How to: Αφαίρεση της Google Search bar από τα Android smartphones

, How to: Αφαίρεση της Google Search bar από τα Android smartphones

Τα περισσότερα Android smartphones έρχονται με τη Google Search bar στην κορυφή της home screen. Κάποιους τους εξυπηρετεί, άλλοι όμως απλά θέλουν να την … «ξηλώσουν». Δες εδώ πως θα την αφαιρέσεις χωρίς να χρειαστεί το smartphone σου να γίνει root.

Ο πλέον απλός τρόπος, για τον οποίο είμαστε βέβαιοι ότι τον έχεις ήδη σκεφτεί, είναι να πατήσεις επάνω της και να κρατήσεις το δάκτυλο σου για μερικά δευτερόλεπτα έτσι ώστε να δεις αν θα εμφανιστεί το μενού του Android που θα σου επιτρέψει να τη μετακινήσεις ή να την αφαιρέσεις στην κορυφή της οθόνης.

Αν είδες αυτό το μενού τότε δεν χρειάζεται να πας παρακάτω, η Google Search bar μπορεί να αφαιρεθεί από το smartphone κυριολεκτικά με δύο κλικ. Αν όμως το smartphone σου δεν έχει εμφανίσει αυτήν επιλογή, κάτι πολύ πιθανό, θα χρειαστεί να ακολουθήσεις κάποιον από τους δύο παρακάτω τρόπους για να το επιτύχεις.

Απενεργοποιήση της Google app
Ο brutal τρόπος για να εξαφανίσεις την Google Search bar από τη home screen του smartphone είναι να απενεργοποιήσεις το Google app. Πριν το κάνεις θα σου πούμε τι χάνεις μιας και δεν θεωρείται ιδανική λύση από χρήστες που εκμεταλλεύονται services που προσφέρει.

Για να απενεργοποιήσεις το Google app θα πάς:
Settings (Ρυθμίσεις) > Apps (Εφαρμογές)
Και θα επιλέξεις το Google App. Στην επόμενη οθόνη θα επιλέξεις το Disable (Απενεργοποίηση) και στο μήνυμα που θα εμφανιστεί Disable App (Απενεργοποίηση εφαρμογής).
Είναι πιθανόν εμφανιστεί ακόμα ένα μήνυμα που θα σε ρωτά αν θέλεις να επαναφέρεις την εφαρμογή στην εργοστασιακή της έκδοσης. Επέλεξε την επαναφορά και μόλις γίνει (σε λίγα δευτερόπελτα) θα έχει απενεργοποιηθεί η εφαρμογή και το Google Search app.

, How to: Αφαίρεση της Google Search bar από τα Android smartphones

Εφόσον επιλέξεις την απενεργοποίηση του Google app, το πλέον βασικό είναι ότι θα χάσεις τη λειτουργία Google Now μιας και αυτό το app είναι υπεύθυνο για αυτή τη λειτουργία. Επιπλέον απεργοποιώντας το Google app με χαρά θα δεις ότι η Google Search bar εξαφανίστηκε από τη home screen σου, όμως ο χώρος που καταλάμβανε δεν έγινε διαθέσιμος. Δηλαδή είναι μεν κενός χώρος και δεν υπάρχει η Google Serach bar εκεί, από την άλλη όμως εσύ δεν μπορείς να βάλεις σε αυτό το χώρο εικονίδια εφαρμογών ή κάποιο widget.

Καταλήγουμε λοιπόν ότι αυτή η λύση είναι μια λύση είτε ανάγκης, είτε μια λύση για όλους εσάς που απλά θέλετε να ξεφορτωθείτε τη Google Search bar για αισθητικούς και μόνο λόγους.

Χρησιμοποίησε ένα custom launcher
Η εναλλακτική λύση που θα σου δώσει το look που θέλεις, θα «εξαφανίσει» την Google Search bar και ταυτόχρονα δεν θα αφαιρέσει λειτουργικότητα από το smartphone σου είναι η εγκατάσταση ενός custom launcher. Επιπλέον θα σου δώσει τη δυνατότητα να παραμετροποιήσεις – αρκετές φορές σε βάθος – όχι μόνο την εμφάνιση της home screen σου αλλά και πως λειτουργεί έως ένα βαθμό. Εμείς σου προτείνουμε να εγκαταστήσεις έναν launcher μέσα από το Play Store, καθαρά για λόγους ασφάλειας.

, How to: Αφαίρεση της Google Search bar από τα Android smartphones

Άνοιξε το Play Store app και στη μπάρα αναζήτησης γράψει launcer και θα δεις στα αποτελέσματα κυριολεκτικά χιλιάδες αποτελέσματα, δωρεάν και επί πληρωμή. Εφόσον δεν έχεις ασχοληθεί στο παρελθόν ξανά με launchers σου προτείνουμε να ψάξεις λίγο για να βρεις εκείνον που σου ταιριάζει.

, How to: Αφαίρεση της Google Search bar από τα Android smartphones

Εμάς για παράδειγμα μας αρέσει ο Nova Launcher αλλά και ο Arrow Launcher ο οποίος είναι της Microsoft, διατίθεται δωρεάν και στην τελευταία του έκδοση έρχεται με πολλές βελτιώσεις.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
TheoAlex

Στο xiaomi μου δεν υπάρχει ήδη! <3

Πάνος

Έχει εξαφανιστεί τελείως και το κενό που αναφέρεις δεν υπάρχει σ’ ευχαριστώ !!

Και τώρα αν έχεις κάτι για την συλλογή που δεν μου ανοίγει θα ήμουν υπὀχρεος, το τηλέφωνο
είναι το xiami note 4X 3G Rom 32 G αποθηκευτικό χώρο.

Βασίλης

Αν θέλω να την επαναφέρω πως γίνεται? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Άννα

Όταν το κάνω αυτό μένει μια άσπρη μπάρα στην αρχική οθόνη μου που γράφει αναζήτηση… Ααααααααααα θα τρεθαθωωωωωω, δεν ξεκουμπιζεταιαιαιαιαι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Reviews EDISION How To οδηγοί τεχνολογίας

Προγραμματιζόμενα τηλεχειριστήρια 2-in-1 EDISION: How To

Τα γνήσια 2 σε 1 τηλεχειριστήρια της EDISION είναι συμβατά με όλους τους δέκτες νέας γενιάς της εταιρείας και έτοιμα προγραμματισμένα με 4 ή 5 βασικές λειτουργίες για τηλεοράσεις SAMSUNG και LG.

Software featured How To οδηγοί τεχνολογίας

Windows 10: Πως να έχετε πολλαπλές επιφάνειες εργασίας [Οδηγός]

Σήμερα θα δούμε πως μπορείτε εύκολα και γρήγορα να έχετε παραπάνω από μία επιφάνειες εργασίας στα Windows 10 για να μη… βυθίζεστε στα εικονίδια!

Software Facebook featured How To οδηγοί τεχνολογίας

Πως να διαγράψετε εντελώς το λογαριασμό σας στο Facebook

Ένας αναλυτικός οδηγό για το πως μπορειτε να διαγράψετε εντελώς το λογαριασμό σας στο Facebook όταν και αν το αποφασίσετε.

Software featured How To οδηγοί τεχνολογίας Windows 10

Αυξήστε την ταχύτητα των Windows 10 PC κάνοντας εκκαθάριση Cache [How To]

Σήμερα θα δούμε πως μπορείτε να καθαρίσετε όλα τα αρχεία της προσωρινής μνήμης Cache για μεγαλύτερη ταχύτητα στο Windows 10 PC σας.