H Samsung ξεπέρασε την Apple στην Αμερική μετά από 3 χρόνια

Samsung, H Samsung ξεπέρασε την Apple στην Αμερική μετά από 3 χρόνια

Για πρώτη φορά μετά από 3 ολόκληρα χρόνια, η Samsung ξεπέρασε σε αποστολές smartphone την Apple στην Αμερική. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Strategy Analytics ο κορεάτικος κολοσσός κατάφερε να είναι η νούμερο ένα εταιρεία σε αποστολές smartphone στο τρίτο τρίμηνο του 2020.

H Samsung κατείχε το 33,7% του μεριδίου των συνολικών αποστολών smartphone στην Αμερική για το τρίμηνο Ιουλίου έως Σεπτεμβρίου, με αύξηση 6,7% σε σχέση με το ίδιο διάστημα το 2019. Η Apple βρέθηκε στη δεύτερη θέση μετά από 3 ολόκληρα χρόνια, με συνολικό μερίδιο 30,2%. Στην τρίτη θέση βλέπουμε σταθερά την LG, η οποία στην αμερικανική αγορά τα πάει πολύ καλύτερα από ότι στην Ευρώπη, με συνολικό μερίδιο 14,7%.

Βέβαια, μη ξεχνάμε ότι σημαντικός παράγοντας ήταν η καθυστερημένη έλευση των iPhone 12, καθώς παραδοσιακά η Apple κυκλοφορούσε τις νέες συσκευές της το Σεπτέμβριο. Επιπλέον, το Galaxy Z Fold 2 αλλά και το Galaxy Note 20 έδωσαν επιπλέον ώθηση στη Samsung, σπάζοντας ένα σερί της Apple πολλών ετών. Από την άλλη, η κυκλοφορία των iPhone 12 σίγουρα θα αλλάξει το τοπίο στο τέταρτο τρίμηνο του 2020, όπου και αναμένουμε την Apple να βρίσκεται ξανά στην πρώτη θέση.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

πολυ παραξενο οτι η LG εχει τοσο μεγαλο ποσοστο..ενα αρθρο για τους λογους που συμβαινει αυτο θα ηταν χρησιμο..παντως οπως πολλοι ξερουν το G4 ενα προβληματικο μοντελο κρατησε πισω την εταιρεια…Ακομα θυμαμαι στα forum απειρα ατομα να γραφουν για το bootloop…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.