HTC: Η Apple μας αντέγραψε, όχι εμείς

Μέσα στην εβδομάδα ανακοινώθηκε επίσημα το HTC One A9 το οποίο δίνει μικρότερη σημασία στα τεχνικά χαρακτηριστικά και περισσότερη στο design. Από πολλούς χαρακτηρίστηκε ο κλώνος του iPhone, ότι η HTC εμπνεύστηκε από την Apple κλπ. Η Cher Wang φέρεται να είπε ότι το One A9 είναι καλή εναλλακτική των iPhone επιτυγχάνοντας ισορροπία ανάμεσα στην ομορφιά, την επίδοση και την απλότητα.

Ωστόσο, η HTC δεν θεωρεί ότι αντέγραψε την Apple, το αντίθετο μάλιστα. Σύμφωνα με αναφορές στα κινέζικα media, ο πρόεδρος της HTC North Asia, Jack Tong, φέρεται να αρνείται τις “κατηγορίες” από media και απλούς χρήστες, ότι αντέγραψε το iPhone 6. Ο ίδιος λέει ότι η HTC πρώτη χρησιμοποίησε μεταλλικό design με πλαστικές γραμμές για τις κεραίες, στο HTC One M7.

Επομένως θεωρεί ότι το HTC One A9 είναι εξέλιξη του δικού της design και η Apple ήταν αυτή που αντέγραψε την ιδέα της για τις γραμμές με τις κεραίες.

Το HTC One A9 έρχεται με μεταλλική κατασκευή, οθόνη 5 ιντσών AMOLED 1080p, Android Marshmallow, οκταπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 617, μνήμη RAM 2GB (χωρητικότητα 16GB) ή 3GB (χωρητικότητα 32GB), κάμερα 13 Megapixel και τιμή 400 δολάρια στις ΗΠΑ.

Αυτό που μένει να δούμε είναι αν θα καταφέρει το HTC One A9 να βγάλει την εταιρεία από την δύσκολη θέση και το ποιος αντέγραψε ποιον, στην τελική ίσως να μην έχει μεγάλη σημασία. Τι λέτε;

HTC: Η Apple μας αντέγραψε, όχι εμείς, HTC: Η Apple μας αντέγραψε, όχι εμείς

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Marios

Συμφωνο αλλα η apple απλα αντεγραψε τις αντεννες ενω η htc αντεγραψε εντελως το πισω μερος ακομα και το κυρτο γιαλλι. Επελεξε να αφαιρεσει τα μπροστινα ηχεια μονο και μονο για να μιασει λιγακι στο iphone (μεγαλο λαθος κατα την γνωμη μου γιατι τα μπροστινα ηχεια την εκαναν να ξεχωριζει). Ετσι και αλλιος ενας που δουλευει στην htc (δεν θυμαμαι τωρα τι θεση εχει) ειπε πως ειχαν το iphone στο μυαλο οταν το σχεδιαζαν.

Σοκελανακ

Γιατί δεν συνεργάζονται να κάνουν 1 και καλό κινητό? :Ρ
Η μίξη μου παρακάτω:

https://imgur.com/MIPMsuF

Με μόνο το κεντρικό κουμπί αλα iPhone όπως και το screenshot, για όσους λένε ότι δεν μοιάζουν και ”υπάρχουν μόνο τόσοι τρόποι να φτιάξεις ένα κινητό”

Panagiotis GP

Με λίγα λόγια όποιο κινητό βγαίνει με μεταλλικό σασί και πλαστικά χωρίσματα στις κεραίες θα μοιάζει έτσι;
Δεν πάτε καλά εσείς εκεί πάνω!

One

Καλα το λεει η HTC.

Mary

Με την λογική της htc τότε και το iPhone 6 εξέλιξη του ντιζάιν της Apple ειναι, η καμερα και το φλας τόσα χρόνια στο ίδιο σημείο, το μήλο στο ίδιο σημείο, τα υλικά καταςκευης ακριβώς τα ίδια απο το 2012 με το iPhone 5, μονο που τωρα αντί να βάλει το γυαλί πάνω και κάτω βάζει τις γραμμές για το σημα! Δηλαδή τι; Ειχε κανει πατέντα τις πλαστικές γραμμές η htc και της κλέψανε την καινοτομία; Αν ειναι δυνατόν με τι καθόμαστε και ασχολούμαστε!

