Honor V30: Εντυπωσιάζουν τα πρώτα δείγματα της κάμερα

Honor V30, Honor V30: Εντυπωσιάζουν τα πρώτα δείγματα της κάμερα

Πρόσφατα, η θυγατρική της Huawei παρουσίασε τα Honor V30 και V30 Pro, τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν παγκοσμίως με το όνομα Vera 30 και Vera 30 Pro, αντίστοιχα. Ένα από τα δυνατά σημεία των smartphones είναι οι κάμερες και το λογισμικό που της συνοδεύει.

Παρά το γεγονός ότι Honor V30 δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη, το GSMArena αποφάσισε να δοκιμάσει τις κάμερες τους. Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα χρησιμοποίησε ένα pre-release μοντέλο τη Pro έκδοσης, γι’ αυτό προειδοποιεί ότι ίσως τα αποτελέσματα των καμερών στις εμπορικές εκδόσεις ενδέχεται να διαφέρουν.

Η κύρια κάμερα

Το GSMArena ξεκινά σχολιάζοντας την κύρια κάμερα Sony IMX600 40MP με τον αισθητήρα Quad-bayer RYYB και το Dual OIS. Όπως πολύ εύστοχα αναφέρει, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιούμε τα 40MP.

Οι τελικές φωτογραφίες έχουν ελάχιστα περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά είναι μεγαλύτερες σε όγκο και δεν εκμεταλλεύονται το λογισμικό και τις έξυπνες λειτουργίες του.

Η Cine Lens

Η ιστοσελίδα ασχολείται ιδιαίτερα με την Cine Lens κάμερα 12MP, που ξεκάθαρα είναι και το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του module των Honor V30. Πρόκειται για μία ultrawide με διάφραγμα f/2.2, αισθητήρα 16:9 και Laser AF.

Honor V30, Honor V30: Εντυπωσιάζουν τα πρώτα δείγματα της κάμερα

12MP ultrawide

Το GSMArena τονίζει ότι δεν παρατηρείται καμία ένδειξη παραμόρφωσης, παρά το γεγονός ότι είναι μία ultrawide κάμερα. Επιπλέον, αναφέρει ότι το autofocus βοηθά αρκετά στη φωτογράφηση πλάνων με μικρό depth of field, και το bokeh είναι αρκετά καλό.

Honor V30, Honor V30: Εντυπωσιάζουν τα πρώτα δείγματα της κάμερα

12MP ultrawide – μικρό depth of field

Εντυπωσιασμένη δηλώνει η ιστοσελίδα όσον αφορά τις επιδόσεις της κάμερας των Honor V30 στην εγγραφή βίντεο. Αναφέρει ότι το EIS δουλεύει τέλεια στο 4K και η four-in-one light fusion τεχνολογία δημιουργεί εντυπωσιακά βίντεο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Ο τηλεφακός, το Night Mode και το ΑΙ

Το module συμπληρώνει ο τηλεφακός 8MP, με διάφραγμα f/2.4, δυνατότητα 3x οπτικού ζουμ, Laser AF και OIS. Για να κάνει πιο κατανοητή τη διαφορά μεταξύ των καμερών, η ιστοσελίδα τράβηξε μία σειρά φωτογραφιών τις οποίες βλέπετε ακριβώς από κάτω.

Όσον αφορά το Night Mode, σε γενικές γραμμές οι κάμερες του Honor V30 χειρίζονται καλά τη συγκεκριμένη λειτουργία. Ωστόσο, κατά περίπτωση μεταφέρουν τη λήψη στην κύρια κάμερα με αποτέλεσμα να αλλάζει το οπτικό πεδίο.

Τέλος, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι το λογισμικό κάμερας των Honor V30 είναι ιδιαίτερα αποδοτικό στην αναγνώριση των συνθηκών που επικρατούν και την εναλλαγή μεταξύ των διαφόρων ρυθμίσεων. Αντίστοιχα γρήγορο είναι και το AI το οποίο αναγνωρίζει άμεσα το αντικείμενο της φωτογραφίας και την απόσταση του φακού από αυτό.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Honor

Samsung, Apple και Xiaomi πρώτες στις παγκόσμιες αποστολές smartphone

Oι αποστολές προϊόντων ΟΕΜ στην Κίνα κατέγραψαν διψήφια αρνητική ανάπτυξη το 2022, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, γεγονός που οδήγησε σε μείωση των παγκόσμιων αποστολών.

Smartphones Honor Android smartphones Honor

Honor Magic 4 Lite: Η δύναμη της μαγείας +Google Play

Αυτό είναι το Honor Magic 4 Lite και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά σύντομα και μάλιστα με Google Play και GMS services.

Smartphones Honor

Honor X9 5G: Ένας ακόμα παίκτης στην mid-range κατηγορία

To έχουμε γράψει αρκετές φορές ότι η mid-range κατηγορία είναι εκείνη που συγκεντρώνει το μεγάλο ενδιαφέρον των καταναλωτών και η Honor μάλλον… συμφωνεί μαζί μας.

Smartphones Honor

H Honor ετοιμάζει παρουσιάσεις νέων μοντέλων στις 29 Μαρτίου

Ένα νέο event ετοιμάζει η Honor για τις 29 Μαρτίου, με τον τίτλο “Ready To Go Beyond”, με νέα smartphones.