HiSilicon Kirin 990: Ο επεξεργαστής των Mate 30 θα υποστηρίζει 4K στα 60fps

HiSilicon Kirin 990, HiSilicon Kirin 990: Ο επεξεργαστής των Mate 30 θα υποστηρίζει 4K στα 60fps

Τα τελευταία χρόνια, η σειρά P της Huawei έχει κάνει αρκετές βελτιώσεις και είναι από τις ηγέτιδες του χώρου σε ότι αφορά την τεχνολογία και την ποιότητα των καμερών. Ωστόσο, φαίνεται ότι υστερεί σε έναν ιδιαίτερα σημαντικό τομέα, κάτι που θα αλλάξει με την έλευση του HiSilicon Kirin 990. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Οι συσκευές της σειράς Huawei P καταφέρνουν πάντα να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του DxOMark, αλλά συνήθως υστερούν στον τομέα του βίντεο. Τα Huawei P20 και Huawei P30 προσέφεραν καταγραφή 4K βίντεο στα 30fps, χωρίς όμως αυτή η ρύθμιση να είναι η προεπιλεγμένη.

Επιπλέον, φαίνεται ότι τα P έχουν μείνει πίσω, διότι αρκετές εταιρείες προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα εδώ και χρόνια. Για παράδειγμα, η Apple την εισήγαγε για πρώτη φορά με τα iPhone 8, 8 Plus και X. Ομοίως, η Samsung προσέφερε αυτή τη δυνατότητα με τα Galaxy S9, χάρη στον Snapdragon 845.

Φαίνεται λοιπόν ότι η Huawei αποφάσισε να κάνει κάτι γι’ αυτό και η λύση ακούει στο όνομα HiSilicon Kirin 990. Πρόκειται για τον νέο επεξεργαστή της εταιρείας, πάνω στον οποίο επιβεβαίωσε ότι εργάζεται εδώ και καιρό.

Ο HiSilicon Kirin 990 θα υποστηρίζει εγγραφή 4K βίντεο στα 60 fps, και σύμφωνα με αναφορές οι πρώτες συσκευές που θα είναι εξοπλισμένες με τον επεξεργαστή θα είναι τα Huawe Mate 30. Οι συσκευές αναμένεται να ανακοινωθούν κάποια στιγμή το φθινόπωρο, οπότε η αποκάλυψη του επεξεργαστή θα γίνει είτε νωρίτερα, ή την ίδια ημέρα.

Πέρα από το Huawei Mate 30 και το Mate 30 Pro, η Huawei θα εξοπλίσει με τον ίδιο επεξεργαστή τα Huawei P40 που θα κυκλοφορήσουν του χρόνου, αλλά και τις flagship Honor συσκευές.

Ο HiSilicon Kirin 990 λέγεται ότι είναι κατασκευασμένος με τη διαδικασία 7nm και θα έχει το μόντεμ Balong 5000 για υποστήριξη 5G συνδεσιμότητας. Σε σχέση με τον Kirin 980, θα καταναλώνει 10% λιγότερη μπαταρία και θα έχει 10% υψηλότερη απόδοση.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

Εχω διαβασει οτι η συμφωνία με τη LEICA αφορα μοναχα τις φωτογραφίες. Ισως Ετσι εξηγείται γιατι στο βίντεο ειναι μονιμα πολυ πισω

Vladimiros

Εγω παλι εχω ακουσει οτι η LEICA ειπε οτι μονο το ονομα εχουμε δωσει και τιποτα αλλο..δεν ξερω αν αληθευει ομως…

Baioss

Αυτά εγραφα τον Ιούλιο για τους Kirin και μου αφαιρούσαν τα σχόλια. Τώρα επιτέλους, θα έχουν οι Kirin την δυνατότητα για 4K 60fps. Τόσο καιρό σκάγανε τα χιλιάρικα κάποιοι για την και καλά καλύτερη κάμερα της αγοράς και προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι οι Kirin είναι και καλύτεροι των Snapdragon. Που ο Kirin 980 παίζει στα επίπεδα του περσινού snap845 ακόμα.

Κώστας Βλαχάκης

Και θα συνεχίσουμε να αφαιρούμε όσα σχόλια αφήνουν υπαινιγμούς για την ακεραιότητά του site ή ειρωνεύονται τα γραφόμενα άλλων σχολιαστών.

Σε παρακαλώ διάβασε τους Όρους Χρήσης με τους οποίους θα πρέπει να συμφωνεί όποιος συμμετέχει στις συζητήσεις στο Techblog: https://techblog.gr/disclaimer

Baioss

Ναι αλλά τα σχόλια του συγκεκριμένου μέλους, που με έβριζε και επιτίθονταν κατάμουτρα σε εκείνο το θέμα, δεν σβήστηκαν ποτέ.

Κώστας Βλαχάκης

Δυστυχώς δεν μπορεί να υπάρχει κάποιος 24/7 για να παρακολουθεί ενήλικες που τσακώνονται.

Μπαίνουμε καθημερινά και ότι βλέπουμε που δεν συμβαδίζει με τους Όρους Χρήσης το αφαιρούμε. Κάποια σχόλια λογικά και χωρίς να το θέλουμε, παραμένουν. Αλλά δεν είναι κάτι προσωπικό με κανέναν.

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

Καλα, στη gpu παίζει ναναι και πιο αδυναμος απο snap 845…

Ιωάννης jb

Η μπαχατελα το iPhone 8… έτσι την αποκαλούν μερικοί εδώ μέσα! τόσο που τους κόβει..
Με το σχεδόν προπέρσινο chipset!
Τραβάει 4k 60fps!
Και ζητάνε χιλιάρικα μετά εκεί στη Χαβάη!
Για ένα night mode??
Κολοκινεζοι που μου τους έδωσαν πάλι και το eisa..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.