H LG αποχωρεί από την αγορά των smartphones

, H LG αποχωρεί από την αγορά των smartphones

Ήταν αναπόφευκτο; Μόλις πριν λίγο η LG Electronics με έδρα τη Νότιο Κορέα ανακοίνωσε ότι σταματάει την παραγωγή smartphones και αποχωρώντας ταυτόχρονα απο την συγκεκριμενη αγορά. Η στρατηγική αυτή απόφαση ελήφθει από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας και θα επιτρέψει στην εταιρεία να επικεντρωθεί σε τομείς όπως τα εξαρτήματα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, διασυνδεδεμένες συσκευες, έξυπνο σπίτι, ρομποτική, τεχνητή νοημοσύνη και νέες υπηρεσίες και άλλες πλατφόρμες.

Το υπάρχον στοκ σε smartphones της LG θα συνεχίσει να πωλείται έως εξαντλήσεως των αποθεμάτων με την εταιρεία να υπόσχεται ότι θα συνεχίσει να τα υποστηρίζει με αναβαθμίσεις λογισμικού για χρονικό διάστημα που όμως δεν αναφέρει συγκεκριμένα ποιο θα είναι αυτό ανά χώρα.

Προχωρώντας μπροστά, η LG θα συνεχίσει να εξελίσει και να αναπτύσει τεχνολογίες συναφείς με την κινητή τηλεφωνία όπως το 6G. Η εταιρεία αναμένει ότι έως τις 31 Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ενώ ίσως ακόμα και μετά αυτή την ημερομηνία να υπάρχουν ακόμα κάποια τεμάχια στα καταστήματα.

Η LG ήταν ένας από τους πρώτους κατασκευαστές smartphones που πέρασαν στο στρατόπεδο του Android και εμείς εδώ στο Techblog δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ το επαναστατικό για την εποχή του LG G2 από το μακρινό… 2013!

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

LG G2 θρύλος πλέον.. ακόμα θυμάμαι όταν το απέκτησα πραγματικά εξαιρετικό κινητό σε ΟΛΑ λογισμικό κάμερες αυτονομία μπαταρίας τα πάντα…

SUPS 👨‍⚖️

Επίσης ξεχασα τα κινητα της ηταν made in KOREA που δεν της το αναγνωριζε κανεις!

Ιωάννης jb

Εξαιρετικό σε κάμερα το g2?
Χαχαχα!
Σε παρακαλώ τώρα! Που μου μιλάς κ για κάμερες σε άλλο άρθρο

SUPS 👨‍⚖️

για την εποχή του ναι ήταν πως να το κάνουμε… και το είχα συγκρίνει με s4 και μου έκανε εντύπωση.

Antonis

LG g3, η έκδοση με τα 3 gb ram. Οθοναρα, κινητάρα. Αν δεν μου χάλαγε από γερή πτώση μετά από 3 χρόνια, ακόμα αυτό θα χρησιμοποποιουσα.

Ηλίας

Έχω αυτό και το V40 . Δουλεύει ακόμη ( το g3 ) .

Gadgetfreak

Μέγα κρίμα!! Είχα το G4 (και ναι μου άρεσε καθώς εμένα δεν μου έβγαλε πρόβλημα) πάρα πολλές πρωτιές η LG και πότε δεν ελαβε τα εύσημα! Από εκεί και πέρα πριν αρχίσουν να φωνάζουν μερικοί:αντε, καλά ξεκουμπιδια, να παίρνει την σειρά της και η Sony κ.α.
Να ξαναπούμε ελεύθερη αγορά = ανταγωνισμός ο κερδισμένος είμαστε εμείς, μέγα πλήγμα στην αγορά (ναι οκ όχι σε αριθμούς) αλλά έρχεται η ολιγαρχία της αγοράς Apple-Samsung-Κίνα (βάζω Κίνα γιατί έχει πλέον :Oneplus-Oppo-Xiaomi-Realme και ότι άλλο βγει)
In any case κριμα, press F for LG

inblx

ειχε τηλεφωνά με πολλες πρωτιές, φοβέρες συσκευές και ομορφο σχεδιασμο. ισως α συνέχιζε δυναμικά απο το G4 και μετα να ηταν στις πρωτες 5 κατασκε’αστριες εταιρες κινητων. η πρωτη που εβαλε υltrawide, η πρωτη που νοιαστηκε για μικρα bezel…

xarisgru

ειχε βγαλει επισης και το πρωτοπορο G FLEX

Ραφαήλ

Το μακρινό 2013 με πόνεσε πολύ.

