H Qualcomm αλλάζει τις ονομασίες των κορυφαίων της SoCs

Η Qualcomm είχε ένα πολύ καλό σχέδιο ονομασίες για τα chipset της, μέχρι πριν από μερικά χρόνια όταν η συνεχώς επεκτεινόμενη σειρά της άρχισε ναι επικαλύπτεται. Είναι δύσκολο να πει κανείς πώς συγκρίνονται δύο chipsets με βάση τα ονόματά τους. Φαίνεται ότι η εταιρεία σχεδιάζει να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, αλλάζοντας το σχήμα των ονομάτων. Και θα ξεκινήσει με το επόμενο κορυφαίο SoC της, που πρόκειται να παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα.

Οι αξιόπιστες πηγές Digital Chat Station και Ice Universe, ισχυρίστηκαν και οι δύο ότι ο νέος κορυφαίος SoC της Qualcomm θα ονομαστεί “Snapdragon 8 Gen 1”, αντί του “Snapdragon 898”, που φημολογούταν προηγουμένως.

, H Qualcomm αλλάζει τις ονομασίες των κορυφαίων της SoCs

Η αλλαγή του ονόματος πιθανότατα θα εξαπλωθεί και στις υπόλοιπες σειρές της εταιρείας, καθιστώντας ευκολότερο τον προσδιορισμό της ηλικίας και της θέσης κάθε νέου chipset. Αν και με περισσότερα από 12 τσιπ Snapdragon σε ενεργή χρήση ανά πάσα στιγμή, πάντα θα υπάρχει κάποια επικάλυψη.

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Smartphones Lenovo Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Lenovo Yoga Slim 7 14,5″: Το πρώτο laptop Snapdragon X Elite – Λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα

Μια πρώτη ματιά στο Lenovo Yoga Slim 7 14 2024 Snapdragon Edition αποκαλύπτει ότι είναι λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα.

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.