Πώς να ξεγελάσετε τον αναγνώστη ίριδας του Galaxy S8

 

Galaxy S8 αναγνώστη ίριδας, Πώς να ξεγελάσετε τον αναγνώστη ίριδας του Galaxy S8

Οδηγίες πώς να ξεγελάσετε τον αναγνώστη ίριδας του Samsung Galaxy S8 δίνει ο χάκερ Jan Krissler σε ένα εύκολο και κατατοπιστικό βίντεο!

Ο χάκερ, ο οποίος είναι γνωστός με το όνομα Startbug δείχνει σε ένα βίντεο λίγο μεγαλύτερου του ενός λεπτού ότι ό,τι κλειδώνει, ξεκλειδώνει, κι ότι παρόλο που ο αναγνώστης ίριδας είναι ένας από τους πλέον ασφαλείς τρόπους για κλείδωμα, τελικά δεν είναι και άτρωτος.

Μάλιστα, το κόλπο για να ξεγελάσει τον αναγνώστη δεν είναι να βγάλει το μάτι του ιδιοκτήτη όπως συμβαίνει σε ταινίες, αλλά το μόνο που χρειάζεται είναι ένας φακός επαφής.

Για να το κάνει αυτό, ο Starbug τράβηξε μια φωτογραφία του προσώπου του κατόχου του τηλεφώνου, χρησιμοποιώντας υπέρυθρη λειτουργία νύχτας (ο ιδιοκτήτης πρέπει να είναι σχετικά ακίνητος). Εν συνεχεία, εκτύπωσε την εικόνα και τοποθέτησε έναν φακό επαφής πάνω από το μάτι για να του δώσει βάθος.

Το αποτέλεσμα ήταν μόλις η εικόνα τοποθετηθεί μπροστά από τον αναγνώστη ίριδας, το Samsung Galaxy S8 ξεκλείδωσε.

Βέβαια, το βίντεο δεν πρέπει να τρομάζει τους κατόχους του Galaxy S8, εγείροντας ανησυχίες για την ασφάλειά του, αλλά να λειτουργεί σαν υπενθύμιση ότι κανένας τρόπος κλειδώματος δεν είναι 100% ασφαλές.

Να σημειωθεί ότι ο Starbug είχε καταφέρει να παρακάμψει το Apple TouchID της υπουργού Άμυνας της Γερμανίας, Ursula von der Leyen, χρησιμοποιώντας φωτογραφίες από τα δάχτυλά της, 48 ώρες μετά το λανσάρισμα της εν λόγω λειτουργίας.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
The Phantom Of The Opera

Όποιοι αγοράζουν τέτοιες συσκευές για τέτοιες ανοησίες τους εύχομαι περαστικά τους…
Όλα βέβαια έχουν τον σκοπό τους που παραβιάζονται τόσο ανοήτως.
Θα το καταλάβετε εν καιρώ οι τεχνολάγνοι…

lazaros

Εσύ τι έχεις? Nokia 5110? Άσε μας ρε φίλε…τέτοια στρόγγυλα διαβάζω και απορώ με μερικούς.

Dimos

Έτσι ακριβώς…Όλοι θα κάτσουν να κάνουν αυτό το κόλπο για να μου κλέψουν το s8 μου…Πέρα του ότι δεν γίνεται αυτό, κατά δεύτερον, σιγά μην καθήσει ο άλλος να κάνει όλη αυτήν την διαδικασία για να μου ξεκλειδώσει το κινητό..Απλά γελάω..

Pascalis

Dimos για 800€ φίλε μου και εγώ γελάω με την αφέλεια σού

Dimos

Κατ αρχην ας αρχισουμε απο το οτι δεν γίνεται..Κάτσε πίστεψε τα βιντεάκια εσύ..Ωραίος..Μην μιλήσουμε ποιος τρώει σανό και πιστεύει ότι του πασάρουν..Κατά 2ον για ποια αφέλεια μιλάμε?

Πάνος®

Κάποιοι πριν καιρό έλεγαν ότι παραβιάζεται μόνο η αναγνώριση προσώπου μέσω της κάμερας και ότι ο αναγνώστης ίριδας είναι ασφαλής και δεν υπάρχει τρόπος να παραβιάζεται. Κι όσους από εμάς υποστηρίζαμε ότι θα έρθει η σειρά και για τον αναγνώστη ίριδας, μας έλεγαν άσχετους κλπ.
Πάρτε τα τώρα.

bezilys

@Pascalis θα συμφωνήσω με τον Dimos σιγά μην κάτσει αυτός που θα στο πάρει το κινητό να κάνει αυτή την διαδικασία μην λέμε και ότι θέλουμε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.