H Samsung ξεπέρασε την Apple στην Αμερική μετά από 3 χρόνια

Samsung, H Samsung ξεπέρασε την Apple στην Αμερική μετά από 3 χρόνια

Για πρώτη φορά μετά από 3 ολόκληρα χρόνια, η Samsung ξεπέρασε σε αποστολές smartphone την Apple στην Αμερική. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Strategy Analytics ο κορεάτικος κολοσσός κατάφερε να είναι η νούμερο ένα εταιρεία σε αποστολές smartphone στο τρίτο τρίμηνο του 2020.

H Samsung κατείχε το 33,7% του μεριδίου των συνολικών αποστολών smartphone στην Αμερική για το τρίμηνο Ιουλίου έως Σεπτεμβρίου, με αύξηση 6,7% σε σχέση με το ίδιο διάστημα το 2019. Η Apple βρέθηκε στη δεύτερη θέση μετά από 3 ολόκληρα χρόνια, με συνολικό μερίδιο 30,2%. Στην τρίτη θέση βλέπουμε σταθερά την LG, η οποία στην αμερικανική αγορά τα πάει πολύ καλύτερα από ότι στην Ευρώπη, με συνολικό μερίδιο 14,7%.

Βέβαια, μη ξεχνάμε ότι σημαντικός παράγοντας ήταν η καθυστερημένη έλευση των iPhone 12, καθώς παραδοσιακά η Apple κυκλοφορούσε τις νέες συσκευές της το Σεπτέμβριο. Επιπλέον, το Galaxy Z Fold 2 αλλά και το Galaxy Note 20 έδωσαν επιπλέον ώθηση στη Samsung, σπάζοντας ένα σερί της Apple πολλών ετών. Από την άλλη, η κυκλοφορία των iPhone 12 σίγουρα θα αλλάξει το τοπίο στο τέταρτο τρίμηνο του 2020, όπου και αναμένουμε την Apple να βρίσκεται ξανά στην πρώτη θέση.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

πολυ παραξενο οτι η LG εχει τοσο μεγαλο ποσοστο..ενα αρθρο για τους λογους που συμβαινει αυτο θα ηταν χρησιμο..παντως οπως πολλοι ξερουν το G4 ενα προβληματικο μοντελο κρατησε πισω την εταιρεια…Ακομα θυμαμαι στα forum απειρα ατομα να γραφουν για το bootloop…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS iPhone

iOS 18: Όλα τα νέα για την εφαρμογή Αριθμομηχανή

Η Apple, με το iOS 18, θα αναβαθμίσει αξιοσημείωτα την εφαρμογή Αριθμομηχανή και ετοιμάζει σημαντική ενοποίηση με την εφαρμογή Σημειώσεις.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S25 Ultra: Mπορεί να μας απογοητεύσει η χωρητικότητα της μπαταρίας

Η χωρητικότητα της μπαταρίας για το επερχόμενο Galaxy S25 Ultra της Samsung δεν είναι πλέον κρυφή και τα νέα δεν είναι καλά.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Slim: Το νέο σούπερ λεπτό iPhone θα έρθει με μία μόνο κύρια κάμερα

Η Apple φημολογείται ότι θα σταματήσει να κυκλοφορεί το iPhone Plus από το επόμενο έτος και θα το αντικαταστήσει με το iPhone 17 Slim.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip6: Teardown βίντεο αποκαλύπτει τις μεγαλύτερες μπαταρίες και το νέο θάλαμο ατμού

Το Samsung Galaxy Z Flip6 φέρνει αρκετές ουσιαστικές βελτιώσεις και μερικές από αυτές αποκαλύπτονται στο teardown βίντεο του PBKreviews.