HoloFlex: Το πρώτο εύκαμπτο ολογραφικό κινητό στον κόσμο [video]

Το μέλλον των gadgets που έχουμε σήμερα στα χέρια μας περιλαμβάνει την ολογραφική τεχνολογία και τις εύκαμπτες οθόνες. Τουλάχιστον αυτό μας έχουν δείξει οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας και διάφορα φουτουριστικά prototypes.

Ερευνητές από το Human Media Lab του Queen’s University δημιούργησαν αυτό που αποκαλούν το πρώτο “εύκαμπτο ολογραφικό κινητό” στον κόσμο. Το prototype που παρουσίασαν ονομάζεται HoloFlex και βασίζεται σε Android.

Όταν το HoloFlex είναι λυγισμένο, η full HD (1920×1080 pixels) οθόνη αφής έχει την ικανότητα να προβάλλει glasses-free 3D εικόνα. Ένας αισθητήρας κάμψης στο εσωτερικό επιτρέπει στους χρήστες να χειρίζονται αντικείμενα στον άξονα z, προσθέτοντας τρισδιάστατο depth input. Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του, το HoloFlex αλλάζει εντελώς τον τρόπο που επιδρούμε με τα κινητά μας. Επιτρέπει την αλληλεπίδραση με 3D video και εικόνες χωρίς την ανάγκη γυαλιών τα οποία θα επιβάρυναν τον χρήστη.

Υπάρχουν διάφορες χρήσεις της συγκεκριμένης τεχνολογίας και μια από αυτές που φαίνεται στο παρακάτω video είναι να παίζεις το δημοφιλές παιχνίδι Angry Birds.

Όσο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, το HoloFlex είναι αρκετά αξιοπρεπές με επεξεργαστή Snapdragon 810 1.5GHz και μνήμη RAM 2GB. Προς το παρόν είναι σε φάση prototype, αλλά δείχνει να είναι πολλά υποσχόμενο.

Δείτε το video:

holoflex smartphone, HoloFlex: Το πρώτο εύκαμπτο ολογραφικό κινητό στον κόσμο [video]

holoflex smartphone, HoloFlex: Το πρώτο εύκαμπτο ολογραφικό κινητό στον κόσμο [video]

holoflex smartphone, HoloFlex: Το πρώτο εύκαμπτο ολογραφικό κινητό στον κόσμο [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giorgosgek

Κατι διαφορετικο επιτελους,πετυχημενο η οχι , καποιες εταιρειες παρουσιαζουν προιοντα φουλ στις καινοτομιες , πραγματικες καινοτομιες.σε αντιθεση με αλλες εταιρεις που ισχυριζονται οτι ειναι καινοτομες με πραγματα που ειναι αυτονοητα οπως καμερα , οθονη και επεξεργαστη και μιλω πρωτα για την Apple που εχει την αυθαδεια να ισχυριζεται οτι καινοτομει ,ενω μεχρι και τελευταιες κινεζικες εταιρειουλες την εχουν ξεπερασει, αλλα και για τις υπολοιπες,oπως και samsung . Μολις δουμε κατι διαφορετικο ,αμεσως να πεσουμε να το φαμε , αντι να το αφησουμε να εξελιχθει σε κατι καλο. Mπραβο στα παιδια, εχει προοπτικες αυτο που εφτιαξαν , το μελλον αργα η γρηγορα ειναι το 3D, θα βοηθησει σε ολους τους τομεις, ειναι αυτο που βλεπουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.