λόγω των αυξανόμενων πωλήσεων που σημείωσε η εταιρεία στην αγορά της Κίνας το 2019. Σύμφωνα με έναν ανώνυμο πωλητή από την Κίνα, οι παραγγελίες αναμένεται να αυξηθούν ξανά μέσα στον Απρίλιο.

Ο κορωναϊός έχει μεγάλες επιπτώσεις στην αγορά της Κίνας όπου οι πωλήσεις smartphone αναμένεται να πέσουν κατά 40% το πρώτο τρίμηνο του 2020. Αυτή η επιδημία επηρεάζει και τις εταιρείες οι οποίες πρέπει να προσαρμόσουν τον ρυθμό παραγωγής για να αντιμετωπίσουν την πτώση των πωλήσεων, σύμφωνα με τον αναλυτή Mah Jihua.

Επιπλέον, η ταχεία ανάπτυξη της αγοράς 5G καθιστά πιο επείγουσα για την Huawei να εξαντλήσει τα αποθέματα της. Να υπενθυμίσουμε ότι τόσο η Huawei όσο και άλλες Κινεζικές εταιρείες όπως η Xiaomi, Vivo, OPPO κλπ ετοιμάζουν τα δικά τους 5G smartphone. Ωστόσο, παρόλο που οι εταιρείες προσπαθούν να προωθήσουν τα 5G smartphone στην αγορά της Κίνας τα 5G δίκτυα βρίσκονται ακόμη στο στάδιο ανάπτυξης αφού λόγω της επιδημίας όλες διαδικασίες καθυστέρησαν.

Τα αποθέματα των Huawei smartphone αγγίζουν τα 40 – 50 εκατομμύρια και σύμφωνα με προβλέψεις, ο Κινεζικός κολοσσός θα παραγγείλει περίπου 20.000 wafers λιγότερα, που αντιστοιχούν στο 20% της παραγωγικής ικανότητας της TSMC.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ιωάννης jb

Δηλαδή με απλά λόγια η επιδημία του κοροναιου έχει ανακόψει την πορεία των Κινέζων!
Πούλησε 56 εκατομμύρια η Χαβάη και η αγορά της Κίνας απορρόφησε τα 50!!!!
Τρομερό νούμερο!
Έχω εκφράσει τις ανησυχίες μου εδώ στο teckblog πριν πολλά χρόνια για το που θα πάει η βαλίτσα με τους Κινέζους…
Ήδη σε αυτά τα λίγα χρόνια έχουν κάνει τεράστιες αλλαγές στον τεχνολογικό χάρτη, οι οποίες όπως πάμε ίσως να φαντάζουν πολύ λίγες μπροστά σε αυτές που θα έρθουν!
Μόνο σκεφτείτε που θα βρισκόταν η Χαβάη αν δεν βάζαμε αυτά που πουλάει στην εγχώρια αγορά!
Και μετά σκεφτείτε αυτά που θα πουλάει μαζί με εγχώρια αγορά το 2030… με το ρυθμό που πήγαινε πριν ένα χρόνο!!!
Στη μία περίπτωση μιλάμε για λιγότερα από 30 εκατομμύρια συσκευές και στην άλλη μπορεί και ένα ολόκληρο δισεκατομμύριο smartphone!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.