Η Huawei πουλάει την Honor κάτω από πίεση

Huawei, Η Huawei πουλάει την Honor κάτω από πίεση

Η Huawei ανακοίνωσε και επίσημα την πώληση του brand Honor αλλά και όλου του τμήματος Honor της εταιρείας, κάτω από την πίεση της Αμερικής. Επίσης, η Huawei δε θα έχει πλέον καμία συμμετοχή στο brand, αλλά ούτε και κάποια μετοχή, ώστε η νέα Honor να είναι πλέον ελεύθερη από τους περιορισμούς που έφερε το ban της Αμερικής.

Η ανακοίνωση της Huawei
Σε μία δύσκολη στιγμή, όπου τα στοιχεία της βιομηχανίας δεν είναι βιώσιμα και οι καταναλωτικές επιχειρήσεις βρίσκονται υπό τεράστια πίεση, προκειμένου να επιτραπεί στους προμηθευτές να συνεχίσουν να συνεργάζονται με την Honor, η Huawei Investment Holding Co., Ltd. αποφάσισε να πουλήσει ολόκληρο το επιχειρηματικό ενεργητικό της Honor. Ο αγοραστής είναι η Shenzen Zhixin New Information Technology.

Η συμφωνία αναφέρει ότι η πώληση θα προστατεύσει τα συμφέροντα των καταναλωτών, των προμηθευτών, των συνεργατών και των εργαζομένων της Honor, ενώ ταυτόχρονα η ανώτερη διοίκηση της εταιρείας θα παραμείνει ως έχει. Η νέα Honor δε θα έχει τα προβλήματα που έχει αυτή τη στιγμή η Huawei, τουλάχιστον μέχρι κάποια απόφαση να αλλάξει τα γεγονότα.

Η πώληση έγινε μετά από τις συνεχείς πιέσεις που δέχεται η Huawei, καθώς δε θα μπορεί να παράγει τα δικά της SoC, αλλά ούτε να προμηθεύεται αρκετά εξαρτήματα μετά και το δεύτερο ban. Αυτό που αποφάσισε η εταιρεία ωφελεί και τα δύο brands, καθώς η Huawei θα μπορεί να επικεντρωθεί στο να παρέχει το stock της σε δικές της συσκευές, ενώ η Honor πλέον θα είναι ελεύθερη από τους περιορισμούς.

Δεν ανακοινώθηκε το χρηματικό ύψος της συμφωνίας, όμως σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Reuters μιλάμε για περίπου 15,2 δισεκατομμύρια δολάρια, χωρίς όμως να γνωρίζουμε αν αυτός ο αριθμός είναι 100% αληθείς.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Solon

Ο αγοραστής είναι η Shenzen Zhixin New Information Technology….Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς!

SUPS 👨‍⚖️

” ενώ ταυτόχρονα η ανώτερη διοίκηση της εταιρείας θα παραμείνει ως έχει” πραγματικα ομως…

Kosmas

Ας κόψουν τις γραμμές παραγωγής να δω τι θα κάνει όλη η Δύση και ποιος θ πάει να δουλέψει σε εργοστάσια ή ποια δάση/θάλασσες θα μολύνουν με την παραγωγή. Εντωμεταξύ με τη συμφωνία για δωρεάν εμπόριο μεταξύ ασιατικών κρατών η Κίνα κλείνει το μάτι σε όλα αυτά κι γελά παρά βρίσκεται υπό πίεση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.