Gvirginia

@Marios Άντε πάλι με το “ειχαν το iphone στο μυαλο οταν το σχεδιαζαν”… Η κατά λέξη μετάφραση του άρθρου που λες λέει:
“Όταν ρώτησα τον Χ, αν το One A9 ήταν ουσιαστικά ένα iPhone που τρέχει Android, τελικά υποχώρησε και είπε “ναι” ”
Δεν είπε “Το σχεδιάσαμε έχοντας στο μυαλό το iPhone”…

Δεύτερον, το πίσω μέρος είναι από το σχεδιασμό των Desire, δηλαδή μη κυρτό αλλά φλατ. Λες “απλά αντέγραψε τις αντέννες” όταν ουσιαστικά το μεταλλικό σασί μαζί με πλαστικές κεραίες ήταν δουλειά της HTC. Δες το iPhone 5s και το 6, δηλαδή αν αυτό είναι “απλώς” τότε τι να πω…

Τρίτον, το 2,5D γυαλί το βάζουν όλο και περισσότερες εταιρείες. Όχι γιατί το έβαλε η Apple αλλά γιατί είναι καλύτερο στην “αφή”. Το κυρτό γυαλί υπάρχει προ iPhone 6 εποχής, πχ το Nokia N9 είχε 2,5D.

Τέλος, το κάτω μέρος πόσο διαφορετικό να το κάνει? Οκ βάζει την είσοδο των ακουστικών από πάνω, όμως πάλι θα είχε τη USB θύρα και το ηχείο από κάτω. Ουσιαστικά είναι σαν να λες ότι όλα τα κινητά που έχουν τις θύρες και τα ηχεία (γρίλιες) τους στην κάτω μεριά, αντιγράφουν την Apple.

Γιάννης σε λέω

Ακόμα και έτσι να είναι όπως τα λέει η HTC, στην προκειμένη περίπτωση το “αντίγραφο” είναι αυτό που θα πουλήσει τρελά και θα μείνει στη μνήμη του καταναλωτή. Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά για την HTC. Με τιμές στα ύψη χωρίς λόγο, οδηγείται ολοένα και περισσότερο στην αφάνεια.

Στέφανος

Gvirginia +1. Με κάλυψες απόλυτα

z3

Αντιγραφή στις ελλείψεις είναι. Με τεραστια μπεζελ και οι δυο,Χωρίς αποσπωμενη μπαταρία,αντε σε λίγο να βγάλει το Bluetooth και η HTC.

Agnostos13

Μην γραφουμε ολο τα ιδια και τα ιδια και τα ιδια…
Το αλουμινενιο flat design ειναι παραλλαγη του iPod Touch 5g που κυκλοφορησε το 2011.
Το μονο εμπνευσμενο που εχει το iPhone 6/6S απο το M7 ειναι οι πλαστικες κεραιες (που καλυτερα να μην τις ειχε γιατι ειναι οτι πιο ασχημο πανω του)!
Οσο για το A9 εχει το flat design της Apple και οχι το κουρμπαριστο της htc, τη γυαλινη προσοψη του iPhone και οχι μεταλικη του M7, καμερα που (κακως) προεξεχει οπως στο iPhοne και οχι χονευτη οπως το M7, ηχειο στην βαση οπως το iPhone και οχι στην προσοψη οπως στο M7, μεταλικο περιβλημα οπως το iPhone και οχι πλαστικο οπως το M7, trutone flash μονου κατοπτρου οπως το iPhone και οχι διπλου οπως στα htc M8/9…

rose

Οk htc οτι πεις . Σε λιγο θα βγει και η xiaomi και θα πει οτι η apple την αντιγραφει ,το εχουμε μαθει το παραμυθι.