Ιωάννης jb

Όταν βλέπω κινητά σαν τα velvet, wing να περνάνε απαρατήρητα!!
Τι να σου κάνει άλλο??
Έχει παίξει τα ρέστα της σε αυτές τις συσκευές κ ο καταναλωτής της γυρνάει τη πλάτη! Αχάριστοι να πω? Άσχετοι να πω? Δε ξέρω..
Βλέπεις υπέροχα τηλέφωνα όπως τα k52, k61 κ έχουν στο σκρουτζ 2-3 αξιολογήσεις την ώρα που μερικά κινέζικα έχουν χιλιάδες! Πόσο πρόβατα έχουμε καταντήσει..

John

Την επόμενη φορά θα σε ρωτήσουμε πριν αγοράσουμε να μας προτείνεις εσύ που δεν είσαι πρόβατο και έχεις και πολλές γνώσεις (not).

Ιωάννης jb

Πριν αρκετά χρόνια με άλλο nickname εξυμνουσες τα lg! Σου έλεγα ότι είναι μεν καλά αλλά τα Sony ούτε στα όνειρα τους δεν τα αγγίζουν!
Από τότε προφητευες το κλείσιμο της Sony κ μας έλεγες για τις φοβερές επιλογές σου! Leog3 κ g4 μας έλεγες κ χαιροσουν, ώσπου έφαγες την π@π@ρ@ σου κ υσηχασες!
Συνέχισε να αγοράζεις όπως εσύ πιστεύεις κ θεωρείς σωστό αλλά βάλε κάποια στιγμή μυαλό και πάρε χαμπάρι ότι Sony δεν θα γίνεις ποτέ κ φυσικά δεν θα φτάσεις στο επιπεδο της τον κολο σου να χτυπάς!

giorgosgek

Δεν εχεις και αδικο. Αν και τα κινεζικα ειναι πλεον αξιολογα και γενικα υπαρχει πληθωρα. Για να ξεχωρισεις η να ξεφορτωθεις το κακο ονομα (οπως και τα bootloop), χρειαζεται τα προιοντα να γινουν κατι παραπανω απο ανταγωνιστικα και σε καλη τιμη. Στον καταναλωτη αρεσουν οι πολλες επιλογες, αρεσει να εχει μια συσκευη που εχει πολλα πραγματα ακομα κι αν δεν τα χρησιμοποιει. Βλεπεις τρελα customization σε κινεζικα , εφεδακια στην καμερα. Καμερες οι οποιες μπορει να μην κανουν τιποτα. Τετοια κολπακια πιανουν, στην περιπτωση της lg δεν επιασε. Χρειαζοταν ισως κατι επαναστατικο. Ακομα και το ui φαινοταν καπως απαρχαιωμενο. Για εμενα ειχε αξιολογες ναυαρχιδες με αδιαβροχοποιηση , quad dac , θυρα ακουστικων που απουσιαζει απο τα περισσοτερα. Σιγουρα σου εδινε μια παραπανω προταση που οι περισσοτεροι δεν την εκτιμησαν. Μακαρι να μην εκλεινε καμια εταιρεια να βλεπαμε προιοντα. Οπως το wing που θυμιζε κατι απο τις παλιες εποχες που εβγαινε οτι κινητο μπορουσες να φανταστεις. Ειχε στα σκαρια και το rollable, αλλα….

Χαράλαμπος

Ακόμα έχω στην κατοχή μου το G2 σαν 2ο κινητό και λειτουργεί άψογα μετά την αλλαγή μπαταρίας! Σαν κύριο έχω το V30, κινητάρα… κρίμα που κλείνει, την έφαγαν οι κινέζοι!

