H Κομισιόν πιέζει την Apple να βάλει USB Type C στο iPhone

, H Κομισιόν πιέζει την Apple να βάλει USB Type C στο iPhone

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να επιβάλλει στην Apple τη χρήση θύρας USB Type C στο iPhone στο πλαίσιο της εφαρμογής κοινού προτύπου φόρτισης των συσκευών. Η πρόταση της Κομισιόν παρουσιάστηκε με σκοπό της την μείωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων.

Η παύση χρήση της σύνδεσης Lightning από την πλευρά της Apple θα μπορούσε να γίνει μόνο μετά από την σχετική πίεση της Κομισιόν, αν και είδαμε την Apple να ακολουθεί παρόμοια λογική στο iPad Mini, χωρίς να την πιέζει κανείς. Ο σκοπός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να υπάρχει ένα κοινό πρότυπο σύνδεσης, άρα να μειώνεται και η ανάγκη αγοράς πολλών και διαφορετικών αξεσουάρ για τη φόρτιση και τη σύνδεση των συσκευών.

Ο ίδιος κανόνας δεν θα ισχύει μόνο για τα smartphones, αλλά και για όλα τα άλλα gadgets, όπως είναι τα tablets, οι κάμερες, τα ακουστικά και άλλα. Στην οδηγία της Ευρώπης εκτιμάται ότι θα συμπεριληφθεί και η ανάγκη για ένα καθολικό πρότυπο ταχείας φόρτισης των συσκευών, καθώς και η ανάγκη απενεργοποίησης της κατανάλωσης ενέργειας μόλις η φόρτιση φτάσει στο 100%.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris_BMW

«Η πρόταση της Κομισιόν παρουσιάστηκε με σκοπό της την μείωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων.»

Ας μου εξηγήσει κάποιος πως ακριβως θα μειωθούν τα απόβλητα με την κατάργηση της θύρας Lightning στο τηλέφωνο .( στο φορτιστή έχει καταργηθεί εδώ και δυο χρόνια)

Δηλαδή τι αν έχει c το I phone δεν θα χρειάζεται καλώδιο;;

Φωστήρες εκεί στην EE

Υ.Γ Η θυρα στο I phone είναι πρόβλημα .
Η παρουσίαση κινητών (μαζί και I phone ) με ολοένα και αυξανόμενη ενσύρματη (αλλά και ασύρματη ) φόρτιση που απαιτεί κάθε χρόνο και καινούργιο φορτιστή να υποθέσω δεν είναι πρόβλημα και δεν αυξάνει τα απόβλητα …

Xaris

Απο νομικής άποψης η πρόταση της Επιτροπής δεν αποτελεί τετελεσμένο, ούτε έχει δεσμευτικό χαρακτήρα. Για να είμαστε σίγουροι ότι η πρόταση της Επιτροπής δεν θα πέσει στο κενό, χρειάζεται συναπόφαση του Συμβουλίου της Ε.Ε και του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου. Παρ’ όλα αυτά, όντως ασκείται κάποια πίεση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το επόμενο iPhone θα έρχεται με type c. Ελπίζω να μην σας το χάλασα!!

KostasB

Θα βγάλει τα iPhone 14 ή 15 με μόνο ασύρματη φόρτιση (ο οποίος ήδη συνδέεται στον φορτιστή με type c) και τέλος η ιστορία. Ούτε lightning ούτε type c πάνω στο κινητό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iOS iPad

iOS 17.4.1: Έρχεται η επόμενη ενημέρωση του iPhone – Τι θα περιλαμβάνει

Το iOS 17.4.1 και το iPadOS 17.4.1 αναμένεται να κυκλοφορήσουν εντός των επόμενων ημερών σε iPhone και iPad.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Η φθηνότερη έκδοση μπορεί να κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο περιμέναμε

Εδώ και καιρό ακούγονται φήμες ότι η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μια φθηνότερη έκδοση του Galaxy Z Fold 6.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.