Anarchy79

Συμφωνω με την HTC. Αλλα μην ασχοληστε με τα σαπιοκινητα της apple. Αφηστε τους ηλιθιους να τα αγοραζουν πιστευοντας οτι έχουν το καλυτερο κινητο της αγορας. Αφηστε τους να νομιζουν οτι ο γαιδαρος πεταει, να ζουν το ονειρο τους. Αποψη μου, με το πολυ πολυ 150 ευρώ μπορει καποιος να αγορασει κινητό απο την Κινα και ποιοτικα καλυτερο και σε επιδοσεις. Οσο αφορα την HTC ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ, το εχασε το τραινο δυστυχώς. Ο γκρεμός είναι μπροστά, κριμα γιατι παλια εβγαζε καλά κινητά

Pit

Ευτυχώς υπαρχει και το κάθε σούργελο (anarchy79) να μας ψυχαγωγεί κάνοντας κριτική στην τσέπη και την σκέψη μας. Νισάφι πια με τον κάθε κομπλεξικό…

Anarchy79

Pit Σου χαλάω το παραμυθάκι ε? Πέφτεις απο το συννεφακι σου τώρα? Ποτε δεν είπα κατι για τα λεφτα που κανει ενα iphone , ουτε και πως θα τα ξοδεψει ο καθένας. Είπα απλά ότι με 5-6 φορες κάτω απο τα λεφτά του Iphone αγοράζει κάποιος καλύτερο κινητό. Απο κει και πέρα δεν με νοιαζει πως τα χαλάει ο καθένας. Απλά μιλάει η λογική. Αν θέλετε κάποιοι να φοράτε γυαλιά οκ δικαιωμά σας. Απλά ο κόσμος δεν είναι μια γυάλα 🙂 Κοιτατε και πιο πέρα, δεν είναι κακό

Agnostos13

Τι 150€; Πολλα λετε! Με 20€ παιρνω ωραιοτατο Nokia 108, με 3€ ακομα ειναι και dual sim…
Και τα τηλεφωνα του τα περνει, και τα sms του τα σταλνει, και mp3 παιζει, και βιντεο αμα λαχει!
Αμα πεσει κατω δεν νιωθει και μια, οχι σαν τις ψευτιες της Apple που σπανε οι οθονες και θελουν θηκες, τζαμια, ζελατινες και δεν ξερω και εγω τι αλλο για προστασια. Και μπαταριαρα ετσι; Αυτονομια 13 ωρες χρησης και 20 μερες αναμονη, τι να μας πει το iPhone 6S Plus που κραταει 2 μερες με το ζωρι; Η οποια μαλιστα ειναι και αποσπωμενη και μπορεις να εχεις και αλλες 2-3 τσεπη για καβατζα. Και εκτος απο ολα αυτα εχει και τραντζιστορακι και υποδοχη για microSD καρτα!
Apple και λοιπες…20€ και αντε γεια!

ΥΓ. Και αλλαζει και πισω καπακια ετσι…αυτα ειναι καινοτομιες γατακια!

Aliens3

Θα ήθελα από τους υπεύθυνους του techblog να σβήσουν το σχολιασμό του Anarchy79 γιατί δεν μπορεί να βρίζει και να προσβάλει κανέναν.

Anarchy79

Aliens3 Ποιον πρόσβαλλα? Πας καλα? Αν λεει καποιος την αλήθεια, επειδη σε κάποιους δεν αρέσει, αρχίζουμε τα περι προσβολής κτλ. Δεν σας αρέσει η συζήτηση σε εσας? Χαλαρώστε λιγάκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Διαθέσιμο για προπαραγγελία – Βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του

Η HTC επέστρεψε στην αγορά smartphone ανακοινώνοντας το U23 Pro με Snapdragon 7 Gen 1, κύρια κάμερα 108MP και οθόνη OLED 6,7″ 120Hz.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Επίσημο με Snapdragon 7 Gen 1, κάμερα 108MP και οθόνη 120Hz

Η HTC παρουσίασε επίσημα το HTC U23 Pro, με οθόνη OLED FullHD+ 6,7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και προστασία Gorilla Glass Victus.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Λανσάρεται στις 18 Μαΐου

H HTC επιβεβαίωσε ότι το smartphone της U23 Pro πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, την Πέμπτη, 18 Μαΐου.

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro 5G: Διέρρευσαν προδιαγραφές και φωτογραφίες

Μια συσκευή της HTC έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο με live φωτογραφίες και ορισμένες πληροφορίες hardware.