Ap

Διαβάζοντας το άρθρο από LG V40 που βάζει κάτω ακόμα και ναυαρχίδες σημερινές

Johnny

Πολύ δυσάρεστα νέα. Δυστυχώς έχει πρακτικά φύγει εδώ και καιρό από την ελληνική αγορά. Φοβερή εταιρία με επαναστατικές συσκευές. Οχι μονο η σειρά G, επίσης η σείρα V, αλλά και τα flex. Ουσιαστικά η πρώτη εταιρία που έβαλε 2η ultra-wide κάμερα… Πειραματίστηκε αρκετά (LG G5 με modules, 2η οθόνη σε θήκη LG G8x κλπ)
Κρίμα..

smp

Ειχα το LG VU. Πειραματιστικε, καπου εχασε την μπαλα, μετα δεν καταφερε να ακουσει τον παλμο της ημερας, εκανε και @@ τιμολογιακα σε αξιοπρεπη μοντελα. Θα την θυμομαστε με σεβασμο για οσα πετυχε.

John

Όποιος δεν είναι ανταγωνιστικος κλείνει. Νόμος της αγοράς.
Και για την Sony λίγα είναι τα ψωμιά της. Θα βαρεθούν και οι Ιάπωνες να πετάνε λεφτά σε βαρέλι χωρίς πάτο.

Vladimiros

Κριμα πραγματικα..η κατηφορα ηρθε απο το G4 οπως ξερουμε ολοι,μετα απο εκει και περα πολλα προβληματα σε
πολλα μοντελα,δεν ειχα συσκευες της αλλα αναγνωριζω οτι εβγαζα προσεγμενα κινητα..G6,G7 ακομα και G8 τα σκοτωνε σε τιμες αλλα ο κοσμος δεν τις επελεγε…θεμα χρονου ειναι και για την Sony οπως ειπε και ενας απο πανω..δεν γινεται να βγαζει το νεο μοντελο 1300 ευρω οπως ακουγεται,σε ποιον πλανητη ζει αραγε…

Blats

Μια θλίψη παρόμοια με της Νοκια

Dimitris L.A

Ξερουμε τι θα παιζει με το service, απο δω και στο εξης?

παπαροκας

αρε ποτε να μην εχω κάνει λάθος…. ο Νοστράδαμος ειμαι

Παύλος Ξανθός

Ήρθε η ώρα να παίρνουν σειρά και άλλες εταιρίες όπως η Sony, δυστυχώς. Οταν μου ανακοινώνεις κινητά Μάρτιο και μου τα βγάζεις στην αγορά Αυγουστο, με τιμές ίδιες με εταιρίες που έχουν ονομα στην αγορά (στα κινητά δεν έχεις), με λογισμικο κάμερας του κω@ου, τσιγγουνιες στη RAM, σχεδιασμό τούβλου και το μονο που εχεις να μοστράρεις ειναι η αναμνηση της αδιαβροχοποιησης και ο ηχος είσαι για κλεισιμο!!!
Το μονο που κανεις και το κάνεις άσχημα ειναι να φτιαχνεις κινητο παιρνοντας απο εταιρίες εξαρτηματα και να τα συναρμολογεις σε εργοστασια που δεν σου ανηκουν (εξαιρείτε ο η κάμερα που εχεις αλλα και αυτο δεν ξερεις τι λογισμικο να του βαλεις-εντελως αχρηστη!!!). Καινοτομία, μαρκετινγκ και πωλησεις δεν ξερεις τι σημαινουν. Ποιος ειναι ο λόγος να υπάρχεις καλη μου? Κλεισε το μαγαζάκι σου…
Γι αυτους που θα απορησουν πως γινεται να θελω το κλεισιμο μιας εταιριας διοτι μειωνει τον ανταγωνισμο. Το κενο θα καλυφθεί-μη μου ανησυχειτε. Τι υπαρχουν τετοιες εταιριες οπως η LG και η Sony τι δεν υπαρχουν, τα καλα κινητα αποτελουν ανάμνηση (τι ωραιά ηταν οταν ειχα αυτο το ωραιο κινητο της LG…).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.