Smartphones

Honor: Μπαίνει στο στόχαστρο των ΗΠΑ, βουλευτές ζητούν να επιβληθούν έλεγχοι εξαγωγών

Πέρισυ περίπου τέτοια εποχή η Honor Device απομακρύνθηκε από τη Huawei Technologies για να αποφύγει τις κυρώσεις για τη χρήση αμερικανικών τσιπ και λειτουργικών συστημάτων που είχε δεχθεί και εξακολουθεί να δέχεται η πρώην μητρική εταιρεία.

Μετά την αποχώρηση, η Honor “κληρονόμησε” περίπου 8.000 υπαλλήλους από τη Huawei, συμπεριλαμβανομένων αρκετών που ασχολούνται με τις πωλήσεις και την έρευνα και ανάπτυξη. Ταυτόχρονα, η νέα εταιρεία δήλωσε ότι δεν έχει καμία κεφαλαιακή σχέση με τη Huawei.

Χωρίς την ισχυρή υποστήριξή της Huawei, η Honor πέρασε μήνες παρακολουθώντας την πτώση του μεριδίου της στην κινεζική αγορά όσον αφορά τις αποστολές smartphone. Το 13% της Honor το τρίτο τρίμηνο του 2020 μειώθηκε στο 5% το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών CounterPoint.

Οι νομοθέτες στις ΗΠΑ παρακολουθούν την επιστροφή της Honor – πρόσφατα παρουσίασε νέα μοντέλα smartphones – με 14 μέλη της Ρεπουμπλικανικής Βουλής να υπογράφουν επιστολή προς το Υπουργείο Εμπορίου στις 6 Αυγούστου ζητώντας να επιβληθούν έλεγχοι εξαγωγών στον κατασκευαστή smartphone.

“Η πώληση της Honor δεν ήταν αποτέλεσμα που βασίζεται στην αγορά, αλλά μάλλον ενορχηστρώθηκε” από το Κινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα για να “ξεπεράσει τις κυρώσεις των ΗΠΑ”, αναφέρει η επιστολή.

Έχουν κυκλοφορήσει φήμες ότι η Honor θα ξεκινήσει ντεμπούτο στο χρηματιστήριο για να αποτρέψει τις αντιδράσεις των ΗΠΑ. Η εταιρεία έστειλε ενημέρωση σε μεγάλους πωλητές smartphone νωρίτερα μέσα στο μήνα αναφέροντας ότι υπάρχει η πιθανότητα σύντομα να καταχωρηθεί στο χρηματιστήριο, όπως αναφέρουν μέσα ενημερωσης της Κίνας.

Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η κίνηση αυτή θα αμβλύνει τις αμφιβολίες των ΗΠΑ. Εάν η Ουάσινγκτον αποφασίσει να χτυπήσει την Honor με τις ίδιες εμπορικές κυρώσεις που επιβάλλονται στην Huawei, θα είναι δύσκολο να αποκτήσει ημιαγωγούς και άλλα είδη, κάτι που μάλλον θα πλήξει σοβαρά τις δραστηριότητές της.

Επεξεργάστηκε την 25 Αυγούστου 2021 10:08

Σχόλια

  • Έτσι έτσι να βλέπουμε οτι δεν ήταν ιδέες Trump αυτοί οι αποκλεισμοί...Όχι οτι δεν το είχαν καταλάβει οι περισσότεροι... Παγκοσμιοποίηση όπου μας βολεύει.... Τέλος κι αυτό το παραμυθάκι.

    • Λογικο οταν δεν εχουν ιδεα απο εσωτερικη πολιτικη των ΗΠΑ και διαβαζουν μονο clickbait τιτλους στο fb...Σε παρα πολλα θεματα ιδιαιτερα αμυνας και τα δυο κομματα των ΗΠΑ εχουν κοινη στρατηγικη και αποψεις και ψηφιζουν μαζι πολλα νομοσχεδια που κατατιθονται στο Κογκρεσο ...

  • παίζει να είναι ο καλύτερος τρόπος ελέγχου αγοράς για το συμφέρον της χωράς τους μπλοκάρουν ότι δεν δίνει λεφτά στην χώραa εύκολα και όμορφα χωρίς κανεναν κόπο (το μονο που χρειάζεται είναι αρκετή δύναμη που την σέβονται παγκόσμια)

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Τάσος Παπανικολάου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.