Honor: Μπαίνει στο στόχαστρο των ΗΠΑ, βουλευτές ζητούν να επιβληθούν έλεγχοι εξαγωγών

, Honor: Μπαίνει στο στόχαστρο των ΗΠΑ, βουλευτές ζητούν να επιβληθούν έλεγχοι εξαγωγών

Πέρισυ περίπου τέτοια εποχή η Honor Device απομακρύνθηκε από τη Huawei Technologies για να αποφύγει τις κυρώσεις για τη χρήση αμερικανικών τσιπ και λειτουργικών συστημάτων που είχε δεχθεί και εξακολουθεί να δέχεται η πρώην μητρική εταιρεία.

Μετά την αποχώρηση, η Honor “κληρονόμησε” περίπου 8.000 υπαλλήλους από τη Huawei, συμπεριλαμβανομένων αρκετών που ασχολούνται με τις πωλήσεις και την έρευνα και ανάπτυξη. Ταυτόχρονα, η νέα εταιρεία δήλωσε ότι δεν έχει καμία κεφαλαιακή σχέση με τη Huawei.

Χωρίς την ισχυρή υποστήριξή της Huawei, η Honor πέρασε μήνες παρακολουθώντας την πτώση του μεριδίου της στην κινεζική αγορά όσον αφορά τις αποστολές smartphone. Το 13% της Honor το τρίτο τρίμηνο του 2020 μειώθηκε στο 5% το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών CounterPoint.

Οι νομοθέτες στις ΗΠΑ παρακολουθούν την επιστροφή της Honor – πρόσφατα παρουσίασε νέα μοντέλα smartphones – με 14 μέλη της Ρεπουμπλικανικής Βουλής να υπογράφουν επιστολή προς το Υπουργείο Εμπορίου στις 6 Αυγούστου ζητώντας να επιβληθούν έλεγχοι εξαγωγών στον κατασκευαστή smartphone.

“Η πώληση της Honor δεν ήταν αποτέλεσμα που βασίζεται στην αγορά, αλλά μάλλον ενορχηστρώθηκε” από το Κινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα για να “ξεπεράσει τις κυρώσεις των ΗΠΑ”, αναφέρει η επιστολή.

Έχουν κυκλοφορήσει φήμες ότι η Honor θα ξεκινήσει ντεμπούτο στο χρηματιστήριο για να αποτρέψει τις αντιδράσεις των ΗΠΑ. Η εταιρεία έστειλε ενημέρωση σε μεγάλους πωλητές smartphone νωρίτερα μέσα στο μήνα αναφέροντας ότι υπάρχει η πιθανότητα σύντομα να καταχωρηθεί στο χρηματιστήριο, όπως αναφέρουν μέσα ενημερωσης της Κίνας.

Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η κίνηση αυτή θα αμβλύνει τις αμφιβολίες των ΗΠΑ. Εάν η Ουάσινγκτον αποφασίσει να χτυπήσει την Honor με τις ίδιες εμπορικές κυρώσεις που επιβάλλονται στην Huawei, θα είναι δύσκολο να αποκτήσει ημιαγωγούς και άλλα είδη, κάτι που μάλλον θα πλήξει σοβαρά τις δραστηριότητές της.

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
VGVG

Έτσι έτσι να βλέπουμε οτι δεν ήταν ιδέες Trump αυτοί οι αποκλεισμοί…Όχι οτι δεν το είχαν καταλάβει οι περισσότεροι… Παγκοσμιοποίηση όπου μας βολεύει…. Τέλος κι αυτό το παραμυθάκι.

SUPS 👨‍⚖️

Λογικο οταν δεν εχουν ιδεα απο εσωτερικη πολιτικη των ΗΠΑ και διαβαζουν μονο clickbait τιτλους στο fb…Σε παρα πολλα θεματα ιδιαιτερα αμυνας και τα δυο κομματα των ΗΠΑ εχουν κοινη στρατηγικη και αποψεις και ψηφιζουν μαζι πολλα νομοσχεδια που κατατιθονται στο Κογκρεσο …

Dem

παίζει να είναι ο καλύτερος τρόπος ελέγχου αγοράς για το συμφέρον της χωράς τους μπλοκάρουν ότι δεν δίνει λεφτά στην χώραa εύκολα και όμορφα χωρίς κανεναν κόπο (το μονο που χρειάζεται είναι αρκετή δύναμη που την σέβονται παγκόσμια)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.